Alpentocht NL Editie als alternatief voor de Franse Alpen

In verband met het coronavirus gaat de Alpentocht dit jaar niet door in Val Thorens. Daarom komt de organisatie met een alternatief. "Als wij niet naar de berg kunnen, dan halen we de berg toch gewoon naar Nederland?!"

Alpentocht Nederland
Hardlopend, fietsend of wandelend. Hoe hoog eindig jij?

Iedereen kan meedoen

De uitdaging is simpel: maak tussen 29 augustus en 5 september zoveel mogelijk hoogtemeters en haal zoveel mogelijk geld op voor CliniClowns. Dat kun je op één dag doen maar je kan het ook verspreiden over meerdere dagen. Hardlopend, fietsend of wandelend, dat bepaal je helemaal zelf. Iedereen kan dus meedoen!

Hoogtemeters

Naast een sportieve uitdaging, vraagt de NL Editie om een flinke dosis creativiteit. Want waar maak jij je hoogtemeters in het platte Nederland? Je kiest zelf (of met je team) je beklimmingen. Je kunt kiezen voor bestaande heuvels, dijkjes of colletjes, maar je kunt natuurlijk ook je hometrainer op klimstand zetten, 100 keer je trap op lopen of 10 keer de Domtoren beklimmen. Vind hier tips voor beklimmingen: https://www.alpentocht.nl/2020/hoogtemeters

Hoe meet je hoogtemeters

Er zijn verschillende apps waarmee je je hoogtemeters kunt meten. Denk bijvoorbeeld aan Strava of Runkeeper. Uiteraard kun je ook handmatig hoogtemeters tellen. Als je bijvoorbeeld 10 keer een dijk van 5 meter oploopt dan kun je al 50 meter noteren!

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden en invoeren van je hoogtemeters. Dit kan van 29 augustus tot en met 5 september op je persoonlijke sponsorpagina. Volledig op basis van vertrouwen. We gaan er namelijk vanuit dat iedereen zijn prestaties naar eer en geweten invult.

Kom in actie voor CliniClowns

Om mee te kunnen doen aan de NL Editie vragen we je om een startdonatie van €18,50. Dat geeft je donatieteller meteen een boost. Met de opbrengst van de Alpentocht NL Editie kunnen de CliniClowns nog meer afleiding en plezier brengen aan kinderen met een ziekte of beperking en mensen met dementie. En dat is in deze bijzondere tijd extra hard nodig.  
 
Bekijk hier de promofilm


Schrijf je nu in!

Doe jij ook mee met deze sportieve actie voor CliniClowns? Iedereen kan meedoen! Daag dus vooral je  vrienden, familie en collega’s uit om ook mee te klimmen. En maak samen hoogtemeters voor CliniClowns. Schrijf je nu in via: www.alpentocht.nl

LEES DIT HIERNA

Gas geven met de Origine Theoreme GTR

Voor degene welke Origine niet kennen: Origine is ontstaat in 2013 en een nieuwkomer in de bike…

LEES VERDER

Canyon 'Unleashes' nieuwe gravelbike! De Grizl

Met de revolutionaire Dubbeldekker cockpit hadden ze een enorme impact op de fietswereld. De Grail…

LEES VERDER

Maakt Megmeister de meest comfortabele bibshort?

Ongemak op het zadel zou wel eens tot het verleden kunnen behoren met de introductie van Megmeister…

LEES VERDER