SQlab 410/402 Inner Bar Ends. Meer gripopties voor de lange afstand

SQlab presenteert de nieuwe Innerbarends. Je houdt ervan of je vindt ze vreselijk. Dat eerste vooral vanwege de functionaliteit, het tweede voornamelijk vanwege hun uiterlijk.

SQlab 410/402 Inner Bar Ends

De kleine hoorns zijn bedoeld om een verscheidenheid aan gripopties te bieden op lange afstanden.

Bastian Dietz van SQlab; “Toen ik begon met werken bij SQlab, begreep ik eigenlijk niet goed wat ze met die dingen beoogden, maar inmiddels ben ik helemaal om. Logisch, want onderweg naar de zaak of tijdens bikepacking-tochten gebruik ik ze zeer regelmatig. Waarom? Mijn nekklachten zijn verholpen en daarnaast is mijn houding meer aerodynamisch, waardoor ik minder inspanning hoef te leveren (zie ook deze wielerbaan-studie)”

SQlab 410/402 Inner Bar Ends

“Dus wat is er, bijna een decennium na de introductie van de eerste versie, nieuw aan de 2.0 generatie van onze Innerbarends®?”

“Dankzij hun slimme ontwerp met afneembare vulringen kunnen de nieuwe 2.0 Innerbarends® nu de klemringen van de 7OX- en 711-handvatten vervangen. Met andere woorden: nu kan de Innerbarend® met het handvat geïntegreerd worden, waardoor beide niet alleen optisch, maar ook qua functionaliteit een eenheid vormen.”

SQlab 410/402 Inner Bar Ends

“Tegelijkertijd blijven de Innerbarends® ook te combineren met alle andere handvatten op de markt. Daar komt bij, dat de beide nieuwe 2.0 Innerbarends® bij de klem smaller zijn, waardoor de remgrepen desgewenst dichter bij het handvat geplaatst kunnen worden.”

“Beide functionaliteiten zijn van belang. Immers; veel sturen zijn tegenwoordig overladen zijn met bedieningselementen voor zaken als versnellingen, verstelbare zadelpennen, vering, bel, trapondersteuning, verlichting en ga zo maar door.”

“Bovendien hebben de nieuwe 411 2.0 Innerbarends® de vorm van de reeds befaamde 411 R Carbon Innerbarends® overgenomen. Dit betekent dat ze hetzelfde strakke ontwerp hebben en bovendien nog steeds redelijk licht zijn (minder dan 60g per paar), maar dan voor een veel sympathiekere prijs (€ 39,95 in plaats van ongeveer € 170).”

“Deze prijs geldt overigens ook voor de 410 2.0 Innerbarends®, de niet alleen nog wat meer op comfort zijn gericht, met een O-vormige in plaats van U-vormige dwarsdoorsnede, maar ook iets meer wegen.”

SQlab 410/402 Inner Bar Ends

Samengevat

Verbeterde functionaliteit

Dankzij de slimme constructie van de klemband zijn de Innerbarends® 2.0 met alle verkrijgbare handvatten te combineren (op het stuur geklemd) en bovendien naadloos te integreren met de SQlab-handvatten 711 und 7OX. 

Meer comfort 

Doordat de nekspieren meer ontspannen en de belasting van de hand gevarieerd kan worden, neemt het comfort toe. Met name tijdens lange ritten is dat goed merkbaar, met verbeterde prestaties tot gevolg.

Meer veiligheid

Ondanks de gewijzigde greeppositie zijn de remhendels altijd binnen handbereik; zelfs met een breed stuur.

Betere prestaties

14 watt bespaard. Een interne studie van SQlab toonde aan, dat bij een snelheid van 36 km/h gemiddeld 5 % minder inspanning geleverd hoeft te worden.

  • met Innerbarends® 411 2.0 279 watt inspanning geleverd.
  • zonder Innerbarends® 411 2.0 293 watt inspanning geleverd.

De aerodynamische, meer ontspannen stand van de armen levert een hogere snelheid op.

411 MTB Tech & Trail

Sneller - slanker - lichter. De nieuwe Innerbarends® 411 2.0 heb- ben de vorm van de reeds bekende Innerbarends® 411 R Carbon. Hierdoor hebben deze lichte en sportieve all- rounders een goede prijs- kwaliteitverhouding.

Materiaal:
Vezelversterkte kunststof (FRP)
Gewicht (paar):
56 g
Adviesprijs:
39,95

410 MTB Tour & Travel

Comfortabel - groot oppervlak - veilig. De nieuwe Innerbarends® 410 2.0 nemen de wat 'buikige' vorm over van de vorige generatie Innerbarends® 411. Voor een nog fijnere greep is deze vorm nogmaals verbeterd, waardoor ook tijdens lange ritten het comfort optimaal is.

Materiaal:
Vezelversterkte kunststof (FRP)
Gewicht (paar):
104 g
Adviesprijs:
39,95

Labels

LEES DIT HIERNA

SRAM presenteert de nieuwe Eagle Transmission

Tijdens een 6-jarige geschiedenis van Eagle en 11 jaar van de speciale 1x-aandrijflijn heeft SRAM…

LEES VERDER

Magura MT5 Pro speciale editie remmen

De Magura MT5 Pro is geen compleet nieuwe ontwikkeling van de MTB rem, maar een set die de MT5…

LEES VERDER

Ritchey Ultra mountainbike keert terug met retro rood, wit & blauw

Tom Ritchey is een van de grote mtb-pioniers. Als getalenteerde racer in de Amerikaanse scene, maar…

LEES VERDER