Merida's nieuwe enduro's: ONE-SIXTY en ONE-FORTY

De nieuwe Merida One-Sixty en One-Forty zijn de enduro modellen voor wie op zoek is naar lichtgewicht en wendbaarheid in de klim en stabiliteit en souplesse in de afdaling. Voorzien van vernieuwde geometrie en een nieuw veersysteem.

Merida ONE-SIXTY en ONE-FORTY

“Na het langste en meest rigoureuze ontwikkelings- en testprogramma dat een MERIDA model ooit heeft ondergaan, zijn we blij om te kunnen zeggen dat deze twee nieuwe off-road machines de meest geavanceerde full-suspension mountainbikes zijn die we tot nu toe hebben gemaakt. Ontworpen om in perfecte harmonie met de rijder te zijn en deze de mogelijkheden te geven om verder en harder te pushen dan ooit tevoren.”

De ONE-SIXTY is onze long-travel fiets, gericht op de serieuze enduro rijder en racer of iedereen die maximale prestatie en betrouwbaarheid nodig heeft in ruig terrein, met de mogelijkheid om de meest uitdagende en steile afdalingen en beklimmingen te bedwingen. De ONE-FORTY is gericht op de hedendaagse do-it-all trail rijder, waar de all-mountain kwaliteiten in goed evenwicht moeten zijn met de lichtgewicht klimcapaciteiten.

ONE-SIXTY

Beeld: ONE-SIXTY

One-Forty

Beeld: One-Forty

In deze tijden waarbij je alsmaar minder krijgt voor meer, is het een zeldzaam gegeven wanneer dat niet het geval is; de ONE FORTY en de ONE-SIXTY geven jou nog meer veerweg dan voorheen. De ONE-SIXTY levert 170 mm vering aan de voorkant en 161mm aan de achterkant in de volledige 29” setup, en zelfs 172 mm achtervering in de ‘mullet’setup: 29” voorwiel en een 27,5” achterwiel. De 29” wielen van de ONE-FORTY geven aan de voorkant 150mm veerweg, 143 mm achter. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de nieuw ontwikkelde Flexstay-Adjustable-Size-Tuned Suspension: een innovatief ophangsysteem voor de dempers wat de vering ten goede komt. It’s FAST. Really fast. 

ONE-SIXTY en ONE-FORTY

Het Flexstay onderdeel trekt het P-FLEX systeem door zoals reeds op onze NINETY-SIX cross country modellen, naar een long travel platform. De fiets is aan te passen naar zowel een 29” of 27,5” achterwiel zonder dat dit invloed heeft op de geometrie van de fiets, en is Size-Tuned: dit zorgt voor meer wielsnelheid naarmate de veerweg groter wordt. Hiermee geeft de fiets meer support aan zwaardere of extremere rijders terwijl de lichtere rijder ook de volledige veerweg van de fiets kan benutten. 

Terwijl zowel de ONE-FORTY als de ONE-SIXTY twee fietsen zijn gericht op verschillende rijders, delen ze beiden een enorme hoeveelheid aan overeenkomsten dankzij ons compleet vernieuwde long travel platform design, welke in zowel carbon als in aluminium LITE verkrijgbaar is. Het maakt niet uit welk model je kiest, beide fietsen delen dezelfde geometrie, design en een groot gedeelte van hun eigenschappen. 

“We hebben ook korte metten gemaakt met de compromissen die de hedendaagse rijder moet maken wat betreft de maat van de fiets. Of je nu een fiets wilt die zich als een sloophamer gedraagt en mega stabiel is of één die door zijn korte wielbasis voelt alsof hij zijn dansschoenen heeft aangetrokken en zelfs de scherpste wending kan maken, je zult de Merida ONE-FORTY en ONE-SIXTY kunnen instellen zonder enige compromis dankzij onze reach-based AGILOMETER maatvoering. Dit houdt in: een korte stack en standover hoogte plus onze 30-230 mm instelbare MERIDA TEAM TR dropper-post in elke maat.”

ONE-SIXTY en ONE-FORTY

ONE-SIXTY en ONE-FORTY

ONE-SIXTY en ONE-FORTY

De geometrie is eveneens radicaal omgegooid, met een veel breder scala aan individuele verhoudingen tussen de vijf maten die geleverd worden, variërend van ieniemienie Extra Short tot een machtige Extra Long. Dat alles gecombineerd met een progressieve super steile zitbuis hoek voor ultiem klim comfort en een luie balhoofdhoek voor een kalmer stuurgedrag op de chaotische trails. 

En om dit alles nog mooier te maken, zijn er nog een tal van andere eigenschappen die de het gebruik en betrouwbaarheid naar een nieuw level tilt: met geïntegreerde tool en opbergopties, makkelijk te onderhouden onderdelen en nog zoveel andere coole features dat we eigenlijk nog een extra A4-tje nodig hebben om deze allemaal op te sommen. Hebben andere fietsen op de markt deze eigenschappen? Ja, natuurlijk – maar er is geen ander die dit allemaal in één fiets aanbiedt. 

“Onze nieuwe maatvoering, innovatieve ophanging van de vering en progressieve geometrie levert de prestatie die jij wilt, hand in hand met de perfecte pasvorm en alle unieke eigenschappen die je ooit nodig gaat hebben. De ONE-SIXTY en ONE-FORTY geven jou de vrijheid om volledig los te gaan op iedere trail. Geen compromissen meer, enkel de ongetemde evolutie van de mountainbike.”

Labels

LEES DIT HIERNA

Gripgrab's herfst- & winter Special

En dan is bovenstaande maar een kleine greep uit de collectie van Gripgrab. Er is voor nagenoeg…

LEES VERDER

Ockeloen wint Fizik beachrace Noordwijk

Jasper Ockeloen toonde direct na de start gretig zijn ambitie’s door hard solo weg te rijden. Een…

LEES VERDER

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

De nieuwste editie beschikt over bijna onmiddellijke draadloze bediening, een IP67 waterdichte…

LEES VERDER