Mountainbike Museum opent deuren weer

De wereld van mountainbiken is er een om te beleven, ontdekken en bewonderen. Sinds vandaag kan dit ook weer in Arnhem. De collectie van het Mountainbike Museum bestaat uit honderden bikes van ruim 160 merken. T-shirts, voorvorken, gereedschap en high-end onderdelen in de meest excentrieke kleuren liggen op je te wachten! Heb jij de collectie al bewonderd?

Mountainbike Museum
Als niemand het culturele erfgoed in ere wil houden, dan moet ik dat maar doen! - Jeroen van Roekel, jaren ’90

In het Mountainbike Museum & Trailcenter zie je het hele spectrum van de afgelopen 30 jaar. De eerste mountainbikes die ooit gemaakt zijn, tot ultramoderne, volgeveerde, carbon en aluminium exemplaren. Ook BMX fietsen – Jeroens eerste liefde – en limited edition mountainbikes vind je terug. In het museum is een tijdlijn opgesteld waarin je de ontwikkeling van de mountainbike ziet.

MTB Museum

Het idee voor een Mountainbike Museum ontstond al in de jaren ’90. Oprichter Jeroen van Roekel vertelt: “Ik crosste als puber altijd op mijn BMX door het dorp. Mijn leeftijdgenoten kregen een brommer toen ze 16 werden, maar ik vond een brommer maar saai. Iederéén reed al op een brommer. Toen kwam ik langs een etalage met een mountainbike erin. ‘Die moet ik hebben!’, dacht ik. Drie dagen later kocht ik diezelfde mountainbike. Dit was in 1989. Een nieuwe hobby was geboren.” Lees het hele verhaal.

MTB Museum

MTB Museum

Wil je het museum steunen? Koop dan een support ticket of doe een donatie

Cultuur heeft het zwaar. Alle musea moesten hun deuren sluiten. Zo ook de kleinere, particuliere musea! Het Mountainbike Museum in Arnhem, eigenhandig opgebouwd en gerund door mountainbike fanaat Jeroen van Roekel, moest ook zijn deuren sluiten.

Retro mountainbike liefhebbers kunnen het museum steunen door een support ticket te kopen. Hiermee steun je het museum, maar maak je tegelijkertijd kans op een rit op een écht museumstuk. En er staan wat pareltjes in de collectie! Van de echte klassieker Ritchey P21 tot een Slingshot of Cannondale Raven. Maar ook een aantal bijzondere titanium klassiekers zoals New proof of Merlin.

MTB Museum

En nog véél meer, aangezien er zo’n 160 merken uit een tijdspanne van 30 jaar in het museum zijn. Het doel is om op deze wijze het museum, dat afhankelijk is van giften, financieel te steunen. In ruil krijg je twee drankjes cadeau!

Dus: wil je ook steunen? Kijk hieronder wat je kunt doen.

Vermeldt in de overboeking je naam en 'support ticket'. Stuur daarna een mailtje naar info@mountainbikemuseum.nl. Het ticket zal je z.s.m. door één van de vrijwilligers worden toegestuurd! Hou rekening met verwerkingstijd van één week.

€10 | STICHTING MOUNTAINBIKE MUSEUM | Bank: NL83RABO0304852295

Reserveren voor een bezoek is niet verplicht, maar kan wel online.

www.mountainbikemuseum.nl

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Garmin Edge Explore

En dat is waar het in ons geval om gaat, het grotere scherm. We rijden namelijk aardig wat GPX…

LEES VERDER

VIDEO: MTB Awards voor Terpstra, Vader, Pieterse en Van Dijke

MTB Award Elite-mannen De Award voor Mountainbiker van het Jaar gaat voor 2020 naar Milan Vader (…

LEES VERDER

Biker112: De app die je direct kan helpen in een noodsituatie

Met de app heb je geen dure navigatiesystemen meer nodig om de achterban op de hoogte te brengen…

LEES VERDER