POC Otocon, de nieuwe lichtgewicht en goed geventileerde fullface helm voor enduro gebruik

POC lanceert zijn tweede all-terrain helm met twICEme technologie. Otocon is een nieuwe full-face helm met verschillende technologische verbeteringen.

POC Otocon

Het was tegen het einde van 2021 dat POC zijn eerste helm met twICEme-technologie lanceerde. Nu krijgen de enduro- en downhillrijders ook een alternatief in de vorm van de nieuwe Otocon-helm.

Veiligheid, gewicht, ventilatie, combinatie van materialen, pasvorm en verstelbaarheid zijn slechts enkele van de bepalende kenmerken van de Otocon. De Otocon Race Mips en Otocon zijn gloednieuwe helmen gericht op een uitzonderlijk laag gewicht en een hoog ventilatieniveau, gecombineerd met een groot aantal geavanceerde beschermingen.

Oscar Huss, Chief Product Officer van POC, zei over de Otocon: "We hebben een schat aan ervaring opgebouwd in het ondersteunen van atleten op het toppunt van hun sport. We wilden de lichtst mogelijke full-face helm ontwikkelen die aan de behoeften van moderne Enduro rijders zou voldoen, met het allerbeste op het gebied van prestaties, bescherming, ventilatie en de hele dag door comfort. De Otocon tart het conventionele denken, hij beschermt je waar je ook gaat, en je zult vergeten dat je hem op hebt."

De Otocon Race Mips in het bijzonder, is de belichaming van POC's 'Whole Helmet Concept™' met een verscheidenheid aan digitale integratie, zoals Recco en een NFC medische ID-chip, en de opname van Mips Integra. Met een gewicht van slechts 750g (maat medium), maakt de Otocon Race Mips gebruik van twee verschillende voeringmaterialen geoptimaliseerd voor functie en bescherming in hun respectievelijke deel van de helm: de bovenste zone met EPS en de onderste zone met EPP. 

 

Ventilatiekanalen, geïnspireerd op de weghelmen van POC, zorgen voor een onbelemmerde en maximale luchtstroom. Een break-away peak is inbegrepen om de kans op nekletsels te verminderen, en een gloednieuw verstelsysteem voor bandjes en maten zorgt voor een fijn afgestemde pasvorm en grip, zodat rijders met of zonder vullingen kunnen rijden.

POC Otocon

Productgegevens - Otocon Race Mips

Zeer geventileerd 

Een essentieel kenmerk van de Otocon is het verkoelende effect dat wordt versterkt door de ventilatiekanalen aan de binnenkant, die POC's bekroonde racehelmen hebben geïnspireerd. De ventilatiekanalen creëren een onbelemmerde luchtstroom door de helm en zorgen voor een verkoelende luchtstroom bij hoge en lage snelheden. 

Lichtgewicht

Alle voordelen van uitzonderlijke bescherming komen in een ongelooflijk lichtgewicht pakket. Een medium Otocon Race Mips weegt slechts 750 gram, waardoor hij de hele dag comfortabel en gemakkelijk te gebruiken is en tot de allerlichtste integraalhelmen behoort. De Otocon, die iets minder functies heeft, weegt een verbazingwekkende 680g (maat medium), waardoor er nog meer keuze is voor rijders die een nog lichtere helm zoeken. 

Mips Integra

De Otocon is voorzien van Mips Integra, een nieuw systeem dat in 2021 voor het eerst werd geïntroduceerd met POC's Kortal Race Mips mountainbikehelm. Ontwikkeld in samenwerking met Mips brengt het alle voordelen van rotationele impactbescherming samen in een bijna onzichtbaar pakket, het beste van alle werelden.

Race Slot 

Een gloednieuwe geïntegreerde pasvorm verstelsysteem, de 'Race Lock' is geïnspireerd door POC's World Cup ski race helmen. De geïntegreerde versteller aan de achterkant van de helm maakt het gemakkelijk om de unieke 360° pasvorm van elke rijder te vinden, waardoor comfort en veiligheid worden verbeterd. De unieke constructie en positie van de Race Lock betekent dat het nooit zal interfereren met de nek van een rijder en zorgt voor de bredere range van beweging die nodig is in enduro en gravity rijden. Het is ontworpen om perfect samen te werken met een goggle strap, waardoor het volledig verstelbaar is zonder enige interferentie.

POC

Riembevestiging 

De Otocon introduceert een nieuw riembevestigingssysteem. Op basis van jarenlange ervaring in helmontwikkeling is de Otocon voorzien van een nieuw bevestigingssysteem dat meer is afgestemd op trailhelmen dan op conventionele integraalhelmen. De rijder zal profiteren van een riembevestigingssysteem dat een uitgebreid scala aan aanpassingen biedt, veiliger is en de helm in staat stelt om met of zonder wangbeschermers te werken.

Verwijderbare wangbeschermers 

De wangbeschermers zijn afneembaar en gemakkelijk te verwijderen tijdens het rijden, wat zorgt voor nog meer ventilatie wanneer dat nodig is, zoals tussen enduro race etappes. Dankzij het nieuwe pasvormsysteem kan de helm ook zonder pads worden gebruikt, omdat de helm altijd goed blijft zitten.

twICEme® NFC Medische ID 

De helm die voor je kan spreken wanneer je dat niet kunt™'. De twICEme® NFC Medical ID kan de veiligheid en bescherming van de gebruiker ondersteunen door het medische profiel en de contactgegevens van een rijder in noodgevallen in de helm op te slaan, zodat andere rijders, medische teams en hulpverleners er gemakkelijk bij kunnen.

RECCO® Reflector

Moderne mountainbikes kunnen je overal brengen, en dat is bevrijdend, maar het is des te belangrijker om vindbaar te zijn als je verdwaalt en betrokken raakt bij een ongeval. Een geïntegreerde RECCO® Reflector helpt reddingsdiensten je gemakkelijk en snel te vinden als er iets misgaat. 

Dubbel-materiaal voering 

Een innovatieve benadering van het ontwikkelingsproces van de helm heeft geresulteerd in een helm met de sterkte en duurzaamheid van een EPP multi-impact kinstuk, dat ook de duurzaamheid verbetert, en een EPS voering in het bovenste gedeelte, die een lichtere helm creëert en zorgt voor een nauwkeurige balans. 

Aramide bruggen en een spuitgegoten voering  

De overgang tussen EPP en EPS in de helm is structureel verbeterd met een spuitgegoten kooi voor extra sterkte en stabiliteit. Aramide bruggen zijn aan de voering van de helm gegoten om de structurele stabiliteit en de bescherming tegen penetratie te verbeteren. 

Verwijderbare grille 

De grille in het kinstuk - bedoeld om de rijder te beschermen tegen modder en ander afval van het parcours - is zo ontworpen dat hij gemakkelijk kan worden verwijderd, zelfs onderweg. Hij kan eenvoudig met een duw worden verwijderd. Rijders die nog meer luchtstroom willen of in warme omstandigheden rijden, kunnen beslissen of ze de grille willen gebruiken of niet.  

PC buitenzijde 

De Otocon heeft een PC buitenlaag die een prachtige balans biedt tussen lichtgewicht prestaties en duurzaamheid. 

Break-away peak 

Veel van POC's mountainbike helmen zijn voorzien van een gepatenteerde break-away peak die van de helm afvliegt bij een val of bij het raken van een object, waardoor de nek beter beschermd wordt. En die vervolgens gemakkelijk weer kan worden bevestigd.

Slecht weer peak

De Otocon Race Mips worden geleverd met een aparte clip-on piekverlenging die nog meer bescherming biedt tegen modder en regen, waardoor de rijder beter kan zien in slechte omstandigheden. Het heeft geen bewegende delen en is ontworpen om vast te klikken op de top van de piek. Een functie die rechtstreeks is geïnspireerd door de rijders van het Ibis Enduro-raceteam.

Productdetails - Otocon vs Otocon Race Mips

De Otocon heeft veel van dezelfde innovaties als de Otocon Race Mips, zoals de Race Lock, break-away peak, dual-density liner, Recco etc. De Otocon zal niet beschikken over Mips Integra, twICEme® NFC Medical ID, aramide en de extra slechtweerpiek.

Beschikbaarheid

De Otocon is vanaf eind maart verkrijgbaar en de Otocon Race Mips zijn later in april verkrijgbaar. Beide zullen online en in geselecteerde winkels verkrijgbaar zijn.

Gewicht / Prijzen

Otocon Race Mips - XS = 590gr, S = 680gr, M = 750gr, L = 850gr | € 330

Otocon - XS = 530gr, S = 620gr, M = 680gr, L = 780gr | € 270

Labels

LEES DIT HIERNA

Gripgrab's herfst- & winter Special

En dan is bovenstaande maar een kleine greep uit de collectie van Gripgrab. Er is voor nagenoeg…

LEES VERDER

Ockeloen wint Fizik beachrace Noordwijk

Jasper Ockeloen toonde direct na de start gretig zijn ambitie’s door hard solo weg te rijden. Een…

LEES VERDER

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

De nieuwste editie beschikt over bijna onmiddellijke draadloze bediening, een IP67 waterdichte…

LEES VERDER