Oostenrijkse Alpen: Nieuwe routes Tirol en evenementen in Ischgl

Goed nieuws voor iedereen die van bergen en natuur houdt. Met o.a. nieuwe mountainbike trails heeft Tirol tal van uitdagende outdoor activiteiten vergroot. De meest fanatieke mountainbikers mogen zich weer gaan voorbereiden op de grote sportevenementen van 2022 in Ischgl.

Ötztal: Schtirggar Line & nieuw MTB-parcours

Nieuwe mountainbike routes Tirol

In de Bike Republiek Sölden wordt het aanbod uitgebreid met de nieuwe Schtirggar Line over een lengte van 1,2 km en 100 hoogtemeters, die zowel geschikt is voor beginners als freeriders en profs.

Ötztal vergroot zijn status als mountainbike regio met de opening van het nieuwe en vrij toegankelijke Mountainbike Skill Center in Umhausen. Op dit grote oefen-, trainings- en funterrein (2.500m2) maken kinderen en beginners kennis met mountainbiken. Het centrum is niet alleen geschikt voor alle typen fietsen maar ook ontworpen voor alle leeftijden en niveaus.

In het Pillerseetal worden twee nieuwe mountainbike-routes geopend. De Hoametzl-route in Hochfilzen, 8,5km en 280 hoogtemeters, en de biketocht naar de Hochhorndler Hütte, 10,8 km en 950 hm, kunnen deze zomer getest worden.

In de zomer opent Trailcenter Gurgltal, een nieuw mountainbike terrein met makkelijke trails over een lengte van 4,5 kilometer. De outdoorregio Imst opent deze zomer vier gecertificeerde gravelbike- routes over asfalt- en grindwegen geopend.

https://www.visittirol.nl/activiteiten/sport/mountainbike

Van 3 tot 6 augustus 2022: 4-daagse festival de Ischgl Ironbike

Tijdens de zwaarste mountainbike race van Europa, de Ischgl Ironbike, strijden zowel amateurs als professionals van 3 tot 6 augustus om de ‘Silvretta kroon’. Met deze UCI Stage Race S1 verzamel je waardevolle UCI-punten voor de wereld ranking. De Ischgl Ironbike wordt traditioneel vergezeld door de Alpenhaus Trophy, Kids & Junior Trophy en de E-bike Fox Hunt en op 6 augustus wordt er afgesloten met de marathon van zo’n 71 km over een zeer uitdagend parcours. Een fantastische route waarin mountainbikers hun weg door de bergen van de Silvretta arena vechten.

marathon ironbike 2021

marathon ironbike 2021

Inschrijving en verdere details over de Ischgl ironbike op:

https://www.ischgl.com/en/Events/Top-Events/Ischgl-Ironbike

2 en 3 september 2022: WK e-bike

Op 2 en 3 september kan iedereen e-bike wereldkampioen worden tijdens het WK e-bike of je nu een serieuze fietser bent of gewoon voor de lol fietst. Er zijn twee routes: Jedermann en Elite. Verleg je fysieke grenzen of geniet gewoon van een beetje competitie terwijl je op een e-bike rijdt tegen de achtergrond van de adembenemende Oostenrijkse bergen. Naast de wedstrijden kan je ook de nieuwste trends op het gebied van e-biken uit te proberen en meer te leren over deze fascinerende sport.

WK e-bike

Inschrijving en verdere details over het WK e-bike op:

https://www.ischgl.com/en/Events/Events-calendar/E-Bike-World-Cup-for-Everyone_ed_11484125

Labels

LEES DIT HIERNA

Gripgrab's herfst- & winter Special

En dan is bovenstaande maar een kleine greep uit de collectie van Gripgrab. Er is voor nagenoeg…

LEES VERDER

Ockeloen wint Fizik beachrace Noordwijk

Jasper Ockeloen toonde direct na de start gretig zijn ambitie’s door hard solo weg te rijden. Een…

LEES VERDER

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

De nieuwste editie beschikt over bijna onmiddellijke draadloze bediening, een IP67 waterdichte…

LEES VERDER