VDO R-serie gepresenteerd - Snelheidsmeters en fietscomputers

Vijf nieuwe fietscomputers met en zonder GPS-signaal breiden het VDO productassortiment verder uit. 

VDO R-serie
VDO R-serie

Met de R-serie brengt VDO Cyclecomputing een nieuwe serie fietscomputers op de markt. De instapmodellen VDO R1 en VDO R2 zijn zowel beschikbaar in bedrade als draadloze versie leverbaar, het middensegment VDO R3 model komt alleen in draadloze uitvoering. De sportieve VDO R4 en VDO R5 zijn uitgerust met GPS. Met veelzijdige functies ondersteunen ze alle fietsers van de alledaagse fietser in de stad tot de sportieve wielrenners, gravelbikers en mountainbikers tijdens hun trainingen. "Wij zijn verheugd om met de VDO R-serie de nieuwste generatie fietscomputers op de markt te brengen", verklaart VDO Sales Director Gerold Weindel. "De modellen maken indruk met veel functies zoals turn-by-turn navigatie, e-bike connectiviteit en smartphone verbinding (bij de GPS modellen), maar ook met hun strakke en edgy design."

Puur rijplezier: VDO R1, R2 en R3

VDO R1 en VDO R2 zijn bedoeld voor de alledaagse fietsers in de stad en de beginnende sportieve fietsers die de belangrijkste gegevens van hun rit snel en eenvoudig willen vastleggen. Op het grote display van de VDO R1 kunnen vijf functies - actuele snelheid, afstand, totale afstand, rijtijd en tijd - op elk moment gemakkelijk worden afgelezen. De verschillende functies worden weergegeven in de vorm van symbolen. Het schakelen tussen de gegevens gaat snel en gemakkelijk, zelfs tijdens het rijden, dankzij de grote knop. De VDO R2, uitgerust met tien functies, meet naast de basisfuncties en de temperatuur ook de gemiddelde snelheid en de maximumsnelheid en is daarmee een onmisbare metgezel voor fietsers die leven graag sportiever rijden. 

Met de VDO R3 hebben de sportieve fietsers alle relevante trainingsgegevens in één oogopslag. Met zijn 16+ functies en barometrische hoogtemeting is deze draadloze fietscomputer de ideale metgezel voor iedereen die ook graag in de heuvels en bergen rijdt. Fietsers hebben altijd de huidige hoogte, het stijgings%, de hoogtemeters bergop, de totale hoogtemeters bergop en de maximale hoogte van hun rit in beeld. Bij schemering of duisternis zorgt de achtergrondverlichting steeds voor een goede leesbaarheid. De VDO R3 kan op twee fietsen worden gebruikt en registreert alle ritten die op beide fietsen worden gereden. Een ander praktisch feature is de maandelijkse samenvatting van de totale waarden in een soort trainingsdagboek. De VDO R3 fietscomputer kan optioneel aan een cadanssensor gekoppeld worden om de cadans op het display weer te geven. Dankzij de extra lange levensduur van de batterij van meer dan twee jaar hoeven fietsers zich geen zorgen te maken over het onderhoud van hun fietscomputer en kunnen ze volop genieten van de rit.

Voor uitgebreidere training: VDO R4 GPS en VDO R5 GPS

Een groot, gemakkelijk af te lezen display, eenvoudige bediening en 17 functies: De VDO R4 GPS is perfect voor de sportievere fietser die de essentiële voordelen van een GPS fietscomputer willen gebruiken, tegen een attractieve prijs. Sensoren zijn niet nodig - de R4 fietscomputer is meteen klaar voor gebruik omdat de basisgegevens zoals snelheid en afstand middels GPS gemeten worden. Ook is deze GPS fietscomputer compatibel met verschillende E-bikesystemen, zoals die van Shimano. Tijdens het fietsen kunnen dan het ondersteuningsniveau, de accustatus, het licht en andere gegevens op het display weergegeven worden. Met 34 functies voorziet de VDO R5 GPS de racefietser of mountainbiker uitgebreide trainingsgegevens. Een echt hoogtepunt is de barometrische hoogtemeting zodat betrouwbare informatie over de hoogte, het stijgings% en de hoogtemeters bergop gedaan worden. Een grafisch hoogteprofiel kan ook op de VDO R5 worden opgeroepen. Wie nog meer trainingsgegevens of een nog hogere nauwkeurigheid van zijn snelheids-/afstandswaarden wil bepalen, kan dankzij ANT+ en BLE ook externe sensoren zoals snelheids-, hart- en cadanssensoren aan de R5 GPS koppelen. Het contrastrijke display is ook onderweg goed afleesbaar dankzij het 2,4 inch grote display en de extra grote cijfers. In combinatie met een extra lange levensduur van de batterij tot 25 uur is de VDO R5 ook op lange trainingsritten de ideale metgezel.

Slimme turn-by-turn navigatiefuncties en smartphone verbinding

VDO R4 en VDO R5 hebben beide slimme navigatiefuncties. Gebruikers kunnen hun fietscomputer eenvoudig koppelen met de gratis SIGMA RIDE app. Zij kunnen dan de app gebruiken om GPX-routes van andere portalen te importeren of de "Search & Go"-functie gebruiken om naar een specifiek adres te navigeren of gewoon op een willekeurig punt op de kaart te klikken om dat als bestemming in te stellen.

turn-by-turn navigatiefuncties en smartphone verbinding

Fietsers krijgen dan de basis tracknavigatie en turn-by-turn aanwijzingen op hun fietscomputer. Beide zijn duidelijk te zien op het display. Zo kan de smartphone in de broekzak blijven en kunnen fietsers volop genieten van hun rit terwijl de fietscomputer hen naar hun bestemming leidt. Tracks kunnen ook rechtstreeks op de fietscomputer worden gestart. Op die manier kunnen fietsers op hun tocht navigeren zonder met de smartphone verbonden te zijn. De SIGMA RIDE app biedt bovendien nog meer mogelijkheden voor interactie tussen fietscomputer en smartphone: tot zes individuele trainingsweergaven kunnen met slechts een paar klikken via de RIDE app worden ingesteld. Smart Notifications houden de fietsers ook met de buitenwereld verbonden tijdens de fietstraining. Informatie over inkomende oproepen en berichten op de smartphone verschijnen op het display. Tijdens de rit kunnen de live-trainingsgegevens en het afgelegde traject op elk moment in de app worden gevolgd. Na de trainingssessie verschijnen de trainingsgegevens onmiddellijk in de app en kunnen ze verder worden geanalyseerd. Het statistiekenmenu van de RIDE app toont de persoonlijke successen van de afgelopen weken, maanden of zelfs jaren en motiveert fietsers om zichzelf steeds opnieuw uit te dagen. Ervaringen en successen kunnen snel worden gedeeld op sociale netwerken zoals Strava, komoot en TrainingPeaks.

Deze VDO modellen uit de R serie zijn vanaf oktober in de winkels verkrijgbaar:

  • VDO R1 WR         € 19.95
  • VDO R1 WL ATS         € 39,95 
  • VDO R2 WR         € 29,95
  • VDO R2 WL ATS         € 49,95 
  • VDO R3 WL VTS (STS)     € 84,95 
  • VDO R4 GPS         € 79,95 
  • VDO R5 GPS         € 99,95
  • VDO R5 GPS Set         € 199,95 
     

Labels

LEES DIT HIERNA

Cube's nieuwe Stereo Hybrid One55

Een laag gewicht, een hoog snelheidspotentieel en doordachte integratie zijn drie kwaliteiten die…

LEES VERDER

Het voorjaar in met de Ekoi Marble en Fashion kledingset

Een fris windje steekt de kop op en de zon verschuilt zich achter een flink aantal wolkjes. We gaan…

LEES VERDER

Schotland! De nieuwe speeltuin van Zwift

De nieuwe wereld van Zwift, ontworpen voor training en races, is geïnspireerd door Glasgow en de…

LEES VERDER