Stijlvol de zomer in met Calobra fietskleding

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om de zomerkleding weer tevoorschijn te halen.

Calobra fietskleding
Klaar om te genieten met kledingmerk Calobra

Als mountainbiker weet je als geen ander hoe belangrijk goede fietskleding is. Niet alleen omdat het je beschermt tegen weer en wind, maar ook omdat het bijdraagt aan je comfort en prestaties op de fiets. Voordat je op pad gaat, is het dus belangrijk om te zorgen dat je de juiste kleding draagt.

Zomerkleding voor mountainbikers moet niet alleen licht en ademend zijn, maar ook bestand zijn tegen zweet en vuil. Voor mountainbikers is het vaak lastig kiezen welke kleding ze aantrekken voor een rit. In Nederland rijden mountainbikers veel op gravelpaden of moeten bijvoorbeeld eerst een gedeelte via het asfalt naar de route rijden. Zij kiezen dan meestal voor de strakkere fietskleding, aangezien dit beter aansluit op hogere snelheden en dus minder wind vangt. Een ander voordeel is dat je deze kleding gemakkelijk op zowel de mountainbike als op de racefiets en gravelbike kunt dragen.

Calobra fietskleding

Het alternatief voor de avontuurlijke mountainbiker is de wat lossere mountainbike kleding. Deze kleding is specifiek gericht op mountainbikers en biedt optimale bewegingsvrijheid tijdens technische afdalingen en uitdagende klimmen. Op die manier beweeg je vrijer rond en meestal ziet het er ook wat stoerder uit. De lossere kleding zorgt ook voor extra ventilatie en verkoeling. Aan beide varianten zitten voor- en nadelen, dus kies vooral de kleding die het beste bij jou past!

Een merk dat hier perfect op inspeelt, is Calobra. Dit relatief jonge merk uit Nederland weet als geen ander hoe ze functionaliteit en stijl kunnen combineren. Calobra bewijst dat fietskleding niet alleen praktisch, maar ook modieus kan zijn. Zo heb je keuze uit de strakkere fietskleding voor wielrenners die je als mountainbiker ook prima kan dragen, maar hebben ze ook lossere broeken en shirts specifiek gericht op de avontuurlijke mountainbiker.

Calobra fietskleding

Uiteindelijk is het vooral belangrijk om te benadrukken dat je de kleding moet kiezen die het beste bij jou past. Kies dus voor een outfit waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt tijdens het fietsen. Door de juiste kleding te dragen, kun je optimaal genieten van de natuur en de uitdagingen die de trails bieden!

Direct naar

 

Artikel in samenwerking met Mantel

LEES DIT HIERNA

In je schoen:"De Ekoi Nathalie Simon sokken en handschoenen"

Sokken Thermollite herfst/winter: Ekoï Thermolite wintersokken zijn gemaakt in Italië en speciaal…

LEES VERDER

In je schoen:"De PNW Pebble Mini Tool"

Zoals met bijna alle componenten van PNW heeft de Minitool een degelijke uitstraling en, wat we…

LEES VERDER

Routebordjes door de jaren heen

Gelukkig voor ons hoeven we hier niet heel lang naar te zoeken en vinden we het antwoord op www.…

LEES VERDER