Sigma Sport ROX 11.1 EVO: Nieuwe Fietsnavigatie met meer dan 150 functies

De nieuwe Sigma Sport ROX 11.1 EVO GPS-fietscomputer combineert in zijn compacte behuizing een groot aantal functies voor trainingen binnen en buiten. Naast een goede leesbaarheid van de ritgegevens en navigatiemogelijkheden, biedt het nieuwe model ook compatibiliteit met e-bikes, smart trainers en externe sensoren.

Sigma Sport ROX 11.1 EVO

Ongeacht of fietsers op jacht zijn naar de beste prestaties tijdens trainingen of wedstrijden, of zich op hun eigen niveau fit willen houden: de ROX 11.1. EVO is de perfecte trainingspartner. Met zijn meer dan 150 functies navigeert en ondersteunt hij betrouwbaar bij de buiten- of indoortraining en fietsers kunnen zich helemaal op hun prestaties concentreren. Barometrische hoogtemeting, basis Track-navigatie (middels een GPX-routebestand) of turn-by-turn navigatie via de komoot app behoren tot de mogelijkheden, net als de verbinding met diverse E-bike systemen, smart trainers en sensoren zoals hartslag, cadence, vermogensmeters en elkektronische schakelsystemen. De turn-by-turn aanwijzingen en ritgegevens zijn op het 1,77 inch zeer goed afleesbaar dankzij de transmissieve kleurendisplay met uitmuntend contrast. 

Sigma

Functioneel en veelzijdig

De ROX 11.1 EVO kan op meerdere fietsen worden gebruikt. Daarvoor gebruik fietsers de vooringestelde sportprofielen of maken ze eigen trainingsweergaven met steeds maximaal zes datavelden. Deze kunnen met verschillende kleuren worden geaccentueerd en zorgen zo voor meer overzicht en een nog snellere afleesbaarheid. Met behulp van de Workout-functie (ook .FIT vanuit TrainingPeaks) kunnen trainings-sessies gemakkelijk worden gepland en uitgevoerd. De geïntegreerde Crash Alert stuurt een melding incl. GPS locatie naar contacten voor noodsituaties in geval van een valpartij. Smart Notifications informeren fietsers tijdens de rit over inkomende oproepen en berichten. De vijf grote bedieningsknoppen zijn gemakkelijk herkenbaar en kunnen ook met handschoenen aan onder alle weersomstandigheden gemakkelijk worden bediend. Er wordt max. 100 uur aan rijtijd op de fietscomputer opgeslagen. Zijn sportieve, compacte ontwerp, het innovatieve kleurendisplay, talrijke features en een eenvoudige bediening maken de 55 g lichte ROX 11.1 EVO tot een must have op het fietsstuur. 

Eenvoudig koppelen 

Via BLE en ANT+ kunnen diverse sensoren snel en betrouwbaar worden verbonden. In de set is de ROX 11.1 EVO ook verkrijgbaar met de nieuwe magneetloze snelheids- en trapfrequentiesensoren van SIGMA. Door de magneetloze bevestiging is een vereenvoudigde en geoptimaliseerde montage mogelijk. Tevens kan de ROX 11.1 EVO met elektronische schakelen,  met een vermogensmeter of een smart trainer worden gekoppeld. De GPS fietscomputer is E-Bike ready en verbindt zich eenvoudig met talrijke E-Bike-systemen.
Eenmaal gekoppeld, toont deze aan de fietser specifieke waarden zoals actieradius, acculaadniveau of trapondersteuningsstand. 

Overzichtelijk en snelle gegevensuitwisseling 

De gegevensuitwisseling vindt plaats op de ROX 11.1 EVO, op de smartphone of aansluitend aan de training op de PC of MAC in het DATA CENTER.
De nieuwe Sigma RIDE app biedt samen met de nieuwe ROX-modellen een naadloze interactie van fietscomputer, trainingsgegevens en smartphone. Tijdens de rit kunnen altijd de Live trainingsgegevens alsmede de afgelegde route op de kaart worden bekeken. De trainingsweergaven kunnen via de RIDE app ook onderweg intuïtief en snel worden ingesteld en gewijzigd. Na de training verschijnen de trainingsgegevens direct in de app en kunnen deze verder worden geanalyseerd. Belevenissen en successen kunnen ook net zo snel in sociale netwerken zoals bijv. Strava, komoot en TrainingPeaks worden gedeeld als trainingsgegevens en tracks met andere aanbieders gesynchroniseerd kunnen worden. Tracks worden als .GPX-bestand heel flexibel uit andere portalen via de RIDE app geïmporteerd. Eigen SIGMA tracks, welke bijvoorbeeld in de SIGMA DATA CENTER software worden gemaakt, kunnen middels de SIGMA CLOUD in de RIDE app worden gesynchroniseerd

Perfect gepositioneerd met de Short Butler 

De Short Butler, die speciaal is ontwikkeld voor de ROX 11.1 EVO, plaatst de ROX 11.1 EVO dichter en met een betere stroomlijn bij je stuur dan de standaard GPS-stuurhouder. Deze kan met slechts weinig handelingen worden gemonteerd. Met behulp van speciale 3D rubberen pads kan de ROX 11.1 EVO ook voor gebogen sturen recht worden uitgelijnd. De Short Butler maakt deel uit van de leveringsomvang van de HR Set en de SENSOR Set en is tevens afzonderlijk als accessoire verkrijgbaar.

De ROX 11.1 EVO is per direct in de volgende sets en tegen de volgende prijzen in de handel verkrijgbaar.

ROX 11.1 EVO Black € 169,95
ROX 11.1 EVO White € 169,95 
ROX 11.1 EVO HR Set Black € 199,95
ROX 11.1 EVO HR Set White € 199,95
ROX 11.1 EVO SENSOR Set Black € 249,95
ROX 11.1 EVO SENSOR Set White € 249,95

Labels

LEES DIT HIERNA

PNW Special: Loam Dropper, Grips and Pedals

Loam Dropper post: PNW Components, dat gevestigd is in Seattle USA heeft al een groot scala aan…

LEES VERDER

De Sram Eagle Powertrain, alles in één systeem

Afgelopen jaren zijn er al heel wat veranderingen geweest bij Sram. Van het uitbrengen van een…

LEES VERDER

Canyon's nieuwe service locatie in Eindhoven

Als direct-to-consumer merk heeft Canyon Bicycles altijd een sterke en persoonlijke relatie met…

LEES VERDER