Een nieuwe start voor MTB route Zeewolde

In het prachtige bos van Zeewolde ligt een mountainbikeroute met een lengte van 17,2 km waar menig mountainbiker met plezier gebruik van maakt.

MTB route Zeewolde
Mountainbike route zeewolde

Niet alleen zijn er regelmatig Zeewoldenaren op dit pad te vinden maar ook enthousiaste fietsers uit de rest van het land, die bijvoorbeeld verblijven op de nabijgelegen recreatieparken. Zeker in deze tijd waarin bewegen nog belangrijker is en individueel sporten de voorkeur heeft. 

Om de route veilig te houden voor zowel beginnende rijders als de enthousiaste sportieveling is goed en structureel onderhoud van essentieel belang. Begin dit jaar is er een stichting opgericht die de route onderhoudt en fungeert als aanspreekpunt voor Staatsbosbeheer (eigenaar van de grond), gemeente en andere partijen.

Zeewolde

Daarnaast is er hard gewerkt aan een nieuwe website, het platform waarop alle betrokken partijen worden geïnformeerd over mountainbiken in Zeewolde, en aanvullend is er een Instagram account gecreëerd en is de Facebookpagina in een nieuw jasje gestoken. 

De resultaten van de inspanningen van de trailcrew en andere vrijwilligers zijn overduidelijk. Berijders zijn positief verrast en laten mooie reacties achter op mtbroutes.nl. Kom je ook snel een kijkje nemen op mtbzeewolde.nl

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Garmin Edge Explore

En dat is waar het in ons geval om gaat, het grotere scherm. We rijden namelijk aardig wat GPX…

LEES VERDER

VIDEO: MTB Awards voor Terpstra, Vader, Pieterse en Van Dijke

MTB Award Elite-mannen De Award voor Mountainbiker van het Jaar gaat voor 2020 naar Milan Vader (…

LEES VERDER

Biker112: De app die je direct kan helpen in een noodsituatie

Met de app heb je geen dure navigatiesystemen meer nodig om de achterban op de hoogte te brengen…

LEES VERDER