Vernieuwde Mountainbikeroute De Twee Valleien in Vlaanderen (BE)

De vernieuwde mountainbikeroute ‘De Twee Valleien’ in Vlaanderen biedt nu drie gloednieuwe mountainbikelussen. Dit volledig bewegwijzerde parcours beslaat het grondgebied van Overijse en Huldenberg.

Beschrijving van de route

Deze pittige route slingert door het heuvelachtige landschap van de Druivenstreek en biedt een speelse en uitdagende ervaring. De route is ideaal om je mountainbikewaardigheden te verbeteren of om gewoon puur plezier te hebben. Je treft enkele uitdagende beklimmingen, waaronder de legendarische Moskesstraat, en vele onverharde paden. Daarnaast zorgen de mooie recuperatiestroken, holle wegen, hoogvlakten en uitgestrekte velden voor een schitterende en afwisselende rit.

Voor mountainbikers van elk vaardigheidsniveau zijn er verschillende technische afdalingen. De technische zone in de Zuidflank van Overijse bevat zelfs drop-offs voor een extra uitdaging.

route

Vernieuwing van de route

Het oorspronkelijke mountainbikeparcours in Overijse en Huldenberg dateert uit de jaren ’90 en was één van de eerste permanente routes in Vlaanderen. Na jarenlang gebruik werd het tijd om ‘De Twee Valleien’ grondig te vernieuwen. In samenwerking met lokale wielerclubs, Sport Vlaanderen, Agentschap Natuur en Bos en de gemeenten Overijse en Huldenberg zijn nu drie nieuwe lussen gecreëerd.

  • Rode Lus: Vertrekpunt Overijse (Begijnhof) – 23 km, waarvan 13 km onverhard.
  • Groene Lus: Vertrekpunt Terlanen (Kerkplein) – 12 km, waarvan 8 km onverhard.
  • Blauwe Lus: Vertrekpunt Sint-Agatha-Rode (Kerk) – 22 km, waarvan 13 km onverhard.

Gevorderde mountainbikers kunnen de drie lussen combineren tot een uitdagende tocht van 57 km. In totaal is de vernieuwde route nu 24 km langer dan de oorspronkelijke, met meer dan 34 km aan onverharde paden. Het resultaat is drie nieuwe mountainbikelussen, variërend van 267 tot 319 hoogtemeters en vele uitdagende single-tracks. Een ideale speeltuin voor mountainbikers.

Officiële inhuldiging in 2024

De route wordt officieel geopend op woensdag 29 mei om 16 uur op het Kerkplein (Bollestraat) in Terlanen. Iedereen is welkom om vanaf 16 uur een drankje te drinken en daarna de vernieuwde route uit te proberen. Vergeet niet je mountainbike mee te nemen! De burgemeesters van Overijse en Huldenberg zullen het nieuwe startbord om 16 uur onthullen.

Meer informatie is te vinden op
www.overijse.be/de-twee-valleien
huldenberg.be/nl/mountainbikeroute-de-twee-valleien

LEES DIT HIERNA

New Bike Day bij het Canyon Factory Service Centre

De New Bike Day service is een leuke extra van Canyon voor nieuwe, maar ook terugkerende kopers van…

LEES VERDER

Magura presenteert de MT7 HC3 Special Edition voor een speciale prijs

De MT7 staat bekend om zijn maximale remkracht en stabiliteit op raceniveau. Al is het al jaren de…

LEES VERDER

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER