EK MTB-marathon in Lausitz-gebergte van Tsjechië: 18-19 juni 2022

Voor de tweede keer in de geschiedenis zal het Lausitzer gebergte de beste marathonbikers verwelkomen om deel te nemen aan de twintigste editie van het Europees Kampioenschap MTB Marathon. Deze wedstrijd keert na tien jaar terug naar de Tsjechische Republiek.

EK MTB-marathon

Weekend vol mountainbikes, dat voor elk wat wils zal bieden

Malevil Cup is een van de meest prestigieuze MTB marathons in de Tsjechische Republiek en geen enkele mountainbiker zou deze mogen missen. In de afgelopen jaren is Malevil Cup twee keer gastheer geweest van het Tsjechisch kampioenschap XCM en is het verschillende keren opgenomen in de UCI MTB Marathon Series.

Logo EK MTB Marathon 2022

De wedstrijd trekt de beste marathonbikers en amateurs van alle niveaus aan. De mogelijkheid om de eigen krachten en ervaringen te vergelijken met die van de concurrentie biedt veel persoonlijke uitdagingen.

Het schilderachtige landschap en de moeilijkheidsgraad van het parcours bieden een grote verscheidenheid aan ervaringen voor de deelnemers, en elke MTB-fan zal er wel iets van zijn gading vinden.

De 23e editie van de Malevil Cup en het UEC Europees Kampioenschap MTB Marathon wordt gehouden op 18 - 19 juni 2022.

EK MTB-marathon

Het raceweekend begint met het vrijdagavondprogramma op het Dominicaanse Plein in Jablonné v Podještědí, waar het startschot voor de Europese kampioenschappen zal worden gegeven en de voornaamste favorieten voor de medailles zullen worden voorgesteld.

De Malevil Cup wordt het gehele weekend exclusief gehouden om zowel amateurbikers als mountainbike-elites te kunnen plezieren. Zoals gebruikelijk zal de zaterdag toebehoren aan de amateurs die kunnen kiezen uit 100 km, 70 km, 50 km of 30 km routes. De zondag is voorbehouden voor de categorieën Elite en Masters mannen en vrouwen.

EK MTB-marathon in Lausitz-gebergte

Routes

De Malevil Cup routes bieden het beste van het Lausitzer en Zittau gebergte. Ze omvatten een mix van veld- en bospaden, steile beklimmingen, afdalingen met stenen en wortels en spannende natuurlijke singletrails.

De Malevil Cup begint traditioneel op het plein in Jablonné v Podještědí. De eerste fraaie passage komt al in de openingskilometers door de rotsformatie 'Boheemse poort' en een natuurlijke singletrail naar Hrádek nad Nisou. De parel van het parcours is een de traditionele passage door het kuuroord Oybin en de uitdaging in de vorm van de zwaarste klim op de top van de Hvozd, waar de wedstrijd vaak beslist wordt. Ook de passage rond de dominante top van Luž is uitdagend.

Voor de categorieën Mannen Elite en Masters binnen 49 jaar is er een parcours van 100 km en een hoogteverschil van 2250 m. Het parcours is veeleisend, maar ook vermakelijk, en maakt het mogelijk om te zien wie de beste is.

De wedstrijd van de Elite Dames zal iets korter zijn: 90 km, waarop de deelnemers een totale hoogte van meer dan 1980 meter moeten beklimmen.

De oudere rijders van de Masters Men en Women die aan de Europese kampioenschappen deelnemen, kunnen kiezen voor een lichtere versie die "slechts" 70 km zal bedragen en waarbij het hoogteverschil 1550 hoogtemeters zal bedragen.

Bij de twintigste Europese kampioenschappen MTB Marathon wachten in totaal 17 sets medailles op hun eigenaren.


www.malevilcup.cz


 

Labels

LEES DIT HIERNA

Je vakantiegeld opmaken aan de Carbon Spinergy GXX Gravelwielen

Waar we Spinergy van kennen zijn natuurlijk de PBO composietspaken. Elke spaak bestaat namelijk uit…

LEES VERDER

Selle Italia Model X Leaf met Greentech Proces

De X Leaf is een zadel dat het resultaat is van een ecologisch-duurzaam productieproces, zonder…

LEES VERDER

Born between the tape: Canyon's nieuwe Strive CFR

Maar toen de Strive in 2019 voor het laatst een update kreeg was het de enige 29’’er met lange…

LEES VERDER