NK Mountainbike 2021 verhuist naar najaar

Het NK Mountainbike 2021 is verplaatst naar 11 en 12 september. Dat heeft de organisatie in samenwerking met de KNWU besloten.

In 2019 won Anne Tauber goud op het NK mountainbike

Watersley Sports & Talentpark in Sittard vormt dan opnieuw het decor van de nationale titelstrijd. In eerste instantie zou het evenement plaatsvinden op 5 en 6 juni, zodat de Nederlandse Olympische atleten ook mee konden doen aan het kampioenschap.

De aanhoudende coronamaatregelen maakten het NK op het geplande tijdstip onmogelijk. De KNWU is daarom samen met de organisatie op zoek gegaan naar een nieuwe datum. Deze is gevonden in het weekeinde van 11 en 12 september.

“Wij zijn blij om, net als vorig jaar, een topafsluiting van het mountainbikeseizoen te kunnen bieden aan al die gemotiveerde en talentvolle mountainbikers. Het belooft een mooi weekend te worden voor alle categorieën. Wij staan te popelen om iedereen te zien strijden om de nationale titel op het vernieuwde parcours van Watersley Sports & Talentpark!"

Organisatie NK MTB 2021

De organisatie werkt met de KNWU aan een indeling, die in juli bekend wordt gemaakt via de nieuwe website. De website voor het NK Mountainbike XCO 2021 wordt gelanceerd op 1 juli.

De verplaatsing van het NK biedt mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van het parcours. Het NK-parcours, ontwikkeld door voormalig Olympisch mountainbike kampioen Bart Brentjens, heeft de afgelopen maanden al een enorme upgrade gekregen. Het technische parcours van 4,1 km is, naast de reeds aangelegde rockgardens, uitdagende drops en een uphill rockgarden, reeds uitgebreid met een Rock&Roll, een Wall Ride en een Flow trail.

Labels

LEES DIT HIERNA

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER