Een nieuwe start voor MTB route Zeewolde

In het prachtige bos van Zeewolde ligt een mountainbikeroute met een lengte van 17,2 km waar menig mountainbiker met plezier gebruik van maakt.

MTB route Zeewolde
Mountainbike route zeewolde

Niet alleen zijn er regelmatig Zeewoldenaren op dit pad te vinden maar ook enthousiaste fietsers uit de rest van het land, die bijvoorbeeld verblijven op de nabijgelegen recreatieparken. Zeker in deze tijd waarin bewegen nog belangrijker is en individueel sporten de voorkeur heeft. 

Om de route veilig te houden voor zowel beginnende rijders als de enthousiaste sportieveling is goed en structureel onderhoud van essentieel belang. Begin dit jaar is er een stichting opgericht die de route onderhoudt en fungeert als aanspreekpunt voor Staatsbosbeheer (eigenaar van de grond), gemeente en andere partijen.

Zeewolde

Daarnaast is er hard gewerkt aan een nieuwe website, het platform waarop alle betrokken partijen worden geïnformeerd over mountainbiken in Zeewolde, en aanvullend is er een Instagram account gecreëerd en is de Facebookpagina in een nieuw jasje gestoken. 

De resultaten van de inspanningen van de trailcrew en andere vrijwilligers zijn overduidelijk. Berijders zijn positief verrast en laten mooie reacties achter op mtbroutes.nl. Kom je ook snel een kijkje nemen op mtbzeewolde.nl

LEES DIT HIERNA

Trails rijden met de Canyon Spectral 125 AL 6.0

De Spectral 125 wordt ook wel eens de “Mini Spectral” genoemd maar met onze maat XL en een…

LEES VERDER

Expand your horizon with AGU

Er schuilt avontuur in elke dag. Het liefst door buiten de gebaande paden het onbekende te…

LEES VERDER

RockShox 2023 Next Level vorken en dempers

Vertrouwen verandert alles: Met dit in gedachten begon het team van Rockshox met een blank vel…

LEES VERDER