Houdt je vast met de Ergon GA3 grips

Een van de contactpunten waar je vrijwel je complete biketocht mee verbonden bent zijn je handvatten. Dit is dan ook vaak een ondergeschoven kindje van de bikers. Maar niets is minder waar. Voor Ergon gingen we op pad met de GA3 grips. Met vleugeltje aan de achterkant.

En nee, niet de vleugels van de rode stier maar de mini-wing welke aan de achterkant van het handvat uitsteekt. De GA3 is eigenlijk niets anders dan de GA2 grip met een twist. Of in dit geval een vleugeltje. De grips zijn ontwikkeld voor het All Mountain rijden. Lekker technisch biken in de Ardennen of gewoon op de Nederlandse trails.

De grips zijn opgebouwd uit twee lagen. De bovenste laag bestaat uit Ergons UV rubber voor de grip en comfort tijdens het rijden. Deze laag is op een ergonomische manier uitgesneden om de drukpunten op de handpalmen te verlichten.
Aan de achterkant van de grips is de mini-wing gesitueerd welke je pols onderstuent en voor een betere houding kan zorgen.
De onderste laag is een koker met diverse diktes om meer comfort en ondersteuning te bieden. 
De lengte van de grips bedraagt 13,5 cm en de oude vertrouwde keukenweegschaal blijft hangen op 126 gram per paar.ergon

De handvatten monteren is een fluitje van een cent. Je schuift ze op je stuur tot tegen de aanslag, stelt ze goed af en draait ze vast. De text boven op de handvatten geven een goede indicatie weer hoe ze geplaatst moeten worden. Uiteraard zul je ze daarna nog even moeten finetunen maar dat hoeft niet langer te duren dan een rondje om de kerk.
Er is geen restrictie voor carbon sturen. De grips zijn daar namelijk ook voor bestemd.ergon

Onderweg:
We hebben de paarse grips op onze Canyon Neuron gemonteerd en de paarse kleur komt terug in de beschermstickers van Dyedbro. Een mooie match want het oog wil natuurlijk ook wat. Gelukkig houden ze bij Ergon ook wel van kleurtjes want de grips zijn in wel liefst 7 kleuren te verkrijgen.

Uiteraard hebben we onze bike lekker de sporen gegeven in Zuid Limburg maar helaas hebben we Ardennen nog niet gehad. Maar met een local de technische trails in duiken was absoluut geen straf. De grips doen dan ook waar ze voor gemaakt zijn en ik heb geen enkele keer het gevoel gehad dat mijn handen van de grips gleden. Maar hoe test je ze nu met nat weer in deze droge periode. Dat hebben we voor jullie al een tijdje geleden gedaan op de natte trails rond het meer van Annecy in Frankrijk. Ze geven genoeg grip op de paden tijdens een paar flinke zomerbuien. Hard in de handvatten knijpen hoeft dan ook niet.

Tijdens het greenlanen ligt de mini-wing lekker onder je handpalm en wordt voorkomen dat de pols in een doorgeknikte houding ligt. Vooral lekker als je na een tocht van 6 uur op weg bent naar de lokale ijssalon. Voor dode vingers en handen ben ik aardig ongevoelig maar het comfort van de grips mag er wezen.

Nu komen handen in verschillende maten en de grips zijn dan ook verkrijgbaar in maat S of maat L.ergon

Conclusie:
De mini-wing doet zijn best om je pols te ondersteunen en is een goede upgrade voor je bike. Met de duurzaamheid van de grips zit het ook goed. Na een paar maanden is er amper slijtage op te merken.

De handvatten komen trouwens in zeven verschillende kleurtjes zodat je ze leuk bij je fiets of helm kunt afstemmen. Ze zijn verkrijgbaar in de kleur: zwart, lichtblauw, geel, rood, donkerblauw, paars en oranje.

De adviesprijs bedraagt  € 29,95.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.ergonbike.com/en/product-details.html?a=griffe&anr=42410088&s=ga

ergon

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Garmin Edge Explore

En dat is waar het in ons geval om gaat, het grotere scherm. We rijden namelijk aardig wat GPX…

LEES VERDER

VIDEO: MTB Awards voor Terpstra, Vader, Pieterse en Van Dijke

MTB Award Elite-mannen De Award voor Mountainbiker van het Jaar gaat voor 2020 naar Milan Vader (…

LEES VERDER

Biker112: De app die je direct kan helpen in een noodsituatie

Met de app heb je geen dure navigatiesystemen meer nodig om de achterban op de hoogte te brengen…

LEES VERDER