De nieuwe Giant Trance Advanced Pro 29 trail-bike

Met een volledig vernieuwd carbon frame en verstelbare geometrie beschikt deze 29er trailbike over veelzijdige singletrack-mogelijkheden met een focus op snelheid en efficiëntie.

Giant Trance Advanced Pro 29 trail-bike

Giant heeft vandaag de nieuwe Trance Advanced Pro 29 gelanceerd, met een opnieuw ontworpen carbon frame met verstelbare framegeometrie en Maestro veersysteem. Gemaakt voor allround trailriding, combineert deze nieuwste toevoeging aan het Trance-assortiment soepele controle op technische trails met verbeterde klim- en trapefficiëntie. Tegelijk met de Trance Advanced Pro 29 is ook de aluminium Trance 29 vernieuwd.

Eén van de belangrijkste updates van de Trance Advanced Pro 29-serie is de toevoeging van de Flip Chip, waarmee rijders het rijgedrag van de fiets kunnen afstemmen op hun individuele rijstijl en terrein. De algehele geometrie is aangepast met een langere reach en een steilere zitbuishoek. De nieuwe achterdriehoek verlengt de veerweg met 5 mm tot totaal 120 mm veerweg, voor extra controle op ruige singletracks.

Het productontwikkelingsteam werkte nauw samen met atleten, waaronder Giant-ambassadeur Adam Craig, om meer trailspecifieke eigenschappen toe te voegen aan de Trance Advanced Pro 29, terwijl de fiets trouw bleef aan zijn kernkwaliteiten als een progressieve short-travel trailbike.

Trance 29 1 Aluxx SL

“Dit is een fiets die wil scheuren op alle soorten terrein die deel uitmaken van een typische trailrit”, aldus Craig, een voormalige professionele XC- en enduro-racer die al meer dan tien jaar op met Maestro uitgeruste Giant fietsen rijdt. “Je hoeft geen compromissen te sluiten. Door de nieuwe geometrie voelt hij levendiger aan op de beklimmingen, en dat beetje extra veerweg achter geeft nog meer controle over ruigere obstakels. Het is ook leuk om uit de twee verschillende instellingen te kunnen kiezen om het geheel het optimaal te laten werken voor hoe en waar je rijdt.”

Progressief trailontwerp

Het Maestro veersysteem heeft nu 5 mm extra veerweg in vergelijking met de vorige generatie. Het resultaat is een soepel, actief gevoel dat rijders 120 mm achtervering geeft in combinatie met 130 mm veerweg vooraan, voor maximale controle op technisch singletrack-terrein. Van stevige afdalingen tot steile, rotsachtige beklimmingen, het biedt precies de juiste mix van snelheid en controle.

Maestro suspension

De toevoeging van de Flip Chip op de bovenste rocker arm van de Maestro vering laat rijders een steilere of flauwere balhoofd- en zadelbuishoek kiezen. Er zijn twee instellingen, ‘high’ of ‘low’. De hoge positie legt de nadruk op efficiëntie en is ideaal voor het rijden op langzamer, technischer singletrack terrein. De lage instelling wordt aanbevolen voor sneller, meer open terrein. In deze stand wordt de balhoofdhoek flauwer, waardoor het voorwiel iets verder voor de rijder wordt geplaatst. Dit geeft een zelfverzekerd gevoel op steiler terrein en op steilere hellingen.

Geïntegreerde opslag in de onderbuis

Geïntegreerde opslag in de onderbuis

Daarin kun je essentiële items zoals een binnenband, CO2-patroon, bandenlichters, snacks of een multitool veilig en droog opbergen.

Alle frames zijn ontworpen met voldoende ruimte voor een bidon (650 ml) in de voorste driehoek. Ze zijn ook voorzien van vernieuwde kabelpoorten met een cleaner uiterlijk en betere prestaties om geratel of lawaai van de kabels te elimineren. Andere trail-specifieke kenmerken zijn onder meer geïntegreerde bescherming op de liggende achtervork aan de aandrijfzijde en de onderkant van de onderbuis. Er is ook een ISCG-05 interface om een ​​chainguide of bash guard te monteren.

Frame protection

De Trance Advanced Pro 29 1 is uitgerust met Fox Live Valve technologie wat dit model nog efficiëntere veerprestaties en extra tuningsmogelijkheden geeft. Door samenwerking met Fox is Giant het eerste merk dat Fox Live Valve componenten op Performance Elite niveau toepast, waardoor de voordelen van Live Valve technologie bereikbaar worden voor meer rijders.

Flip Chip

In de Benelux biedt Giant vier modellen aan in de Trance 29 serie, waarvan twee Trance Advanced Pro 29 en twee Trance 29 modellen: de Trance Advanced Pro 29 1 (adviesprijs: 6.699,- euro), de Trance Advanced Pro 29 2 (adviesprijs: 4.799 euro), de Trance 29 1 (adviesprijs: 3.499 euro) en de Trance 29 2 (adviesprijs: 2.999 euro).

Ga voor meer informatie naar: https://www.giant-bicycles.com/nl/trance29

Labels

LEES DIT HIERNA

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER

Leenders Fietsen in Hengelo opent met totaal vernieuwd concept

Meer dan een winkel, een ervaring Het bekende Experience Center aan de Pasmaatweg heeft een…

LEES VERDER

Op pad met de Mokwheel Basalt

Zodra de doos op de redactie binnenkomt valt weer op hoe gewichtig deze zijn en dat je niet even…

LEES VERDER