Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

Magura was de eerste op de markt met een draadloze, elektronisch bediende zadelpen. Tot dusver is deze nooit zo aangeslagen als de Rockshox Reverb AXS. De nu derde evolutionaire fase van de zadelpen moet dat veranderen en is naar verluidt gebruiksvriendelijker, betrouwbaarder en reactiever dan ooit tevoren.

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

De nieuwste editie beschikt over bijna onmiddellijke draadloze bediening, een IP67 waterdichte constructie en nieuwe hydraulische onderdelen waardoor je hem sneller kunt laten zakken. En de batterij gaat nu circa een jaar mee.

Met de versie 3.0 van de VYRON presenteert MAGURA een compleet nieuwe ontwikkeling van de draadloze zadelpen. Dankzij de intuïtieve bedieningslogica, de snelle reactie- en uitschuifsnelheid en de hoge robuustheid met IP67-certificering is de nieuwe VYRON MDS-V3 gebruiksvriendelijker en betrouwbaarder dan ooit tevoren.

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

Zes jaar geleden luidde MAGURA een nieuw tijdperk van elektronisch gestuurde fietsonderdelen in. De MAGURA VYRON was de eerste Vario-zadelpen met draadloze afstandsbediening op de markt en is sindsdien meermaals onderscheiden. De inmiddels versie 3.0 van de VYRON is van scratch af aan nieuw ontwikkeld en verlegt op het gebied van bedieningslogica, robuustheid en snelheid opnieuw de grenzen.

Nieuwe intuïtieve bedieningslogica

Zowel de zadelpen als de remote zijn helemaal opnieuw ontworpen. Analoog aan de schakelhendel aan de rechter kant is de remote van de VYRON MDS-V3 ergonomisch aan de onderkant van het stuur geplaatst. De hendel is eenvoudig met een kleine duimbeweging bereikbaar en kan optioneel met de MAGURA Shiftmix-klem direct bij de remgreep worden gemonteerd. Een beschermende aluminium ring zorgt voor een goede beveiliging tegen stoten of vallen.

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

De communicatie tussen remote en zadelpen verloopt flitsend snel en zonder vertraging via Bluetooth, terwijl de bedieningslogica van de nieuwe VYRON MDS-V3 overeenkomt met die van conventionele, kabelgebonden zadelpennen: zolang de bedieningshendel op de remote wordt bediend, kan de zadelpen worden versteld.

Hoge robuustheid en IP67-certificering dankzij nieuw batterijconcept

Modder, vocht en vuil zijn vijanden van elke elektronica. Ter bescherming van de besturingseenheid is bij de nieuwe VYRON MDS-V3 afgezien van een laderaansluiting en in plaats daarvan gekozen voor een afgedicht elektronicadeksel. Voor de voeding wordt een vervangbare CR2-lithiumbatterij met een levensduur van ten minste één jaar gebruikt. Dankzij het nieuwe batterijconcept is de nieuwe VYRON IP67-gecertificeerd en overleeft zo zelfs korte onderdompelingen – en dus ook de zwaarste dagen op de trail.

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

Nieuwe hydrauliek voor meer snelheid

Ook de hydrauliek binnenin is compromisloos met het oog op snelheid ontworpen. Het volledig nieuw ontwikkelde binnenwerk van de zadelpen en de nieuwe, snellere servomotor maken een optimale oliestroom tussen de kamers mogelijk. Het resultaat is een flitsend snelle verlaging van de zadelpen als het erop aankomt.

De MAGURA MDS-V3 is verkrijgbaar in twee diameters en vier verschillende stelhoogtevarianten (100 mm, 125 mm, 150 mm en 175 mm). Door vervanging van de dompelbuisbasis kan de stelhoogte van de zadelpen met weinig moeite worden aangepast: van 175 naar 150 mm en van 125 naar 100 mm. Dat bespaart kosten, verhoogt de flexibiliteit en zorgt ervoor dat de VYRON snel en gemakkelijk op andere fietsen kan worden gemonteerd.

De VAP van de MAGURA VYRON MDS-V3 ligt op € 579,90. Hij kan vanaf 21 november bij de fietsvakhandel worden besteld en zal naar verwachting vanaf december worden geleverd.

Gratis servicebeurt

Vanaf het begin van de verkoop en tot en met 28.02.2023 kunnen de eerste 1000 klanten hun VYRON op www.magura-vyron.com registreren voor een gratis servicebeurt ter waarde van € 139,-. De servicedatum kan vrij worden gekozen en wordt aanbevolen na ongeveer één seizoen gebruik van de zadelpen.

Technische details:

 • MATERIAAL: aluminium
 • LENGTE: 396 / 421 / 446 mm / 471 mm (afhankelijk van de stelhoogtevariant)
 • VERSTELBEREIK: 100 mm / 125 mm / 150 mm / 175 mm 
 • TRAVELOPTIE: van 175 naar 150 mm / van 125 naar 100 mm
 • MIN. INSTEEKDIEPTE: 120 mm
 • ZITPOSITIE: 0 mm setback
 • BATTERIJ: vervangbaar | CR2 in zadelpen, CR2032 in remote
 • LEVENSDUUR BATTERIJ: ca. een jaar gebruik
 • AFSTANDSBEDIENING: Wireless Remote Control
 • MONTAGE: compatibel met individuele klembeugel, MAGURA Shiftmix & SRAM Matchmaker
 • AFDICHTING: IP67-certificering (stofdicht en bescherming tegen korte onderdompeling)
 • Verkoopadviesprijs: EUR 579,90 / GBP 492,92

Video

Interview met VYRON productmanager Fabian Wurster

Wat zit er achter de naam VYRON MDS-V3?

MDS staat voor MAGURA Dropper Seatpost en V3 voor de derde versie. In 2016 is het product als eerste elektrische Vario-zadelpen met afstandsbediening op de markt gebracht en sindsdien meermaals onderscheiden.

Wat onderscheidt de VYRON van zijn voorganger?

Alles. De nieuwe VYRON is helemaal van scratch af aan nieuw ontwikkeld. Hij komt met een volledig nieuw binnenwerk, nieuwe elektronica en een nieuw ontwikkelde, ergonomische remote. Zeer goed merkbaar is de overgang van de ANT+ draadloze technologie naar flitsend snelle Bluetooth voor een intuïtievere bedieningslogica. De duur van de duimdruk bepaalt namelijk hoe lang de zadelpen kan worden versteld, zodat je als rijder niet langer op een vast tijdsinterval van de stelmotor bent aangewezen. En dat met een stelhoogte tot 175 mm.

De nieuwe VYRON schijnt extreem robuust te zijn. Wat is er gedaan om de nieuwe VYRON zo extra duurzaam te construeren?

Modder en vuil zijn de vijanden van elke elektronica. Om de zadelpenkop van de nieuwe VYRON effectief te beschermen tegen vuil en water, is hierbij afgezien van een laderaansluiting en in plaats daarvan gekozen voor een vervangbare CR2-lithiumbatterij en een afgedicht, vastgeschroefd batterijdeksel. Conform de IP67-certificering overleeft hij zo zelfs korte onderdompelingen.

Voor welke klanten is de VYRON de juiste keus?

Voor alle. Van cross-country tot enduro. Hij is verkrijgbaar met een stelhoogte van 100, 125, 150 en 175 mm en in de diameters 30,9 en 31,6 mm. Daarmee is de zadelpen voor alle framematen de juiste keus.
 

Labels

LEES DIT HIERNA

Outdoor-transport met de Fiido T2 Cargo Ebike

Fiido, die alweer 8 jaar bestaat en voornamelijk Ebikes maakt, is een bedrijf dat graag innoveert.…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER