Nederlandse selectie EK Mountainbike 2022 München

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie voor het EK Mountainbike bekend gemaakt. De selectie rijdt het EK in München op 19 en 20 augustus.

© Olympiapark München GmbH
© Olympiapark München GmbH

Het kampioenschap is onderdeel van het Super EK, waarbij de Europese Kampioenschappen van negen sporten plaatsvinden. Mountainbike is één van de vier disciplines onder de wielersport. 

Gerben de Knegt reist af met één elite man en vier elite vrouwen. “Bij de vrouwen hebben we serieuze podiumkansen. Anne Terpstra won de laatste wereldbeker in Andorra en is daarnaast leidster in het wereldbekerklassement. Vorig jaar pakte ze de tweede plaats op het EK en is nu dus weer favoriet voor een medaille. Anne Tauber werd vorig jaar derde op het Europese Kampioenschap maar is nog herstellende van een COVID besmetting. Ze hoopt in München de stijgende lijn weer in te zetten. Met Lotte Koopmans en Sophie von Berswordt aan de start merken we dat het niveau bij de vrouwen ook in de breedte erg is gestegen.” De bondscoach mist bij de mannen de aanwezigheid van Milan Vader en Mathieu van der Poel. “Milan is nog herstellende van zijn harde val van dit voorjaar en Mathieu heeft aangegeven dat hij vanaf volgend jaar weer actief wedstrijden op de mountainbike wil rijden. David Nordemann komt net terug van een blessure maar is wel in goede doen voor dit kampioenschap.”

Selectie vrouwen

- Anne Terpstra
- Anne Tauber
- Lotte Koopmans
- Sophie von Berswordt

Selectie mannen

- David Noordemann

Labels

LEES DIT HIERNA

Geen zin in herfstweer? Dan nog even naar de Roc d'Azur 2023

Over drie weken, van 4 tot 8 oktober, komen MTB- en buitensportfans massaal naar Fréjus (Var) voor…

LEES VERDER

Kickr Move en de Kickr Shift, de nieuwste fietstrainers van Wahoo!

Kickr Move: Binnen de fietstrainers van Wahoo staat de Kickr Move zeker boven aan de line-up wat…

LEES VERDER

Ontdek epische bikepacking-trips met de Van Nicholas Nootau

“Toen we met het ontwerp voor de Nootau startten, wisten we dat we absoluut geen concessies mochten…

LEES VERDER