Shimano introduceert automatisch schakelen op e-MTB's

Integratie van de 2 nieuwe Deore XT Di2-aandrijvingen met EP-motoren.

SHIMANO CUES Di2

Eurobike is nog niet eens echt begonnen, en nu al druppelt het eerste spannende nieuws de inbox binnen - Shimano presenteert een hele reeks nieuwe producten.

Shimano introduceerde de Di2 elektronische schakeltechnologie in 2008, die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld met substantiële verbeteringen, en nu presenteert de Japanse firma de revolutionaire nieuwe technologieën, Free Shift en Auto Shift With Manual Override, die de integratie van haar nieuwe XT Di2 transmissie met de EP6 en bijgewerkte EP-801 elektronische aandrijfplatformen inhouden.

Zo introduceert Shimano twee nieuwe E-bike specifieke Deore XT Di2 aandrijvingen in samenwerking met de nieuwe EP6 en vernieuwde EP801 platforms, en onthult haar revolutionaire Free Shift en Auto Shift met Manual Override technologieën voor verbeterde functionaliteit en een ongelooflijke E-MTB rijervaring.

Laten we eerst eens kijken naar de systemen Free Shift en Auto Shift With Manual Override, hoe ze werken en waar ze voor dienen.

Wat is Free Shift

De nieuwe Free Shift-technologie is een compleet nieuwe schakelmodus voor E-MTB's, waarmee rijders kunnen schakelen zonder te trappen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke integratiemogelijkheden van dit systeem met de nieuwe Deore XT Di2 en de nieuwe Shimano EP platforms.

 Deore XT Di2

Wanneer je schakelt, zorgt het XT Di2-systeem ervoor dat de EP-aandrijfeenheid tegelijkertijd de aandrijving op het kettingblad vooruitbrengt en soepele, pedaalvrije schakelingen maakt. Met de Free Shift-technologie kun je tijdens het nemen van bochten, het neerkomen op sprongen en terugschakelen en het rijden van technische stukken over trails beslissend schakelen - zodat je altijd in de ideale versnelling zit voor wat je te wachten staat.

Wat is Auto Shift met Manual Override?

Shimano's Auto Shift met Manual Override technologie gaat nog een stap verder en is een nieuw systeem dat automatisch voor je schakelt. Het systeem maakt gebruik van dezelfde Linkglide-aandrijflijntechnologie als de Di2-shifter en kan voorspellend schakelen op basis van je snelheid, cadans en koppel, wat resulteert in een soepele, ononderbroken rijervaring.

Kortom, dit is het eerste automatische schakelsysteem voor e-bikes dat u de luxe biedt om u te concentreren op het natuurlijke rijden, zonder dat je bewust hoeft te schakelen.

Deze nieuwe automatische schakelfunctie heeft de mogelijkheid om uit te schakelen wanneer je liever volledig handmatig schakelt, waardoor het Free Shift systeem weer in werking treedt.

Aanpasbaar

De E-TUBE PROJECT Cyclist app geeft je de mogelijkheid om je rit volledig aan te passen met de nieuwe Fine Tune modus, waar je 15 verschillende standen van ondersteuning kunt aanpassen tot je de perfecte instelling hebt.

Je kunt de niveaus van de Free Shift- en Auto Shift-instellingen aanpassen, als je de lichtheid van de eerste versnelling wilt kiezen, of schakelen tussen 3 verschillende schakelmodi. Je kunt ook de voor Auto Shift vereiste cadans verlagen en de gevoeligheid van de respons tijdens beklimmingen aanpassen.

E-TUBE PROJECT Cyclist app

Zodra alles naar wens is geconfigureerd, kan je de individuele instellingen opslaan in twee verschillende profielen.

Met de app kan je ook de nieuwste firmware draadloos updaten naar de laatste versie, waardoor updates snel en probleemloos verlopen.

Twee nieuwe DEORE XT Di2 aandrijfsystemen

Met een benadering waarbij duurzaamheid van onderdelen en zo snel en precies mogelijke schakelsnelheden voorop staan, biedt Shimano twee nieuwe XT Di2-aandrijvingen om aan de eisen van alle E-MTB-rijders te voldoen:

Deore XT Di2 Linkglide (LG)

De nieuwe Shimano Deore XT Di2 Linkglide (LG) groepset is de ultieme aandrijving met geavanceerde Di2 mogelijkheden, voor soepel schakelen, prestaties met een hoge duurzaamheid en handmatige en automatische schakelstanden, voor het EP platform voor E-MTB's.

Deore XT Di2 Linkglide

Dankzij de Linkglide-technologie met 11 versnellingen schakelt het systeem soepel en is het zeer duurzaam voor ontspannen rijden. De 11-50t cassette en 11-speed LG ketting zijn ook ontworpen om de slijtage van voortdurend dagelijks gebruik te weerstaan en naadloos schakelen mogelijk te maken.

Shimano

De nieuwe XT Di2 LG biedt je de unieke mogelijkheid om te schakelen zonder te trappen met de nieuwe Free Shift modus, plus je kunt ook maximale prestaties bereiken met automatisch schakelen, zowel trappend als niet trappend, met de Auto Shift With Manual Override modus.

Shimano

De nieuwe XT Di2 LG-aandrijving maakt gebruik van een accu als enige, gecentraliseerde krachtbron en de nieuwste EP-technologieën.

Deore XT Di2 Hyperglide+ (HG+)

De nieuwe Deore XT Di2 HG+ is voorzien van de beproefde 10-51t cassette en 12-speed kettingontwerpen van Shimano HG+. HG+ technologie biedt efficiënte krachtoverbrenging en hoge kettingstabiliteit voor soepel en consistent schakelen. De XT Di2 HG+ bouwt voort op de verfijnde schakeltechnologie van de HG+ met 12 versnellingen en gaat nog een stapje verder door gebruik te maken van de supersnelle elektronische Di2-schakeltechnologie voor soepeler, sneller en preciezer schakelen.

Door de integratie van deze technologieën in het EP-platform stelt de XT Di2 HG+ je in staat te schakelen zonder te trappen dankzij de Free Shift modus, maar verrassend genoeg is het systeem niet uitgerust met het Auto Shift With Manual Override automatisch schakelsysteem.

De nieuwe XT Di2 HG+ aandrijving maakt ook gebruik van een accu als enige, gecentraliseerde krachtbron en de nieuwste EP-technologieën.

De nieuwe EP8- en EP6-platforms

De vernieuwde, technologisch geavanceerde EP-serie is gebouwd om je e-bikeavonturen naar een hoger niveau te tillen dan je voor mogelijk hield.

De nieuwe EP-8 staat centraal: soepel, intelligent en met een maximumkoppel van 85 Nm over een breder cadansbereik biedt hij een rit zoals geen ander en herdefinieert hij wat een e-MTB kan bereiken.

EP-8

Met een gewicht van slechts 2,7 kg is hij compact en superlicht en past hij naadloos in de fiets. Zijn verbeterde warmtebeheersingssysteem maakt hem uiterst betrouwbaar in alle weersomstandigheden, zodat zijn prestaties niet afnemen tijdens langdurige beklimmingen.

De connectiviteit is uitgebreid en kan worden aangesloten op accessoires van derden via CAN- en ACC-poorten.

Deze verbeteringen, gecombineerd met automatische schakelfuncties zoals Free Shift en Auto Shift, analyseren in combinatie met de Deore XT Di2 op intelligente wijze je rijgegevens om de dynamiek te verbeteren en zorgen voor een betrouwbare, aanpasbare rit met een natuurlijk pedaalgevoel.

De EP6 aandrijfeenheid verbetert de natuurlijke rijeigenschappen voor dagelijkse e-bike rijders. Hij biedt nu prestaties van EP8-niveau tegen een meer betaalbare prijs voor wie zowel in de stad als op de trails wil rijden.

Hij weegt 3 kg, biedt een koppel van 85 Nm en dezelfde verwerkingskracht als de EP8, met een motor die je niet in de steek zal laten, ongeacht de weersomstandigheden en het soort parcours dat je aflegt.

Labels

LEES DIT HIERNA

Geen keuzestress dankzij de Agu X-Mas Gift Guide

AGU helpt je uit de nood en geeft je enkele gouden cadeautips. En dat allemaal onder €50.  Klik…

LEES VERDER

Greenlanen met de CMAceWheel F26

Om direct uit te leggen waarom we alleen brede gravelpaden adviseren dan heeft dit niet met de…

LEES VERDER

In je schoen:"De Ekoi Nathalie Simon sokken en handschoenen"

Sokken Thermollite herfst/winter: Ekoï Thermolite wintersokken zijn gemaakt in Italië en speciaal…

LEES VERDER