Jeroen van Eck eerste Nederlands kampioen E-MTB

Geplaatst op 24 aug 2019.

KNWU: Jeroen van Eck de eerste Nederlands kampioen e-Mountainbike geworden. Hij nam Frank Beemer (tweede) en Bart Brentjens (derde) mee op het podium.

Nederlands kampioen E-MTB

In Zoetermeer was afgelopen weekend het allereerste NK e-MTB ooit. "Het Nederlands kampioenschap e-mountainbike is wel een hele mond vol", aldus de kersverse Nederlands kampioen Van Eck. "Het was een mooie balans tussen de rijder en de fiets. In het begin was het even wennen omdat het nieuw was voor mij. Ook qua tactiek, want je moest rekening houden met de accu. Maar op een gegeven moment zat ik zo lekker in de wedstrijd. Het was echt 'de man en de machine', zoals ze dat in de motorsport zeggen."

De Nederlands kampioen ging slim om met zijn accu. "Je moest bepaalde keuzes maken qua lijnen en rekening houden met je accu. Vooral in de dode momenten, in de bochten en net na een klimmetje bovenop. Dat was wel even wennen. Je moet aanvoelen wanneer je de motor moet gebruiken en wanneer de benen. Als je rechtdoor gaat moet je rekening houden met de limiet van 25 km/uur. Dan moet je toch echt gewoon de benen laten spreken."

"Je moest bepaalde keuzes maken qua lijnen en rekening houden met je accu." - Jeroen van Eck

Ondanks de accu was het niet gemakkelijk volgens Jeroen van Eck: "Het is niet zo makkelijk als je denkt. Mijn gemiddelde hartslag zat een uur lang op 188 en dat is niet veel anders bij andere wedstrijden. Nu is het alleen wat meer de fietsbehandeling die wat energie kost en de focus die scherp moet zijn. Eén foutje en de fiets gaat rechtdoor, terwijl jij links wil. Kortom: een mooie start vanuit de KNWU en we gaan zien wat het ons brengt. Ik heb in ieder geval onwijs genoten en afgezien."

Bij de vrouwen was het Larissa Hartog wie als eerste over de finish kwam. Romana Carfora werd tweede. Gezien het geringe aantal deelneemsters werd dit echter niet het eerste officiële NK e-MTB voor vrouwen.

Bekijk de video hier: https://youtu.be/xjg04hT21hQ

Bron bericht: https://www.knwu.nl

LEES DIT HIERNA

15e Editie Wintermarathon Lemelerveld onder barre omstandigheden

Zondag 16 februari werd door Cycling Lemelerveld voor de 15e keer de Boombouw WinterMarathon…

LEES VERDER

Troy Lee Designs D4, de nieuwe downhill en freeride helm

Sinds de Daytona-lijn van helmen in 1996 werd geïntroduceerd, heeft het merk een reeks successen…

LEES VERDER

YT Industries debuteert kleinere Jeffsy Primus voor kids en kortere mountainbikers

De Jeffsy Primus is een verkleinde Jeffsy met vergelijkbare framekenmerken. Beide wielmaten maken…

LEES VERDER