Op pad met de MET Lupo

XC, Trails rijden of lange All Mountain tochten tijdens je bike-vakantie. De MET Lupo is zo'n beetje het manusje van alles in het huis van MET. Tijd om deze eens goed te bekijken.

De MET Lupo, wat wolf betekend, valt in de categorie lichtgewicht Trail / All Mountain helmen en is voor onze doeleinden zo'n beetje de meest gedragen helm. Dat is voornamelijk te wijten aan de pasvorm, gewicht en koelend vermogen. De wijzer van de keukenweegschaal blijft namelijk hangen op 281 gram (in maat M) en met 20 luchtgaten waarvan een aantal grote aan de voorkant heb je genoeg koelend vermogen voor als je een flinke col op rijdt via een mooi schotterpad onder een heerlijke Franse zomerzon.

Aan de rondingen van de helm is te zien dat deze vooral Trail gericht is. Het model is redelijk afgerond wat er voor zorgt dat je hoofd bij een crash iets beter doorrolt. Ook loopt hij aan de achterkant lekker ver door zodat je achterhoofd netjes beschermd is.
Om je hoofd goed te beschermen is de helm vervaardigd uit een buitenschaal met de zogenaamde HES technologie. Deze is ontworpen om de klap van de impact over de gehele schaal te verdelen. Verder wordt de klap opgevangen door de hardschuimen binnenlaag. Deze hardschuimen laag heeft ook weer verschillende dichtheden om klappen netjes te verdelen.

Zoals je gewend bent van MET maak je helm simpel op maat dankzij het Safe-T-Advanced Fit System. Je draait simpelweg aan het wieltje en de helm past zich netjes aan. Het is ook mogelijk om het Safe-T wieltje wat hoger of lager in je nek te zetten. Dat laatste doe je alleen als je de helm de eerste keer afstelt.

De riempjes van de helm zijn gemaakt van Kevlar. Maar van een ander soort als enkele jaren geleden. Het lintstof is namelijk een stuk zachter en minder stug wat het draagcomfort ten goede komt. De riempjes maak je dankzij het klemmetje snel en makkelijk op maat. Van de eerste generatie wilden deze wel eens open schieten maar dat probleem is door de jaren heen opgelost en van de afgelopen modeljaren blijven de klemmetjes netjes dicht zoals het hoort.
Het draagcomfort van de helm is heel prettig. Maar aan de voorkant zit geen silicone stip maar stof. Niets mis mee op zich en als je een upgrade wilt kun je de silicone insert gewoon bestellen bij MET. De kussentjes in de helm zijn gemaakt van Coolmax en zijn ook uitneembaar om ze uit te wassen of om ze door de jaren heen een keer te vervangen.

Zoals in het begin verteld is bevat de helm 20 luchtgaten wat hem voor ons de ideale vakantie-helm maakt. Licht en luchtig genoeg om dagen lang op je zwetende hoofd te hebben maar toch veilig genoeg om dikke trails mee te bestormen zoals we in Zuid Limburg en het Mullerthal gedaan hebben.
Het vizier aan de voorkant is in hoogte verstelbaar en ook verwijderbaar of vervangbaar mocht deze stuk gaan door een laaghangende tak oid. Het in hoogte verstellen van het vizier kun je doen zodra je met goggles gaat rijden in plaats van een gewone fietsbril. Aan de achterkant van de helm zit geen zogenaamde goggle-klem maar een klein bultje welke er voor zorgt dat de band van je goggle op zijn plaats blijft.

Conclusie:
De Lupo is een klassieker in wording en draait bij MET al enkele jaren mee. Het lage gewicht, goede luchtventilatie en bescherming maken het een helm welke geschikt is voor je wekelijkse XC-tochten en op bike vakantie zijn mannetje wel staat.

De helm is verkrijgbaar in de maten M (54-58 cm.) en L (59-62 cm.)
De Lupo komt in de kleur zwart, oranje, fluo-geel, wit, donkerblauw en mintgroen.
De adviesprijs bedraagt € 99,95

Voor meer informatie klik je op:
https://www.met-helmets.com/products/mtb/lupo

LEES DIT HIERNA

Gas geven met de Origine Theoreme GTR

Voor degene welke Origine niet kennen: Origine is ontstaat in 2013 en een nieuwkomer in de bike…

LEES VERDER

Canyon 'Unleashes' nieuwe gravelbike! De Grizl

Met de revolutionaire Dubbeldekker cockpit hadden ze een enorme impact op de fietswereld. De Grail…

LEES VERDER

Maakt Megmeister de meest comfortabele bibshort?

Ongemak op het zadel zou wel eens tot het verleden kunnen behoren met de introductie van Megmeister…

LEES VERDER