WTB Vulpine Gravel raceband uitgebreid met nieuwe 700c x 40mm

Vorig jaar rond deze tijd verscheen de WTB Vulpine voor het eerst als nieuwe high-performance tubeless gravelraceband. De enkele 700c x 36mm maat beperkte zijn gebruik. Nu is WTB terug met een grotere breedte voor de Vulpine.

WTB Vulpine Gravel raceband
De WTB Vulpine Gravel raceband 700c x 40mm

De Vulpine 40 is de band bij uitstek voor racers die een snelle, lichtgewicht band nodig hebben die niet inboet aan comfort of tractie.

Snelheid is de sleutel tot het succes en de Vulpine levert die met een vrijwel ononderbroken loopvlak in het midden dat de rolefficiëntie maximaliseert, terwijl de buitenste loopvlakken zijn voorzien van minimalistische noppen die zorgen voor zekerheid in snelle bochten en het loopvlak beschermen tegen lekrijden. Het extra volume van de Vulpine 40 verbetert het comfort en vermindert vermoeidheid tijdens de langste, meest uitdagende wedstrijden en versterkt zijn veelzijdigheid als een snelrollende band die snelheid bevordert en je in staat stelt om in elk tempo volledige controle te houden. Het noppenprofiel benadert dat van een volumineuze wegband en levert voorspelbare prestaties op verschillende ondergronden. De Vulpine geeft voorrang aan all-out efficiëntie zonder in te boeten aan klim- of remtractie en is de perfecte band voor gravelracers die het peloton willen aanvoeren, terwijl het ook een uitstekende keuze is voor liefhebbers die op zoek zijn naar een capabele band die uitblinkt op het asfalt, harde ondergrond en gravel.

WTB Vulpine Gravel raceband

"Niet alleen is de Vulpine een snelle band vanuit het oogpunt van rolweerstand, het loopvlakpatroon wekt vertrouwen in alle technische secties die ik ben tegengekomen... inclusief de wortelachtige singletrack van RPI, de onverharde bergafdalingen van FoCo Fondo, en de zanderige passages van BWR Utah. Een zelfverzekerde rijder is een snelle rijder." - WTB Atlete Whitney Allison

De Vulpine 40 is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen met een gewicht vanaf 425 gram. Vulpine banden met een 60tpi karkas zijn verkrijgbaar met zwarte of bruine zijwanden en worden verkocht voor €65,95, terwijl een 120tpi versie met SG2 bescherming tegen lekrijden verkocht wordt voor €76,95. De Vulpine 40 is momenteel verkrijgbaar op WTB.com en zal in de komende weken in fietsenwinkels in heel Amerika en Europa te vinden zijn.

www.wtb.com/pages/vulpine-40

Labels

LEES DIT HIERNA

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER