Muziek in je werkplaats met de Teufel Boomster

Afgelopen maand werd de Teufel Boomster Fabio Wibner Edition geïntroduceerd met als eyecatcher de slogan “Bad Decisions Good Stories”. Hierover kan menig biker wel een verhaal over vertellen. Nu houden wij wel van een muziekje in onze werkplaats en tijdens vakanties. Tijd om de Boomster aan de tand te voelen.

De muziek puristen onder ons zullen al wel bekend zijn met Teufel. Het bedrijf is immers al in 1979 opgericht en richt zich al die tijd op luidsprekers. Heel wat jaar ervaring en dat hoor je dan ook wel zodra je de Boomster aanzet.

De Boomster welke wij ontvangen, niet de Fabio Wibmer Edition maar de “gewone” variant, is een Bluetooth-speaker van hoge kwaliteit. Teufel heeft ervoor gekozen om het aantal verbindingen laag te houden en zich vooral te richten op de geluidskwaliteit. Je krijgt dan een Bluetooth 5.0 verbinding, FM, AM radio maar ook een DAB+ radio ontvanger. Dus je kunt lekker digitale radio ontvangen op de Boomster. Verder zit er aan de achterkant een 3,5 mm jackplug voor als je, bijvoorbeeld, een laptop wilt verbinden zonder Bluetooth.teufel

De vormgeving van de Boomster heeft een mooie retro look welke het ook goed doet in de meeste interieurs of beursstands. De radio is mooi vormgegeven. Zachte lijnen, een metalen grille met hierachter rode letters. En tegelijkertijd modern dankzij de geïntegreerde knoppen met witte en blauwe ledlampjes. Nu hoef je niet altijd de knoppen te gebruiken want je krijgt er ook gewoon een afstandsbediening bij. Niet zo mooi vormgegeven als de radio, eerder zeer basic. Maar hij doet het werk en wij hebben de radio meer met onze telefoon, op de bluetooth stand, bediend dan met de afstandsbediening.teufel

Boombox uit de jaren 80:
Teufel noemt de Boomster een Boombox from the 80's maar op het handvat na hebben ze bijna niets met elkaar gemeen. Geen lading dikke batterijen welke er aan de achterkant ingeduwd moeten worden maar een 7500 mAh accu welke goed is voor minstens 18 uur speeltijd. En deze tijd haalt hij wel op een normale geluidsstand. We hebben de radio al dik 6 uur aan het draaien en het verbruik is, met een nieuwe nog niet ingeleerde accu, van 60 naar 20% gedaald. De volgende laadcyclus zal deze nog een stuk langer meegaan. Ideaal dus voor als je een weekendje weggaat en de radio mee wilt nemen. Aan de achterkant zit tevens een usb-poort welke je kunt gebruiken om je telefoon op te laden. Dit vonden we op de oude Boomboxen ook niet terug.teufel

Wil je de radio buiten gebruiken tijdens een evenement of beurs dan is dat ook geen probleem. De Boomster is spatwaterdicht en kan een lichte regenbui weerstaan.

Een van de overeenkomsten met een oude Boombox is de lange antenne welke de Boomster heeft. Deze is echt heel lang en natuurlijk goed voor de ontvangst. In onze werkplaats hebben we de antenne maar een kleine 15 cm uitstaan waarmee het FM ontvangst nog steeds prima is.teufel

De tweede overeenkomst is het Blasten. Als je de Boomster vol open zet op standje 16 dan zullen de buren binnen no-time over de schutting hangen. Jeetje mina, dit ding gaat echt hard. Het mooie van Teufel is natuurlijk de geluidskwaliteit. Zelfs op de hardste stand, die we maar kort gebruikt hebben, gaan de boxen niet rammelen of kraken. Het geluid blijft gewoon goed en schoon.

Geluid:
Het geluid van de boomster komt uit twee 20 mm tweeters, twee 65 mm midrange speakers en een grote 110 mm subwoofer. In onze werkplaats staat de Boomster lekker op standje 4 of 5 te draaien en het geluid is dan niet overdreven aanwezig. Vanaf standje 7 klinkt het een stuk voller allemaal. De bass kun je op de radio zelf instellen naar - of + 6. Wij houden van iets meer bass op de lage volumes en zetten hem dan ook op +4.teufel

De software regelt het hele bereik voor je muziek en de radio heeft geen probleem met het grote scala van muziekgenres welke de wereld kent. Of je nu old school muziek draait, Cole Porter laat zingen of volle bak Ramstein aanzet tijdens het losmaken van een vastzittende crank, pop/rock en gewone muziek is geen probleem voor de Boomster. Klassieke muziek heeft maar meer volume nodig om goed uit de verf te komen maar ik verwacht daar niet teveel liefhebbers van op onze websites. Voor onze doelgroep is de geluidskwaliteit dan ook meer dan prima te noemen.
De Dynamore Technology doet zijn werk dan ook uitstekend.teufel

Programming:
De DAB+ en FM radio werken volgens de bekende principes. Je klikt op de doorspoelknop en de volgende zender verschijnt. Je kunt per radiotype 3 favoriete zenders programmeren wat een beetje aan de krappe kant kan zijn.

Party mode is de multipoint bluetooth functie. Hiermee kun je 2 bluetooth zenders aan 1 radio koppelen. Ofwel in onze zaak 2 smartphones. Spotify op de een en media centre op de andere. Het pauzeren van de ene telefoon zorgt voor het starten van de 2de telefoon. Dit werkt prima op 2 Android telefoons.

De Boomster beschikt ook over TWS. Ofwel het True Wireless System wat we kennen van de In Ear Headsets. Zo kun je 2 radio’s koppelen aan 1 smartphone wat je op een feestje kunt gebruiken om overal dezelfde muziek te krijgen.

Conclusie:
De Teufel Boomster is een mooi vormgegeven Bluetooth Speaker welke niet misstaat in het interieur van een bikeshop, woonkamer of werkplaats. Spatwaterdicht en daardoor ook buiten te gebruiken. De geluidskwaliteit is het paradepaardje van de Boomster en dat gecombineerd met de lange speelduur maken het een goede kameraad in onze werkplaats. Geen poespas met knopjes of instellingen. Gewoon press and play.

De adviesprijs van de Teufel Boomster Fabio Wibmer edition bedraagt € 369,99 en komt in de kleuren Night Black of Sand White

Voor meer informatie klik je op:
https://teufelaudio.nl/boomster-fabio-wibmer-edition-107000603
teufel

LEES DIT HIERNA

Fietsonderhoud met de Final One Bike Care Kit

De Final One Bike Care Kit bestaat uit drie onderdelen. De eerste is de Bike Cleaner, dan volgt de…

LEES VERDER

Onderweg met de Ekoi Start GE S4 Flatpedal schoenen

De Ekoi GE S4 Flat schoenen zijn gemaakt voor Trail-/Endurorijders en doen het natuurlijk ook goed…

LEES VERDER

Mountainbiken in de Silvretta Bike Arena in Ischgl/Samnaun. Avontuur in het hart van de Oostenrijkse Alpen

Met een uitgebreid netwerk van ongeveer 100 kilometer aan gemarkeerde mountainbikeroutes valt er in…

LEES VERDER