McLaren (de supercar maker) betreedt de markt van eMTB's

In een opvallende uitbreiding van supercars naar tweewielers heeft McLaren zijn allereerste reeks "super" e-MTB's onthuld, ontworpen voor zowel trails als stadsritten. Deze elektrische mountainbikes (eMTB's), genaamd Extreme en Sport, zijn gebouwd met dezelfde precisie en innovatie die kenmerkend zijn voor de iconische auto's van McLaren.

Innovatief ontwerp en krachtige motoren

Deze e-bikes zijn ontworpen door het team achter de hybride McLaren Artura en hebben een carbonfiber structuur, waardoor ze zowel licht als robuust zijn. Al meer dan 40 jaar is McLaren een innovatieve leider op het gebied van koolstofvezel. Ingenieurs hebben duizenden uren geïnvesteerd om die erfenis van prestaties naar twee wielen te brengen.

Het opvallendste kenmerk is de op maat gemaakte mid-drive motor, die indrukwekkende prestaties levert. De topmodellen, de Extreme 600 en Sport 600, hebben een continu vermogen van 600 W en een piekvermogen van 852 W en produceren een aanzienlijk koppel van 119 ft lbs. Daarmee behoren ze tot de krachtigste e-bikes die snelheden tot 32 km/u kunnen halen.

McLaren eMTB

Vier verschillende modellen

De hyper e-bike line-up van McLaren bestaat uit vier modellen: Extreme 600, Extreme 250, Sport 600 en Sport 250. Elk model is geschikt voor verschillende terreinen, van ruige off-road tracks tot straten in de stad. De Extreme-modellen hebben volledige vering, waardoor ze ideaal zijn voor off-road avonturen, terwijl de Sport-modellen een veelzijdiger ontwerp bieden dat geschikt is voor verschillende rijomstandigheden. De 250W-versies zijn waarschijnlijk bedoeld om te voldoen aan de regelgeving voor de Europese markt, die e-bikes beperkt tot dit vermogensniveau.

McLaren

Geavanceerde functies en technologie

De Extreme-modellen worden geleverd met een SRAM draadloze XX Eagle Transmission 12-speed aandrijving, terwijl de Sport een mechanische SRAM GX Eagle 12-speed unit krijgt. Alle modellen worden geleverd met een digitaal display op het stuur, dat de displays voor de bestuurder in de supercars van McLaren nabootst. Dit display geeft cruciale rij-informatie, zoals snelheid, levensduur van de batterij en actieradius. Rijders kunnen kiezen uit vijf vermogensstanden: Uit, Eco, Trail, Sport en Race, voor prestaties op maat op basis van terrein en rijstijl. De e-bikes zijn ook uitgerust met Pirelli-banden voor optimale tractie en duurzaamheid.

McLaren

Marktpositie en beschikbaarheid

Ondanks de beweringen van McLaren dat ze de “krachtigste trail-legale elektrische mountainbikes ter wereld” hebben, is er wat onenigheid over deze claim. Terwijl de 600W versies krachtig zijn, voldoen de 250W versies aan de Europese regelgeving, waardoor ze minder aanspraak maken op de toppositie. Desalniettemin behoren de torque cijfers, met name de 161 Nm voor de 600W modellen, tot de hoogste in de industrie.

De bikes zijn te bestellen via een speciale website, waarbij de Extreme-modellen beginnen bij $10.950 (ongeveer 11.150 EUR) en de Sport-modellen bij $7.950 (ongeveer 8.400 EUR). Elke fiets wordt binnen 90 dagen op bestelling gemaakt, zodat elke koper verzekerd is van exclusiviteit en maatwerk. Bovendien worden de motoren geleverd in beperkte aantallen, wat de exclusiviteit nog vergroot.

McLaren

McLaren's toetreding tot de e-MTB markt markeert een belangrijke mijlpaal, het combineren van hun automotive expertise met geavanceerde e-bike technologie. Of het nu gaat om rijden op hoge snelheid op trails of efficiënt woon-werkverkeer in de stad, de hyper e-bikes van McLaren bieden een mix van prestaties, design en innovatie die opvalt in de groeiende markt voor e-bikes. Potentiële kopers moeten er echter rekening mee houden dat hoewel McLaren hun modellen aanprijst als de krachtigste e-bikes die geschikt zijn voor trails en stad, deze bewering enigszins misleidend is vanwege de verschillende voorschriften in de verschillende markten. Desalniettemin positioneren het hoge koppel en de geavanceerde functies van deze e-bikes hen als topconcurrenten in het premium e-bike segment.

https://mclarenbikes.com/

Labels

LEES DIT HIERNA

Greenlanen met de Heybike EC1

Heybike is voornamelijk in Amerika bekend om zijn Efatbikes en hebben afgelopen jaar hun…

LEES VERDER

Bluegrass Aura Core Protection voor knie en elleboog

Aura Core Knee Protection: Maximale stabiliteit en comfort: De constructie met lange mouwen van de…

LEES VERDER

Bikeparken en Trails rijden met Fist Gloves

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen hoeveel motieven en soorten handschoenen ze hebben. Op…

LEES VERDER