Trails rijden met de Wolfpack Trail 27,5 x 2.25

Zoals velen al gehoord hebben is Wolfpack de nieuwkomer in de wereld van mountainbikebanden. De banden zijn ontwikkeld door compound goeroe Wolfgang Arenz. Wij monteerden een setje Trail banden om te zien wat de goeroe voor ons in petto heeft.

De banden waar me mee op pad gaan zijn de Wolfpack Trail's 27,5 bij 2.25". Als eerste leggen we de banden op de keukenweegschaal. De naald blijft hangen op 740 gram. Niet echt een zwaargewicht voor een Trail band maar met 2.25" is deze dan ook niet al te breed.
De Toguard compound ontwikkeld door Wolfgang zorgt in combinatie met de grove noppen voor grip in droge en natte omstandigheden. Het extra rubber rond de zijwangen maakt de band steviger en minder gevoelig. Wat we vaak zien bij banden na een flink aantal tochten trails rijden is het vertonen van ronde lijntjes in de zijwangen van de band door het in en uitveren. Na een dikke maand met veel trappen en wortels zien we hier nog steeds geen verschijnsel van. Ook bij de noppen zien we nog amper sporen van slijtage. Maar echte scherpe rotsen zoals je vind in Zuid Frankrijk of de Alpen hebben we er dan ook niet mee gereden. Daar stellen we van de zomer de banden wel aan bloot.

De TLR banden zijn gemaakt om Tubeless te monteren en dit is dan ook zo gebeurd. We monteren de banden op onze velgen welke een binnenmaat hebben van 25 mm. De banden vallen netjes rond de velg en staan niet al te bol.
De noppen zijn verspreid geplaatst maar niet aan de grote kant, eerder een medium formaat nop. Ze zijn in lange rijen van 4 opgelijnt en zorgen door de verspreiding dat er geen dode zone in de band zit. Tijdens het omgaan van de middelste noppen naar de buitenste noppen blijft de band dan ook stabiel aanvoelen en je hebt eigenlijk nooit het gevoel dat de band ineens zijn grip verliest.

De banden hebben we gemonteerd op onze Genius en met een rijdersgewicht van 83 kilo pompen we de banden op tot 1.7 bar. Voor ons de gulden middenweg tussen rolweerstand, grip en doorstoten op de velgen.
De banden laten we los op verschillende gebieden. Van Zuid-Limburg naar de Ardennen en van de technische trails in het Mullerthal tot de paden in Duitsland.

Bij de eerste tocht is het vaak even wennen met nieuwe banden maar ze voelen al snel vertrouwd aan en geven flink wat grip. De eerste tochten rond Valkenburg en Esneux met hun boomwortels en stenen geven een goede impressie van de band. Hij rolt lekker licht en bergop merk je dat de band geen zware weerstand creëert. En bergaf zie je dit verschijnsel ook. Je rolt gewoon een stuk sneller en langer door. Op technische klimmen doet de Trail het redelijk goed maar op de gladde stenen van het Mullerthal is geen band tegen opgewassen en slipt hij toch een paar keer door. Een beetje druk uit de achterbanden maakte de grip tijdens het technisch klimmen dan ook een stukje beter.

Bergaf is de band in zijn element. In de steenafdaling van de Vijlenroute tijdens een miezerige ochtend laat de band zich van zijn beste kant zien. Insturen en grip zoeken en klaar. De band boezemt zo flink wat vertrouwen in maar tijdens een paar flinke remescepades voel je de achterband toch wat doorslippen.

Op de bospaden daarentegen blijf je grip houden en kun je de fiets flink de sporen geven en goed van oor tot oor leggen. De gaskraan hebben dan ook een aantal keren ver open gedraaid om daarna met een grote grijns beneden aan te komen.
De Trail hebben we niet getest in modderige trails. Die waren er afgelopen tochten namelijk niet. Hooguit een paar natte stukken op de routes die weinig voorstelden. Maar afgaand op het uiterlijk van de band zou deze de modder aardig kunnen lossen.
Over de degelijkheid van de band hebben we tot nu toe nog niet te klagen. Maar na een paar maanden biken zou dit ook niet mogen. Een week trais rijden in Frankrijk of Oostenrijk is een echte test voor de degelijkheid. Want dat zijn paden waar de noppen je regelmatig om de oren vliegen.

Conclusie:
De Wolfpack Trail is een band waar je lekker zware trails of marathons mee kunt rijden zonder teveel zorgen te maken over grip en rolweerstand. Het is nu alleen even wachten op de 2.4 versie waar we wel oren naar hebben.

De Wolfpack Trail is verkrijgbaar in de maten 27,5 x 2.25"

De adviesprijs bedraagt € 39,99 

Voor meer informatie klik je op:
https://wolfpack-tires.jimdofree.com/shop-1/mtb/

LEES DIT HIERNA

PNW Special: Loam Dropper, Grips and Pedals

Loam Dropper post: PNW Components, dat gevestigd is in Seattle USA heeft al een groot scala aan…

LEES VERDER

De Sram Eagle Powertrain, alles in één systeem

Afgelopen jaren zijn er al heel wat veranderingen geweest bij Sram. Van het uitbrengen van een…

LEES VERDER

Canyon's nieuwe service locatie in Eindhoven

Als direct-to-consumer merk heeft Canyon Bicycles altijd een sterke en persoonlijke relatie met…

LEES VERDER