Lapierre Overvolt GLP III: Een krachtige upgrade met de Bosch CX racemotor

Lapierre heeft een grote sprong voorwaarts gemaakt in de e-Enduro racescene door de befaamde Overvolt GLP serie te vernieuwen. De GLP III heeft een aanzienlijke 1,5x batterijboost ten opzichte van zijn voorganger, nu gevoed door een externe 725 Wh batterij.

Lapierre Overvolt GLP III

Dit monster wordt aangedreven door de Bosch Performance Line CX Race-motor, waardoor je als rijder de extra kilometers krijgt dankzij de uitgebreide boost-functie van het systeem. Hoewel de Overvolt GLP II een prijzenswaardige staat van dienst had, vooral onder de bekwaamheid van Nicolas Vouilloz, bleef hij wat achter in accucapaciteit ten opzichte van zijn rivalen. De introductie van de GLP III heeft deze kloof overbrugd. Kortom, meer vermogen, meer avontuur.

Overvolt

Opvallende vormgeving

Lapierre handhaaft zijn kenmerkende ontwerp en blijft de unieke plaatsing van de batterij gebruiken. Deze alternatieve plaatsing geeft de GLP niet alleen zijn karakteristieke uiterlijk, maar belooft volgens de technici van Lapierre ook een superieure rijkwaliteit in vergelijking met mainstream geïntegreerde accu-oplossingen.

Geavanceerde frameconstructie

Het ontwerpthema van de Overvolt GLP III draait om het efficiënte beheer van het extra gewicht van 1,3 kg, afkomstig van de 3,8 kg wegende 750 Wh batterij. De architectuur legt de nadruk op het dicht bij de basis houden van de batterij en de motor, wat wordt bereikt door een subtiele kanteling en compacte ruimte.

Lapierre Overvolt GLP III

Lapierre Overvolt GLP III

Lapierre Overvolt GLP III

Lapierre's SLI benadering maakt gebruik van een mix van Toray carbonvezels met gemiddelde en hoge modulus. Deze constructie zorgt voor een steviger frame met minder plooien, wat resulteert in een betere verhouding tussen gewicht en stijfheid. De GLP III heeft een 230mm x 65mm trunnion mount schokdemper, die de 173mm veerweg van het achterwiel efficiënt dempt. Het ontwerp is zodanig dat het naadloos past bij elke op de markt verkrijgbare schokdempervariant.

Brede maatvoering

Verkrijgbaar in maten van S tot XL, geschikt voor rijders met een lengte van 150 cm tot meer dan 184 cm. Met een balhoofdhoek van 64° en een constante liggende achtervorklengte van 440 mm belooft de GLP III een uitstekende wendbaarheid. De zitbuishoeken zijn aangepast om de technische klimefficiëntie te verbeteren, wat vooral M, L en XL maten ten goede komt. Dit model is langer dan zijn voorganger dankzij een verlaagde trapasdaling.

Lapierre heeft de zitbuislengtes beknopter gemaakt voor de M, L, & XL varianten, wat de compatibiliteit met dropper posts verbetert. Met name de L & XL modellen zijn uitgerust met een 170mm dropper zadelpen, hoewel dit naar moderne maatstaven als aan de korte kant kan worden beschouwd.

De Overvolt GLP III is verkrijgbaar in drie modellen: Elite € 8 999 SE € 11 499 en Team € 11 499

In essentie onderstreept Lapierre met de Overvolt GLP III opnieuw zijn toewijding aan het combineren van innovatief design met topprestaties en zet daarmee een nieuwe standaard in de e-Enduro race arena.

Meer informatie bij: leendersbiketotaal.nl

Meer info: lapierrebikes.com/fr-en/o/overvolt-glp-iii-elite/

Labels

LEES DIT HIERNA

Geen keuzestress dankzij de Agu X-Mas Gift Guide

AGU helpt je uit de nood en geeft je enkele gouden cadeautips. En dat allemaal onder €50.  Klik…

LEES VERDER

Greenlanen met de CMAceWheel F26

Om direct uit te leggen waarom we alleen brede gravelpaden adviseren dan heeft dit niet met de…

LEES VERDER

In je schoen:"De Ekoi Nathalie Simon sokken en handschoenen"

Sokken Thermollite herfst/winter: Ekoï Thermolite wintersokken zijn gemaakt in Italië en speciaal…

LEES VERDER