Eenkhoorn en Brouwer winnaars Bart Brentjens Challenge

In het Limburgse Eijsden is de Bart Brentjens Challenge door Pascal Eenkhoorn (heren) en Karen Brouwer (dames) gewonnen.

Het tempo in de mountainbikewedstrijd lag hoog, door een vrij droog en daardoor snel parcours. Het parcours bestond uit 1600 hoogtemeters. Naast de wedstrijd deden meer dan duizend recreanten mee.

Nederlands kampioen mountainbike op het onderdeel marathon Tim Smeenge kende een goede start maar moest af rekenen met een lekke band. Hij kwam sterk terug en wist nog als derde te eindigen achter winnaar Pascal Eenkhoorn en Jens van den Dool.

Halverwege de wedstrijd van honderd kilometer liet Karen Brouwer haar medevluchtster Lotte Koopmans achter zich en reed solo naar de finish. 

“Twee weken terug bij het NK marathon waar ik als tweede eindigde voelde ik me al goed en ook vandaag had ik goede benen en we waren al vrij snel met een klein groepje weg. Nadat we op een paar klimmetjes flink door reden bleef ik met Lotte Koopmans over. Met nog iets meer dan de helft van de koers te gaan trok ik door op een steile klim en zag dat ik een gaatje had en heb toen even stevig door gereden. Ik wist daarna mijn voorsprong steeds verder uit bouwen. Mooi om hier eindelijk eens te winnen want ik ben hier al een paar keer als tweede en derde geëindigd.”, aldus Brouwer.

Ploeggenoot Teus Ruijter die ook vooraan in de wedstrijd reed verleende eerste hulp aan een gewonde mede mountainbiker en een korte klassering zat er daardoor voor hem niet meer in.

Bart Brentjens Challenge 🎥  The aftermovie, 17th edition!

Aftermovie | Bart Brentjens Challenge

Bart Brentjens Challenge 🎥 The aftermovie, 17th edition! 😍 Geniet je mee?

Posted by Bart Brentjens Challenge on Monday, October 10, 2022

Over de Bart Brentjens Challenge

De Bart Brentjens Challenge is dé mountainbike toertocht in Limburg als je op zoek bent naar uitdaging, professionele routes, verzorging onderweg en een fantastisch finishfeest. De vier verschillende parcoursen door het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek staan garant voor een uitdagende en spectaculaire rit.

Met ieder jaar ongeveer 2000 mountainbikers is de Bart Brentjens Challenge een van de grootste, maar ook meest uitdagende mountainbike toertocht van de Benelux.

De routes zijn volledig gepijld, onderweg zijn er verkeersregelaars, mecaniciens en verschillende verzorgingsposten. De uitdagende toertocht bevat ook tijdregistratie en na afloop kun je jouw prestatie terugvinden in het eindklassement. Jouw beleving staat voorop en daarom kun je na afloop van jouw mountainbike toertocht genieten van het finishfeest op de Vroenhof in Eijsden.


 

LEES DIT HIERNA

Geen keuzestress dankzij de Agu X-Mas Gift Guide

AGU helpt je uit de nood en geeft je enkele gouden cadeautips. En dat allemaal onder €50.  Klik…

LEES VERDER

Greenlanen met de CMAceWheel F26

Om direct uit te leggen waarom we alleen brede gravelpaden adviseren dan heeft dit niet met de…

LEES VERDER

In je schoen:"De Ekoi Nathalie Simon sokken en handschoenen"

Sokken Thermollite herfst/winter: Ekoï Thermolite wintersokken zijn gemaakt in Italië en speciaal…

LEES VERDER