Dit combineert Top Fuel het vertrouwen en de controle van een mountainbike met langere veerweg met de snelheid en directe besturing van een XC race bike. 

Top Fuel heeft nu een langere 120 mm veerweg voor en 115 mm achter. De combinatie van luiere balhoofdhoek en langere reach maakt het rijders makkelijker om sneller te gaan op ruige afdalingen. Het bredere stuur en de kortere stuurpen biedt meer controle, terwijl de Dual Remote Lockout ervoor zorgt dat geen energie verloren gaat tijdens het klimmen.

 

De vernieuwde frame-eigenschappen geven de nieuwe Top Fuel dezelfde ultra-responsieve en vertrouwde rijkwaliteiten als onze trailbikes. De rechte onderbuis maakt de voorkant van de fiets veel stijver zonder enig gewicht toe te voegen, terwijl het Knock Block balhoofd beschermt tegen vorkkroon- of stuurimpact.   

Top Fuel gebruikt nog altijd bewezen veringtechnologieën zoals Active Braking Pivot, maar ook de Mino Link om de geometrie te verstellen en Control Freak interne kabelrouting zodat rijders hun eigen unieke setup kunnen bepalen. 

De nieuwe Top Fuel-serie omvat Alpha Platinum Aluminium en OCLV Mountain Carbon modellen. Waar de 9.9-modellen altijd full carbon frames hadden, krijgen ook de 9.7 en 9.8 modellen dit jaar een upgrade naar een full carbon frame.

Voor rijders die de nieuwste aandrijf- en veringtechniek willen komt er een 9.9 model met SRAM AXS. Rijders die nog een stap verder willen gaan en hun bike willen customizen, kunnen dat vanaf eind juli doen via Project One. 

Kortom: de nieuwe Trek Top Fuel is een efficiënte XC bike die gemaakt is om langere afstanden in kortere tijd af te leggen, maar nog altijd een plezier is om te berijden als de omstandigheden ruiger worden. 

Verkrijgbare modellen  Adviesprijs Kilo's:

Top Fuel 8                € 2.999,-   13.8
Top Fuel 9.7             € 3.999,-   12.63
Top Fuel 9.8 GX      € 5.499,-   11.84
Top Fuel 9.9 XX1    € 8.999,-   11.05
Top Fuel 9.9 AXS    € 9.999,-   11.84

Top Fuel AL frameset   € 1.999,-
Top Fuel C frameset     € 3.299,