Nieuwe Wahoo Elemnt Roam V2. Betere navigatie en meer functies

Wahoo heeft de Elemnt Roam fietscomputer grondig herzien en stuurt de allrounder de race in met een verbeterd display, groter geheugen, dual band GPS en vele softwareverbeteringen.

Wahoo Elemnt Roam V2
Wahoo Elemnt Roam V2

Wahoo Fitness, het toonaangevende fitness technologiebedrijf, lanceert vandaag hun nieuwste GPS fietscomputer, de ELEMNT ROAM. De nieuwe fietscomputer heeft belangrijke nieuwe innovatieve functies waaronder dual band GPS, verbeterde navigatie, bijgewerkte Summit Segments Climb, een hoger contrast scherm en verbeterde geheugencapaciteit.

De nieuwe ELEMNT ROAM is de meest krachtige en intuïtieve GPS fietscomputer die aan het Wahoo portfolio is toegevoegd. De Navigatie staat voorop bij het ontwerp en de ontwikkeling van de nieuwe fietscomputer. De nieuwe ROAM heeft Dual Band GPS die zorgt voor een verbeterde en meer accurate navigatie-ervaring, vooral wanneer je in gebieden rijdt waar de GPS-ontvangst beperkt kan zijn zoals in bebost of stedelijke gebied.

ELEMNT ROAM

Door de bijgewerkte functie Summit Segments Climb is het nog makkelijker om de voortgang van een klim te controleren. Deze populaire functie detecteert nu automatisch beklimmingen in een vooraf geladen route, toont voltooide beklimmingen en zorgt ervoor dat gebruikers meer gedetailleerde informatie kunnen bekijken over de huidige of nog komende beklimmingen van hun rit.

De ROAM heeft een verbeterde schermkwaliteit die zorgt voor een scherpe weergave en perfecte zichtbaarheid. De ingebouwde lichtsensor meet de hoeveelheid licht, en past daarmee de achtergrondverlichting van je kleurenscherm aan. Hierdoor heb je altijd goed zicht, en wordt de accu van de ROAM niet onnodig belast.

ELEMNT ROAM

De verbeterde geheugencapaciteit van 32GB staat gebruikers toe om een groter aantal regionale kaartpakketten en opgeslagen routes te beheren en op te slaan. Bij normaal gebruik is de batterijduur 17 uur en hierdoor is het gemakkelijker dan ooit voor fietsers langer onderweg te zijn.

ELEMNT ROAM

De nieuwe ELEMNT ROAM sluit naadloos aan bij Wahoo’s uitgebreide producten portfolio. Fietsers kunnen hun workouts op de ROAM synchroniseren met hun Wahoo X abonnement, waardoor ze toegang hebben tot nieuwe routes en trainingen en hun complete workout geschiedenis in de Wahoo SYSTM app. De ROAM is daarnaast ook te gebruiken met alle KICKR Smart Trainers en de KICKR BIKE. Dit geeft fietsers ultieme flexibiliteit als het gaat om hun trainingen voor zowel binnen als buiten.

​​"We zijn ongelooflijk trots om de nieuwste editie van onze fietscomputer reeks aan te kondigen. De nieuwe ELEMNT ROAM maakt de GPS-ervaring van fietsers zo naadloos en nauwkeurig mogelijk en zorgt een perfecte registratie en is daarnaast ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk" - Mike Saturnia, CEO bij Wahoo

"Drie jaar geleden werd de ROAM uitgebracht met de missie om fietsers in staat te stellen verder te fietsen en nieuwe grenzen te verkennen. De nieuwe ROAM met zijn scala aan nieuwe functies bouwt voort op deze missie en is de perfecte fietscomputer voor elke fietser die op zoek is naar prestaties, gebruiksgemak en vele routemogelijkheden." Mike Saturnia, CEO bij Wahoo

De komst van de ELEMNT ROAM zorgt ook voor een hele reeks nieuwe functies zoals USB-C oplaad mogelijkheden, een omgevingslichtsensor, perfect view zoom opties, quicklook LED's, on-device slimme navigatie en multisport handover om er maar een paar te noemen. Met de nieuwe ROAM kunnen rijders tijdens hun rit ook hun glucose gegevens in de gaten kunnen houden, zonder dat ze daarvoor een telefoon nodig hebben.

Labels

LEES DIT HIERNA

SRAM presenteert de nieuwe Eagle Transmission

Tijdens een 6-jarige geschiedenis van Eagle en 11 jaar van de speciale 1x-aandrijflijn heeft SRAM…

LEES VERDER

Magura MT5 Pro speciale editie remmen

De Magura MT5 Pro is geen compleet nieuwe ontwikkeling van de MTB rem, maar een set die de MT5…

LEES VERDER

Ritchey Ultra mountainbike keert terug met retro rood, wit & blauw

Tom Ritchey is een van de grote mtb-pioniers. Als getalenteerde racer in de Amerikaanse scene, maar…

LEES VERDER