Nederlandse selectie EK Mountainbike 2022 München

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie voor het EK Mountainbike bekend gemaakt. De selectie rijdt het EK in München op 19 en 20 augustus.

© Olympiapark München GmbH
© Olympiapark München GmbH

Het kampioenschap is onderdeel van het Super EK, waarbij de Europese Kampioenschappen van negen sporten plaatsvinden. Mountainbike is één van de vier disciplines onder de wielersport. 

Gerben de Knegt reist af met één elite man en vier elite vrouwen. “Bij de vrouwen hebben we serieuze podiumkansen. Anne Terpstra won de laatste wereldbeker in Andorra en is daarnaast leidster in het wereldbekerklassement. Vorig jaar pakte ze de tweede plaats op het EK en is nu dus weer favoriet voor een medaille. Anne Tauber werd vorig jaar derde op het Europese Kampioenschap maar is nog herstellende van een COVID besmetting. Ze hoopt in München de stijgende lijn weer in te zetten. Met Lotte Koopmans en Sophie von Berswordt aan de start merken we dat het niveau bij de vrouwen ook in de breedte erg is gestegen.” De bondscoach mist bij de mannen de aanwezigheid van Milan Vader en Mathieu van der Poel. “Milan is nog herstellende van zijn harde val van dit voorjaar en Mathieu heeft aangegeven dat hij vanaf volgend jaar weer actief wedstrijden op de mountainbike wil rijden. David Nordemann komt net terug van een blessure maar is wel in goede doen voor dit kampioenschap.”

Selectie vrouwen

- Anne Terpstra
- Anne Tauber
- Lotte Koopmans
- Sophie von Berswordt

Selectie mannen

- David Noordemann

Labels

LEES DIT HIERNA

PNW Special: Loam Dropper, Grips and Pedals

Loam Dropper post: PNW Components, dat gevestigd is in Seattle USA heeft al een groot scala aan…

LEES VERDER

De Sram Eagle Powertrain, alles in één systeem

Afgelopen jaren zijn er al heel wat veranderingen geweest bij Sram. Van het uitbrengen van een…

LEES VERDER

Canyon's nieuwe service locatie in Eindhoven

Als direct-to-consumer merk heeft Canyon Bicycles altijd een sterke en persoonlijke relatie met…

LEES VERDER