RockShox 2023 Next Level vorken en dempers

Voor de 2023 versie van de Pike, Lyrik en Zeb heeft RockShox het complete binnenwerk herontwikkeld. Terug naar de tekentafel met in het achterhoofd alle oude ideeen. Het resultaat: Nieuwe Charger 3 demper, Debonair+, Buttercups en meer.

rockshox

Vertrouwen verandert alles:
Met dit in gedachten begon het team van Rockshox met een blank vel papier. Ze hebben alles opzij gezet en zijn begonnen met één vraag: 
“hoe kunnen we elke rit blijven verbeteren?”

Het resultaat is een revolutionair systeem dat ontworpen is om ongekende controle, kracht en prestaties te leveren. Een nieuw chassis, nieuwe demper technologie in de sector, opnieuw ontwikkelde luchtveren en een groot aantal nieuwe technologieën om het gerammel van de trails te dempen en wrijving van de vorkpoten verder te verminderen. Vering die het vertrouwen heeft om te voldoen aan de eisen van de rijders van vandaag.rockshox

In een notendop:
Om alle vernieuwingen even in een notendop op te doen.

Charger3:
De nieuwe Charger 3 demper is een vakwerkje met de uitstraling van een horlogemaker, welke je helaas nooit te zien krijgt omdat deze diep in de vorkpoten verstopt is. De Charger 3 demper blinkt uit in een echte onafhankelijke High en Low speed compression waarvan het 0-punt in het midden van de compressie ligt. Je uitgangspunt licht dus in het midden van het compressie gebied en niet op 0 zoals je gewend bent. En een binnenwerk wat gelijk staat aan het vakmanschap van een horlogemaker.

Buttercups:
Buttercups zijn nieuwe inserts welke onderin de vork zitten. Het zijn rubberen dempertjes welke lichte trail trillingen eruit filteren. De rubberen dempers zijn in een mooie aluminium behuizing geplaatst en hoeven niet aan je gewicht aangepast te worden. De vork werkt in volledige harmonie met alle onderdelen.

Tokens zijn wel te plaatsen maar  de 140mm Pike, 160mm Lyrik en 170mm Zeb zijn zo afgesteld en ontwikkeld dat ze eigenlijk niet nodig zijn en je alles via de preload en compressies kunt instellen om een zo soepel mogelijke vork te krijgen.

Veerweg:
Wat je misschien opvalt is dat de veerweg van de Pike nu op maximaal 140mm zit en de Lyrik op 160mm. Dit heeft te maken met het optimaliseren van de soeplesse en veerkarakteristieken van de vork. Een 160mm Pike is met het hele nieuwe binnenwerk minder optimaal in te stellen. Op deze manier past de nieuwe Pike wel heel goed bij de 140mm shredders op trail/downcountry bikes. Bijkomend voordeel is dat de vorken iets lichter geworden zijn.

Debonair+:
Een nieuw ontwerp van de Debonair is lekker plush in het begin met opvallend veel mid stroke support en een goede eind ramp up. Meer souplesse over bijna het hele bereik van de vork.Stilte:
De nieuwe vorken zijn superstil dankzij een nieuwe feature in de vorkpoten wat het geluid van circulerende olie tegengaat. Geen geslurpt meer van de olie, waarschijnlijk iets wat je amper op is gevallen totdat je met een van de nieuwe vorken onderweg bent.

Trailhead App:
Wat weg is zijn de ingelaserde lijntjes om de sag in te stellen. Voor de nieuwe vorkinstellingen verwijst RockShox naar de vernieuwde Trailhead App. Je vult hier alles op in en de app geeft je aan hoeveel druk erin moet en ook je compressie of rebound waarden worden vermeld.rockshox

De nieuwe Charger 3 demper:
Wat de Charger 3 onderscheidt van andere dempers is de werkelijk onafhankelijke High Speed Compression (HSC) en Low Speed Compression (LSC) demping. Met een nieuw ontworpen klep-ontwerp is de Charger 3 een complete revolutie op het gebied van demperafstelling. Elke rijder kan zijn ideale positie vinden binnen het precieze en zinvolle instelbereik. Met de Charger 3 was het einddoel om de ruwheid die de handen van de rijder bereikt te verminderen, wat leidt tot volledige controle en vertrouwen. Dat betekent dat er compressie demping en meer controle aan de vork is toegevoegd. Het betekent ook dat het toevoegen van demping alleen maar demping toevoegt - geen hardheid, geen feedback, geen trillende handen aan het einde van de run omdat die remhobbels je bijna te pakken hadden.rockshox

Ze hebben HSC- en LSC-cross-talk geëlimineerd. Een overlap in afstelling functionaliteit die HSC- en LSC-aanpassingen aan elkaar koppelt, waardoor echt onafhankelijk afstellen voorheen onmogelijk was. Geen mentale gymnastiek meer die u tijdens het rijden moet uitvoeren, geen compromissen tussen het klikken op de knop voor HSC en het beïnvloeden van LSC of vice versa. De mogelijkheid om HSC of LSC toe te voegen zonder het offer te hoeven brengen van extra feedback en ruwheid betekent meer controle, vertrouwen en comfort om van de rit te genieten. Het afstemmen van je vering op je gewenste rijstijl en trail is nog nooit zo nauwkeurig en persoonlijk geweest.

Dit alles is mogelijk gemaakt door een nieuw demper ontwerp met een interne, zwevende zuiger (IFP). De spiraalveer tegenover de zuiger zorgt voor een ongeëvenaarde respons bij impact en een verbeterde consistentie tijdens het rijden. Deze goed geoliede machine is klaar om net zo snel te reageren als jij wanneer het parcours technisch wordt.Geen afleiding, geen geluidshinder-het is een volledig stil demper ontwerp.

Geen afleiding:
Een demper die is ontworpen om je de kans te geven uit je hoofd te stappen en de exacte combinatie van dempingsinstellingen af te stemmen op jouw rijstijl en het parcours waarop je rijdt. Kies je perfecte rijervaring zonder een tweede keer te hoeven raden. Geen opofferingen en geen aarzeling. Dit is Charger 3.

Buttercups, de gouden oplossing:
Kleine, in goud verpakte rubberen pucks zitten aan het uiteinde van de demper- en luchtveerassen en passen in de onderpoot van de vork. Een soortgelijke technologie wordt aangetroffen in terreinwagens, kettingzagen en de meeste apparaten die hoogfrequente trillingen overbrengen op de handen en armen van de gebruiker. Net als een rubberen bevestiging op het handvat van de kettingzaag, dempen ButterCups hoogfrequente trillingen voordat ze je handen en armen raken en leiden tot een vroegtijdig einde van een anderszins goede dag.rockshox

Verkrijgbaar in alle Ultimate modellen en upgradebaar in de volledige Pike, Lyrik, en ZEB line-up.

Het probleem dat je nooit geweten hebt…
Trailgeratel. We hebben het over het frequentiedomein - het vinden van een oplossing om de hoogfrequente trillingen te blokkeren die weerkaatsen van het parcours, via je vork, rechtstreeks naar je grijphanden. Denk aan snelle stukken vol wortels of kleine rotsen. ButterCups neemt de eerste prikkel weg en vermindert de kans op vermoeidheid aanzienlijk.

Het resultaat:
ButterCups elimineren het geratel van het pad meetbaar met gemiddeld 20%. Bewezen door gegevensverzameling over duizenden trailkilometers en bevestigd door rijders. Rijders profiteren van een nauwkeurige besturing, meer grip aan het stuur en meer verbinding met het stuur omdat de voorkant precies op de trail aansluit - je kunt veilig je grenzen verleggen, harder dan ooit tevoren. ButterCups zijn het kleine gouden pakketje waarvan je je niet eens zou realiseren dat het er was, ware het niet voor de onmiskenbare impact die ze op je rit maken.

De nieuwe Debonair+:
Waarom iets goeds veranderen? Om het onverslaanbaar te maken. DebonAir+ is geboren uit onze onvermoeibare obsessie om de prestaties te optimaliseren. Het kuiltje, de top out bumper, het volume van de positieve en negatieve luchtkamer - elk detail werd zorgvuldig bestudeerd, geëvalueerd en opnieuw beoordeeld om mogelijkheden te vinden om onze toch al geweldige luchtveer nog beter te maken. De nieuwe DebonAir+ bouwt voort op alles wat u kent van de DebonAir-technologie, en dan nog wat. Het doel was een consistent gevoel over alle drie vorkplatforms, met afgestemde positieve en negatieve luchtvolumes om elke veer af te stemmen op de behoeften van elke rijder.rockshox

Door ons te concentreren op het verfijnen van de vorm van de veercurve, hebben we een luchtveer gecreëerd die van de top af platter is, met een superieure ondersteuning in het midden van de slag en een verbeterde oploop aan het einde van de slag. We hebben ons op details geconcentreerd om de absorptie van kleine oneffenheden te verbeteren, zodat je extreem goed kunt reageren op elke centimeter trail. We hebben ondersteuning voor de middenslag toegevoegd, waardoor de vork hoger in de veerweg zit en elke millimeter veerweg wordt benut, wat rijders meer vertrouwen geeft als het terrein steiler wordt. De nieuwe DebonAir+ biedt een superieur rijgevoel en een consistentie waarop je kunt vertrouwen.rockshox

Ultime Bushing pack:
Het team van RockShox-ingenieurs heeft diep gegraven om nieuwe bushing-pakketten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat de prestaties van je vork bestand zijn tegen de elementen, de klappen en de trail-uren die je hem wilt laten doorstaan. Geoptimaliseerde bussen zorgen ervoor dat de bovenste buizen en de onderste poten samenwerken en soepel over de weg glijden. We hebben de overlap van de interne bussen in alle modellen gemaximaliseerd om de wrijving in onze hele line-up te minimaliseren. De nieuwe Ultimate-modellen hebben lagere bussen die 53% langer zijn dan voorheen om de wrijving nog verder te optimaliseren. Wanneer het parcours terug bijt in een poging om uw wiel zijwaarts te sturen, houdt het nieuwe Ultimate Bushing Package in onze best presterende modellen uw vork vol vertrouwen onder controle.

Pressure relieve valves:
Nieuwe drukontlastkleppen elimineren ongewenste luchtdrukopbouw in de onderpoot van de vork als gevolg van hoogte- of temperatuurverschillen. Met een druk op de knop herstellen de drukontlastkleppen het eersteklas vorkgevoel over het gehele traject.

Hub end cap adapters:
Using RockShox's Torque Caps voegen een extra 5% torsiestijfheid toe aan onze vorken. Maar als je niet geïnteresseerd bent in "gratis stijfheid", kun je nu op alle Pike-, Lyrik- en ZEB-vorken gemakkelijk een standaard naafkap monteren via een nieuwe adapter met boutbevestiging.rockshox

De nieuwe RockShox Pike:
als mountainbiken zich richt op de ultieme trailfiets, komt een bepaalde formule samen: supercapabel, kortere veerwegen, agressieve geometrie, lichtgewicht op de weegschaal, en een flinke dosis attitude- de Pike is de ultieme oplossing. Niet bang voor de worteltapijten. Niet geïntimideerd door de kuiten verpletterende beklimmingen. De Pike is een ongeëvenaarde mid-travel ripper, opnieuw ontworpen om te laten zien waartoe trailfietsen vandaag de dag echt in staat zijn.

Nieuwe Pike Ultimate:
Super veelzijdig, super capabel, lichtgewicht op de weegschaal, zwaar in de houding - dit is de nieuwe Pike. Niet bang voor de wortels en stenen. Niet geïntimideerd door de kuitverpletterende beklimmingen. We hebben de trail-capabele legende opnieuw ontworpen en met een nieuw 35mm gedeelte uitgerust. Met beproefde technologie zoals de nieuwe Charger 3 demper met vibratie-dodende ButterCups. Een vork ontworpen om je trailspel te verbeteren. Ervaar de Legende.rockshox

Functies:
· 35 mm chassis is thuis op het spoor - bevredigend stijf, speels en licht.
· Charger 3 bewees zich al op het podium met meerdere overwinningen tijdens het seizoen 2021 en is klaar om de massa te ontmoeten. Charger 3 heeft een geheel nieuw Internal Floating Piston (IFP) -ontwerp dat meer consistentie biedt door de slag en echt onafhankelijke aanpassingen die de hardheid verminderen en de controle vergroten zonder enige "cross-talk". Met High Speed Compression, Low Speed Compression en een vernieuwde Low Speed Rebound is elke klik exact en betekenisvol. Kies uw perfecte ritervaring zonder een tweede gok. Geen offers en geen aarzeling. Dit is Charger 3.
· ButterCups blokkeren 20% van de hoogfrequente "trail chatter". Het beperken van deze trillingen vermindert de vermoeidheid van handen en armen enorm, waardoor je je fris voelt met meer controle.
· De debonAir+ luchtveer is gebouwd om de perfecte balans te vinden tussen wat rijders echt willen: een boterachtig gevoel van kleine hobbels, een groter luchtvolume om ondersteuning te bieden tijdens de reis en een hogere algehele rijhoogte voor meer vertrouwen wanneer het steil wordt.
· Ultimate Bushing Package maximaliseert de overlap van bussen, vermindert wrijving en creëert de soepelst mogelijke rit.
· Overdrukventielen elimineren ongewenste opbouw van luchtdruk in het onderbeen veroorzaakt door variaties in hoogte of temperatuur. Met een druk op de knop herstellen overdrukventielen dat premium vorkgevoel.
· Maxima Plush Dynamic Suspension Lube vermindert wrijving, gaat langer mee en verbetert de prestaties van de ophanging rit na rit.
· Bout-in koppeldopadapters nu inbegrepen voor gebruik met standaard naafeindkappen.
· Lichtgewicht bewerkte en geanodiseerde kroon voor premium looks en duurzaamheid.
· Verkrijgbaar in Ultimate High Gloss Black of Signature colorway Gloss Silver.
· RockShox premium korte spatbord compatibiliteit. (RockShox bolt-on spatbord apart verkrijgbaar)
· Maxima Pluche dempingsvloeistof vermindert wrijving en dempt dempergeluid.

De adviesprijs van de nieuwe Pike Ultimate bedraagt € 1.139,-

De nieuwe RockShox Lyrik, pure poëzie:
Verfijn je rit en zet de afspeellijst in de wachtrij. Net als de woorden van je favoriete nummer, is Lyrik klaar om te rocken waar je ook rijdt, van vertrouwde thuispaden tot alpine verkenningen. Gebouwd op een diepe basis van avontuur, is Lyrik waarschijnlijk de meest veelzijdige vork in onze line-up. Met het perfecte reisbereik voor een werkpaard in de bergen, gaf Lyrik prioriteit aan gewicht met behoud van die alles kritische stijfheid en bekwaamheid tijdens de afdalingen. Tijd om op play te drukken.
Lyrik wekt het vertrouwen waarvan je weet dat je het nodig hebt bij het opladen van technische lijnen en mach-speed steile hellingen. Een eerbetoon aan alles wat we het leukst vinden aan paardrijden - de orkestratie van het navigeren door onvoorspelbaar terrein en de gecontroleerde chaos die droomlijnen mogelijk maakt. Het onlogisch nieuwe lichtgewicht en toch versterkte chassis van Lyrik staat achter je, wat er ook in het verschiet ligt.

De nieuwe Lyrik, de meest veelzijdige vork in onze line-up, is de ultieme trail companion om je te helpen elke limiet uit te dagen die je dacht te hebben. Super stabiel met ondersteuning voor middenslag en geladen met nieuwe technologie om je handen vermoeidheidsvrij te houden en die kritieke lijnen vergrendeld, Lyrik biedt prestaties in tegenstelling tot elke all-mountain vork die er is. Voel je vrij om je remmingen bij de trailhead te laten. Lyrik is in voor elke thrashing die je klaar bent om het (of jezelf) door te zetten.

Lyrik Ultimate:
Sneller. Sterker. Meedogenloos efficiënt. De nieuwe Lyrik is in voor alles en voor alles. De meest veelzijdige vork in onze line-up heeft een hypergefocust nieuw chassis dat lichter is en toch kritisch stijf om de legendarische prestaties en feesthouding van Lyrik waar te maken. Lyrik Ultimate bevat een orkest van toonaangevende technologie, zoals de nieuwe Charger 3-demper, ButterCup-technologie en de nieuwe DebonAir + luchtveer. Laat Lyrik zingen met een frisse signature colorway die we "Heavy Meadow" noemen, geïnspireerd op onze favoriete alpine sufferfests. De nieuwe Lyrik Ultimate is er.rockshox

Functie:
· 35 mm chassis met een gerichte all-mountain mindset - bevredigend stijf, efficiënt en ontworpen om zoveel mogelijk gewicht te elimineren.
· Charger 3 bewees zich al op het podium met meerdere overwinningen tijdens het seizoen 2021 en is klaar om de massa te ontmoeten. Charger 3 heeft een geheel nieuw Internal Floating Piston (IFP) -ontwerp dat meer consistentie biedt door de slag en echt onafhankelijke aanpassingen die de hardheid verminderen en de controle vergroten zonder enige "cross-talk". Met High Speed Compression, Low Speed Compression en een vernieuwde Low Speed Rebound is elke klik exact en betekenisvol. Kies uw perfecte ritervaring zonder een tweede gok. Geen offers en geen aarzeling. Dit is Charger 3.
· ButterCups blokkeren 20% van de hoogfrequente "trail chatter". Het beperken van deze trillingen vermindert de vermoeidheid van handen en armen enorm, waardoor je je fris voelt met meer controle.
· De debonAir+ luchtveer is gebouwd om de perfecte balans te vinden tussen wat rijders echt willen: een boterachtig gevoel van kleine hobbels, een groter luchtvolume om ondersteuning te bieden tijdens de reis en een hogere algehele rijhoogte voor meer vertrouwen wanneer het steil wordt.
· Ultimate Bushing Package maximaliseert de overlap van bussen, vermindert wrijving en creëert de soepelst mogelijke rit.
· Overdrukventielen elimineren ongewenste opbouw van luchtdruk in het onderbeen veroorzaakt door variaties in hoogte of temperatuur. Met een druk op de knop herstellen overdrukventielen dat premium vorkgevoel.
· Maxima Plush Dynamic Suspension Lube vermindert wrijving, gaat langer mee en verbetert de prestaties van de ophanging rit na rit.
· Bout-in koppeldopadapters nu inbegrepen voor gebruik met standaard naafeindkappen.
· Lichtgewicht bewerkte en geanodiseerde kroon voor premium looks en duurzaamheid.
· Verkrijgbaar in Ultimate High Gloss Black of nieuwe "Heavy Meadow" Signature colorway, geïnspireerd op onze favoriete alpine sufferfests.
· RockShox premium korte spatbord compatibiliteit. (RockShox bolt-on spatbord apart verkrijgbaar)
· Maxima Pluche dempingsvloeistof vermindert wrijving en dempt dempergeluid.

De adviesprijs van de nieuwe Lyrik Ultimate bedraagt € 1.196,-

De nieuwe RockShox Zeb, beauty and the brain:
De volgende evolutie van single crown awesome is hier. We hebben een geheel nieuw soort vork gecreëerd, ontworpen om de grenzen uit te dagen en 's werelds zwaarste enduro-tracks aan te pakken. Zeb's stijve maar veelzijdige 38mm chassis en bewerkte goede looks pakken een punch en leveren een duidelijk tactisch voordeel om races te winnen.
Niets anders dan gebouwd om te passen bij de nieuwe generatie van lange reizen, harde bergmachines. Het gedurfde ontwerp van ZEB is gebouwd om bestand te zijn tegen de knoestige endurotracks, death grip-snelheden, meedogenloze rotstuinen, ruwe bochten, steile glijbanen en een geweldige tijd. Van Rampage-glorie tot Enduro World Series-titels, er is niet veel dat ZEB nog te bewijzen heeft.

Als het moeilijk wordt. Ploegt de Zeb er dwars doorheen.
De nieuwe wereldorde van enduroracen heeft alle grenzen verlegd. Het vasthouden van elke kritische lijn, wanneer het er het meest toe doet, is nog nooit zo belangrijk geweest. Het chassisontwerp van ZEB maximaliseert de overlap van bussen, vermindert wrijving en houdt uw vork perfect soepel. Hoe ruw het terrein ook is, ZEB geeft je het vertrouwen om er dwars doorheen te ploegen.

Zeb Ultimate:
Zeb Ultimate is een geheel nieuw soort vork die is ontworpen om de limieten uit te dagen en 's werelds zwaarste enduro-tracks aan te pakken. Een vernieuwd stijf chassis van 38 mm bevat de nieuwe Charger 3 RC2-demper met trillingsdodende ButterCup-technologie. Onze best presterende, door atleten bewezen technologieën gecombineerd met premium stijlspelen. Dit is ZEB.rockshox

Functies:
· 38 mm chassis voor meer stijfheid en vertrouwen van de rijder op elke kritieke lijn.
· Charger 3 bewees zich al op het podium met meerdere overwinningen tijdens het seizoen 2021 en is klaar om de massa te ontmoeten. Charger 3 heeft een geheel nieuw Internal Floating Piston (IFP) -ontwerp dat meer consistentie biedt door de slag, en echt onafhankelijke aanpassingen die de hardheid verminderen en de controle vergroten zonder enige "cross-talk". Met High Speed Compression, Low Speed Compression en een vernieuwde Low Speed Rebound is elke klik exact en betekenisvol. Kies uw perfecte ritervaring zonder een tweede gok. Geen offers en geen aarzeling. Dit is Charger 3.
· ButterCups blokkeren 20% van de hoogfrequente "trail chatter". Het beperken van deze trillingen vermindert de vermoeidheid van handen en armen enorm, waardoor je je fris voelt met meer controle.
· De debonAir+ luchtveer is gebouwd om de perfecte balans te vinden tussen wat rijders echt willen: een boterachtig gevoel van kleine hobbels, een groter luchtvolume om ondersteuning te bieden tijdens de reis en een hogere algehele rijhoogte voor meer vertrouwen wanneer het steil wordt.
· Ultimate Bushing Package maximaliseert de overlap van bussen, vermindert wrijving en creëert de soepelst mogelijke rit.
· Overdrukventielen elimineren ongewenste opbouw van luchtdruk in het onderbeen veroorzaakt door variaties in hoogte of temperatuur. Met een druk op de knop herstellen overdrukventielen dat premium vorkgevoel.
· Maxima Plush Dynamic Suspension Lube vermindert wrijving, gaat langer mee en verbetert de prestaties van de ophanging rit na rit.
· Bout-in koppeldopadapters nu inbegrepen voor gebruik met standaard naafeindkappen.
· Lichtgewicht bewerkte en geanodiseerde kroon voor premium looks en duurzaamheid.
· RockShox premium korte spatbord compatibiliteit. (RockShox bolt-on spatbord apart verkrijgbaar)
· Verkrijgbaar in de Signature colorway Slab Grey of Ultimate High Gloss Black.
· Maxima Pluche dempingsvloeistof vermindert wrijving en dempt dempergeluid.

De adviesprijs van de nieuwe Zeb Ultimate bedraagt € 1.253,-

RockShox Achterdempers:
Uiteraard zijn niet alleen de voorvorken vernieuwd maar ook de achterdempers met de vernieuwde RC2T demper met onafhankelijke Low en High speed compression. Tevens is er nog steeds een Coil versie beschikbaar.

Na het pad naar massale podiumdominantie in de Enduro World Series van 2021, komt de Super Deluxe-familie opnieuw in de schijnwerpers met de eerste in zijn soort technologie die is gebouwd voor het hoogste segment van agressieve all-mountain- en enduro-fietsen. De RC2T-demper, die een revolutie in dempertechnologie debuteert, vindt op het Ultimate-niveau, zorgt voor de meest nauwkeurige compressieafstemming ooit gezien - het soort dat het verschil maakt tussen winnen en leren. Tunability is de naam van het spel - nu kun je het schokgevoel tijdens het reizen van boven naar beneden verfijnen - of bodemloos - het is aan jou om te beslissen. Super Deluxe zet zijn claim in als de beste prestatietechnologie die vereist is voor rijders die op jacht zijn naar de kroon. Laat de winnende erfenis voortleven.

Super Deluxe Ultimate:
Erin om het te winnen? Super Deluxe Ultimate is de slimme gok voor het podium. Boordevol fijnafstellingsaanpassingen die de prestaties van de ophanging aanzienlijk verbeteren, is het de meest geavanceerde schokdemper die we ooit hebben gemaakt. De nieuwe RC2T-demper is baanbrekend voor een van de meest impactvolle innovaties in de geschiedenis van de demper en maakt 100% onafhankelijke high speed en low speed compressie-aanpassingen mogelijk. Het arsenaal aan elitetechnologie dat Super Deluxe Ultimate completeert, is gebaseerd op de filosofie dat, op het hoogste niveau van mogelijkheden, het extra greintje prestaties en maatwerk is wat nodig is om de kroon te veroveren.rockshox

Functies:
· RC2T Damper, de meest instelbare schokdemper die we ooit hebben gemaakt, biedt volledig onafhankelijke High Speed en Low Speed Compression-aanpassingen, waardoor "cross-talk" wordt geëlimineerd, zodat u uw schok kunt afstemmen op precies hoe u wilt dat deze presteert.
· DebonAir+ luchtveer maximaliseert het fijnafstellingspotentieel, zodat u zowel het negatieve als het positieve luchtvolume kunt afstemmen op uw fiets, het gewenste rijgevoel en het pad dat voor u ligt.
· De optionele hydraulische bottom-out wordt ingeschakeld om de oliestroom binnen de laatste 20% van de reis te beperken en biedt een zacht hydraulisch kussen dat de harde bodem vermindert.
· 15 klikken rebound-aanpassing bieden een breder scala aan tonijnbiliteit en bieden plaats aan meer rijderstypen.
· De gekastelde bumper met onderkant vermindert de harde onderkant, waardoor er extra ruimte overblijft voor de stoutmoedigen om groot te gaan.
· Verhoogde busoverlapping maximaliseert de prestaties en grip van kleine hobbels.
· Aparte en onafhankelijke Open en Threshold zuigers precies afgestemd op uw rit.
· Fris nieuw premium grafisch pakket om te flitsen op het podium of terwijl je langs je vrienden op de doubletrack raast.
· Top-of-the-line Maxima Plush Dynamic Suspension Lube vermindert wrijving om de tractie te behouden.

Adviesprijs: € 648,-

Het nieuwe tijdperk van de Coil:
Verslaafd aan het onmiskenbare gevoel van coil? Er is een reden waarom het de tand des tijds doorstaat. Robuust, betrouwbaar en klaar om serieuze snelheidsrecords neer te zetten - nu indrukwekkend instelbaar. De beproefde Super Deluxe Coil-familie introduceert de volgende generatie spoelschokdempers. Betreed de nieuwe RC2T-demper met 100% onafhankelijke compressieaanpassingen bij hoge snelheid en lage snelheid, optionele instelbare hydraulische bodemweerstand, een ijzersterk opnieuw ontworpen chassis en dezelfde no-nonsense prestaties waar u van houdt. Laat de old schoolers en de jonge kanonnen maar komen rennen.

Super Deluxe Ultimate Coil:
Prestaties om te voldoen aan de meest veeleisende rijders die er zijn. De geheel nieuwe Super Deluxe Coil Ultimate is een kunstwerk zonder enige functie. Uitgerust met een geheel nieuw chassis, 100% onafhankelijke High Speed en Low Speed Compression-aanpassing, verhoogde busoverlapping voor verbeterde prestaties bij kleine hobbels en optionele verstelbare hydraulische bottom-out om dat bodemloze gevoel aan te passen. Het is het onmiskenbare gevoel van coil, geëvolueerd. Een spoelschok boordevol premium technologie die je een handje helpt bij het schilderen van de ervaring van hoe je rijdt.rockshox

Functies:
· RC2T Damper, de meest instelbare schokdemper die we ooit hebben gemaakt, biedt volledig onafhankelijke High Speed en Low Speed Compression-aanpassingen, waardoor "cross-talk" wordt geëlimineerd, zodat u uw schok kunt afstemmen op precies hoe u wilt dat deze presteert.
· De optionele verstelbare hydraulische bodemuitgang biedt een handige draaiknop met vijf verschillende compressie-instellingen om de demping aan te passen die u ervaart in de laatste 20% van de reis wanneer u naar de potentiële bodem kijkt.
· Het opnieuw ontworpen chassis is 21% sterker en klaar om rumoerig te worden.
· Verhoogde busoverlapping maximaliseert de prestaties en grip van kleine hobbels.
· 20 klikken rebound-aanpassing bieden een breder scala aan tonijnbiliteit en bieden plaats aan meer rijderstypen.
· Aparte en onafhankelijke Open en Threshold zuigers precies afgestemd op uw rit.
· Externe aanpassingen zorgen voor no-fuss tuning on the fly.
· Vers signature graphics-pakket om te flitsen op het podium of terwijl je langs je vrienden op de doubletrack raast.
· Roodgloeiende "BoXXer Red" Signature Coil colorway en Signature Color matching decal opties beschikbaar.
· Maxima pluche dempingsvloeistof vermindert wrijving en dempt dempergeluid.

Adviesprijs: € 594,-

LEES DIT HIERNA

In je schoen:"De Ekoi Nathalie Simon sokken en handschoenen"

Sokken Thermollite herfst/winter: Ekoï Thermolite wintersokken zijn gemaakt in Italië en speciaal…

LEES VERDER

In je schoen:"De PNW Pebble Mini Tool"

Zoals met bijna alle componenten van PNW heeft de Minitool een degelijke uitstraling en, wat we…

LEES VERDER

Routebordjes door de jaren heen

Gelukkig voor ons hoeven we hier niet heel lang naar te zoeken en vinden we het antwoord op www.…

LEES VERDER