Tough gets Tougher. Nieuwe HTZ E-Bike wielen van WTB

De HTZ i30 is WTB’s eerste speciaal gebouwde eMTB-wielset voor de biker welke met vertrouwen door rotstuinen wil razen en zich geen zorgen wilt maken of zijn wielen de rit wel doorstaat. Gewoon net dat beetje extra.

wtb

Met trots kondigd WTB de nieuwe HTZ lichtmetalen e-bike wielen aan!
E-bikes hebben een heleboel "extra" geïntroduceerd in de wereld van mountainbiken: extra rondjes, extra kilometers, extra afdaling. Al deze extra's zorgen ook voor meer slijtage aan de onderdelen.

Emtb’s stellen rijders van alle niveaus in staat om hun rijervaring te verbeteren, maar introduceren ook een hele nieuwe set uitdagingen voor het ontwerp van onderdelen. WTB is verheugd om zijn eerste speciaal gebouwde Emtb-wielset te introduceren voor diegenen die met vertrouwen willen rijden en zich geen zorgen hoeven te maken of hun wielen de rit wel halen. De nieuwe HTZ-wielen van WTB zijn speciaal afgestemd op de eisen van full power Emtb’s. Alle aspecten ervan zijn zorgvuldig ontworpen om de meest betrouwbare e-specifieke wielen op de markt te zijn.wtb

Wat maakt HTZ wielen specifiek voor e-bikes? Een asymmetrisch velgontwerp met 20% dikkere wanden, een warmtebehandelde stalen freehub met zes pallen voor gelijktijdige inschakeling, oversized 17mm asbussen, dubbel uitgevoerde Enduro lagers en rotor koellichamen vormen samen een wielset die speciaal is afgestemd op de eisen van full-power eMTB's.

20 % dikkere velgwand:
HTZ i30 tubeless-velgen hebben een toegenomen wanddikte van 20% ten opzichte van de (robuuste) KOM Tough enduro-velgen. Dit om ervoor te zorgen dat ze de extra krachten van moderne eMTB's aankunnen. Ze hebben echter niet gewoon materiaal toegevoegd.
De asymmetrische spaakafstand helpt de spaaklengte en spanning te balanceren voor een stabieler wiel, terwijl het symmetrische profiel van de buitenste velg de impactkrachten gelijkmatig over de velg verdeeld. HTZ-velgen hebben ook een verticale I-balksteun in de binnenste velgholte om de sterkte en stijfheid van de aluminium velgen drastisch te verhogen.wtb

Doelgerichte E-bike naaf:
Een warmtebehandeld stalen freehub, dat rammelen elimineert, voorkomt dat de palletjes onder belasting falen. HTZ-naven hebben een 6-pallen ratelsysteem met gelijktijdige inschakeling van alle pallen. Simpelweg om de pedaalkrachten gelijkmatiger te verdelen en de betrouwbaarheid te verbeteren van fietsen met motoren met een hoog koppel.
De buitendiameter van de achterasbus is vergroot van 15 naar 17 mm om de duurzaamheid te vergroten en toch compatibel te blijven met traditionele 12 mm steekassen. Dit vermindert de asflexibiliteit in bochten en bij het trappen.
Dubbel gestapelde, afgedichte Enduro lagers aan de binnenzijde van het lagerhuis verbeteren de duurzaamheid en verlengen de levensduur van de lagers.wtb

Spaken:
De sterkte van een wiel wordt beperkt door het zwakste punt. HTZ wielen hebben 13-gauge butted (2,3/2,0mm) spaken die oversized zijn bij de naaf om de stijfheid en duurzaamheid van het wiel te verhogen. Met de dikste sectie bij de naaf om de hogere remkrachten en het verhoogde motorkoppel van een e-bike op te vangen.wtb

Solid Strip en On-Ramp:
WTB's unieke Solid Strip is een duurzame nylon strip die tussen de velg en de tubeless tape ligt om te voorkomen dat tubeless tape in de spaakgaten drukt en zorgt daardoor voor een gladde interface tussen de band en de velg. Het gladde oppervlak maakt het gemakkelijker om een band te monteren door te voorkomen dat er tijdens het oppompen lucht ontsnapt rond de hiel bij elk spaakgat. Solid Strip beschermt het luchtdichte systeem ook tegen lekrijden in geval van een gebroken spaak. On-Ramp zorgt voor een constante helling weg van het velgdal en laat een bandhiel snel op de velg monteren. Met On-Ramp kunnen rijders ook gemakkelijk de hiel van de band op de velg drukken tijdens het verwijderen van de band.

Rotor gekoppelde Heat Sink:
De naven hebben een koellichaam achter de 6-bouts rotorbevestiging om de warmte tot 10% beter af te voeren tijdens lange afdalingen. Koelere rotors verhogen namelijk het remvermogen en geven de rijder meer vertrouwen ondanks het extra gewicht van een e-bike.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.wtb.com/collections/e-bike-wheels/products/htz-i30-wheel

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER