De Nordest Kutxo Titanium Gravelbike

Met een double butted TI3AL2.5V titanium frame, ontworpen om kilometers aan ruige trails te trotseren.

Nordest Kutxo Titanium Gravelbike
Nordest Kutxo Ti

Nordest Cycles introduceerde in augustus van dit jaar de Nordest Kutxo, een gravelbike met unieke kenmerken die hem onderscheiden van andere merken, waaronder een stalen frame en een geometrie die is ontworpen voor 29-inch wielen met een breed profiel. Nu is het de beurt aan de titanium frame versie.

KUTXO, oorsprong van de naam 

Nee, je spreekt het niet uit als "Kut XO". Het Portugese dorp Carção heeft altijd bekend gestaan als een land van "honden" of "kutxos". Zij hielpen bij het verkrijgen van de grondstof die nodig was om de runderhuiden te looien die eeuwenlang het levensonderhoud waren van vele families in dit afgelegen dorp van "Tras-os-Montes". Later werd hij een trouwe vriend van de Almocreve op zijn reizen tussen de dorpen. 

Nordest Kutxo Ti

De Nordest Kutxo Ti is een gravelbike op een double butted TI3AL2.5V titanium frame, ontworpen om door trails te slingeren, over bergen te zweven en kilometers aan ruige trails te verslinden. De aanpasbare geometrie die dicht aanleunt bij een mountainbike en de compatibiliteit met een groot aantal onderdelen maken van deze fiets een volwaardige machine die klaar is om elke uitdaging aan te gaan.
Deze fiets is geschikt voor 120 mm vorken en heeft een voorvork die geschikt is voor 29" banden tot 2,4" breed. Een meer open balhoofdbuishoek en een grotere Reach maken het gebruik van kortere stuurpennen en bredere sturen mogelijk. Een stijve vork maakt hem ideaal voor langeafstandstochten en avontuurlijke bikepacking trips.

De Nordest Kutxo Titanium Gravelbike

Het frame biedt plaats aan 490 mm lange vorken met 51 mm veerweg, en aan 100 mm en 120 mm veerweg voor geveerde vorken. Zoals elke zichzelf respecterende gravelbike is het nieuwe titanium frame van de Nordest Kutxo klaar voor allerlei bevestigingen: tassen, fietstassen, spatborden en elk accessoire dat je maar kunt bedenken.

De Nordest Kutxo Ti is verkrijgbaar als single frame versie of als kit met een Nordest Kutxo Carbon voorvork met Chris King INSET 7 stuurbuis. Het frame is inclusief zadelpenklem, achtervork en 12x148mm achteras. De prijs is €1.699 voor het frame en €2.099 voor het frame plus vorkkit, met een levertijd van ongeveer 16 weken.

De Nordest Kutxo Titanium Gravelbike

De Nordest Kutxo Titanium Gravelbike

Over Nordest Cycles

Fietsen ontworpen met liefde voor maximaal plezier met een minimum aan complexiteit. 

In Nordest Cycles verzamelen we de ervaring en kennis van Jerónimo Cycles voor het ontwerpen en fabriceren van fietsen van titanium en chromolystaal, een soort fiets die steeds meer gevraagd wordt door diegenen die op zoek zijn naar de eenvoud en het onderhoudsvrije van een stijf frame, waarbij de betrouwbaarheid van traditionele materialen gecombineerd wordt met een geavanceerde studie van de geometrie. 

De geest van Nordest Cycles is geïnspireerd door het noordoosten van Portugal, de wilde Trás-os-Montes, een geïsoleerd en bergachtig gebied waar de lokale bevolking hard heeft moeten werken om te overleven. 

Ons kleine team brengt seizoenen door in het noordoosten van Portugal, maar ook op de Canarische Eilanden en Aínsa, een gebied met ideaal weer en geografie om het hele jaar door te mountainbiken. 

https://nordestcycles.com/en/product/kutxo-ti-frame
https://nordestcycles.com/en/product/kutxo-ti-frame-kit

Labels

LEES DIT HIERNA

Rij impressie Himiway Cobra

Nu reden we een tijdje geleden al rond met de Himiway Zebra. Deze had 4" brede fatbike banden en is…

LEES VERDER

De Thule Epos: Meest veelzijde fietsendrager voor alle soorten bikes

De Thule Epos fietsendrager is geschikt voor alle soorten fietsen en is snel en gemakkelijk te…

LEES VERDER

Fully Charged met de nieuwe Grand Canyon:ON en Canyon Strive:ON

Grand Canyon:ON: De ontdekkingsgeest zit al sinds mensenheugenis in ons verankerd. Het zijn de 'wat…

LEES VERDER