Shimano verwent bikers met upgrade Alivio

Matthias Maerevoet (http://www.sport.be/)
In navolging van XT, SLX en Deore introduceert Shimano de nieuwe Alivio-groepset. Zowel de versie voor mountainbikes als die voor trekkingfietsen krijgt een stevige upgrade.

Het meest in het oog springende bij de mountainbikegroepset is het nieuwe design. De verbeterde versie ziet er een stuk agressiever uit. De achterderailleur maakt nu ook gebruik van de Shimano Shadow RD-technologie. Dit betekent dat de derailleur de ketting niet meer raakt als je wat te hard van stapel loopt.

Shimano houdt ook rekening met de stijgende vraag naar grotere wielen. Het triple crankstel bevat nu 40-30-22 tandjes en heeft een compacte voorderailleur. Het Japanse bedrijf beweert dat dit voor meer stabiliteit moet zorgen. Daarnaast geven de geïntegreerde rem- en schakelhendels een strakke look op je stuur. Het grotere display geeft beginnende bikers tevens een duidelijk zicht op hun verzet.

De Alivio-groepset voor mountainbikes is verkrijgbaar met hydraulische schijfremmen. Bij de 9-speed cassette heb je de keuze tussen 11-28T, 11-32T, 11-34T en 12-36T.

Daarnaast bestaat er nu ook een aparte Alivio-groepset voor trekkingfietsen. Volgens Shimano is het de stilste en meest duurzame Alivio-set ooit gemaakt. Het design oogt iets strakker ten opzichte van de mountainbikevariant. Naast de 9-speed cassette kun je kiezen uit de combinatie 48-36-26 of 44-32-22 voor het crankstel.

Bron:
http://www.sport.be/cycling/nl/nieuws/article.html?Article_ID=676330

LEES DIT HIERNA

New Bike Day bij het Canyon Factory Service Centre

De New Bike Day service is een leuke extra van Canyon voor nieuwe, maar ook terugkerende kopers van…

LEES VERDER

Vernieuwde Mountainbikeroute De Twee Valleien in Vlaanderen (BE)

Beschrijving van de route Deze pittige route slingert door het heuvelachtige landschap van de…

LEES VERDER

Magura presenteert de MT7 HC3 Special Edition voor een speciale prijs

De MT7 staat bekend om zijn maximale remkracht en stabiliteit op raceniveau. Al is het al jaren de…

LEES VERDER