CADEX breidt uit naar all-road en gravel

Nieuwe ultralichte wielen met 25 millimeter binnenbreedte en 40c banden zijn  ontworpen voor snelheid en vertrouwen op oneffen wegen, gravel en uitdagend terrein. 

CADEX AR 35 Disc WheelSystem
CADEX AR 35 Disc WheelSystem

CADEX, het toonaangevende merk met high-performance fietsproducten, heeft een geheel nieuwe reeks allroad- en gravelcomponenten geïntroduceerd. Het gaat daarbij om een uiterst licht WheelSystem van carbon en twee tubeless banden. Het assortiment omvat ook een specifiek ontworpen carbon stuur, dat eind vorig jaar werd geïntroduceerd en dat nauwkeurige stuurprecisie biedt op gevarieerd terrein en onder verschillende rijomstandigheden.

Het paradepaardje van de nieuwe reeks is het CADEX AR 35 WheelSystem. De wielen wegen slechts 1.270 gram per set, hebben hookless velgen van carbon en voorzien in de best denkbare stijfheids gewichtsverhouding. Ze zijn ontwikkeld en ontworpen voor verbeterde klimsnelheid en acceleratie, uitzonderlijke efficiëntie en meer controle op de meest uiteenlopende terreinen. Alleen op relevante plaatsen is de set versterkt met een carbon lay-up. Dat maakt het CADEX AR 35 WheelSystem zowel sterk als superlicht. Het wiel heeft dezelfde schokbestendigheid als carbon XC mountainbikewielen en is lichter dan toonaangevende wielen van concurrenten.

CADEX AR / Gravel Range

Beeld: CADEX AR / Gravel Range: De nieuwe serie brengt de hoge prestatienormen van CADEX WheelSystems en -banden naar gravel en all-road.

“Bij CADEX stoppen we heel veel tijd in het gravelen”, zegt Jeff Schneider, hoofd product en marketing bij CADEX. “Of het nou gaat om lange dagen op onverharde wegen hier in Californië, gevarieerde terreinavonturen in Azië en Europa of wedstrijden als de Belgian Waffle Ride, we wisten dat bepaalde aspecten van de rijervaring voor verbetering vatbaar waren. Dus hebben we de afgelopen twee jaar onze ervaringen uit de praktijk gecombineerd met onderzoek in het testlab om een WheelSystem te ontwikkelen waarop we nu ongelooflijk trots mogen zijn.”

Kenmerkend voor het CADEX AR 35 WheelSystem is het extreem responsieve gevoel. Er is gekozen voor een geheel nieuwe CADEX R2-C60 naaf die uitgerust is met extreem lichtlopende, keramische lagers en de exclusieve R-Drive 60-tands vrijloopnaaf (ratchet) en duurzame platte veer. Het resultaat is een naaf die reageert binnen milliseconden voor verbeterde efficiëntie en onmiddellijke aangrijping.

CADEX R2-C60 hub

Beeld: CADEX R2-C60 hub: De nieuwe achternaaf is voorzien van een 60-tands ratchet en platte veer die samen zorgen voor onmiddellijke aangrijping en duurzame efficiëntie.

“We zijn het meest trots op onze nieuwe naaf en wat die te bieden heeft op het gebied van gravel”, voegt Schneider toe. “We zijn naar de tekentafel gegaan om alles te herontwerpen, van de behuizing tot de tanden. Dat alles met het doel om iets te creëren wat ultra-responsief is en de krachtoverbrenging optimaliseert. Zoals wij dat altijd zeggen: Effort in. Speed out.”

Het CADEX AR 35 WheelSystem heeft een binnenvelgbreedte van 25 millimeter, wat zorgt voor een rondere, gelijkmatigere bandvorm bij bredere weg- en gravelbanden, plus een betere ondersteuning aan de zijkant wanneer je bochten neemt. Het loopvlakcontact is breed en korter, en dat vermindert de rolweerstand en verbetert de schokabsorptie voor een soepele rit. Bovendien verhogen de sterke carbon spaken en Dynamic Balanced Lacing (DBL) de laterale stijfheid voor een maximale krachtoverbrenging.

De gloednieuwe AR en GX Tubeless banden zijn ontwikkeld om rijders te helpen bij het bereiken van nieuwe niveaus qua efficiëntie, snelheid en controle op gevarieerd terrein, uiteenlopend van wegen tot ruwe gravelpaden. Beide modellen hebben een zeer soepel 170 TPI-karkas, een kevlar/carbon composiet hielkern en een Dual Shield anti-leklaag die doorloopt van hiel tot hiel. De AR Tubeless band is een snelle, race-ready band die ideaal is voor asfalt en onverharde wegen waarop snelheid en tractie van het grootste belang zijn. De GX Tubeless is gemaakt voor agressiever terrein, waaronder los gravel en zand, lichte modder en ruige, onverharde paden en trails.

CADEX AR Tubeless

De AR Tubeless band heeft AR-S dual-compound rubber met diamantvormige noppen in het midden van het loopvlak en hogere trapeziumvormige noppen aan de buitenkant voor extra tractie in de bochten. Het is een band die gebouwd is voor snel rolgedrag en extra controle bij alle snelheden. De AR Tubeless band weegt 425 gram en is verkrijgbaar in 700x40c.

De GX Tubeless band heeft GX-S dual-compound rubber en een kort noppenprofiel in het midden met grovere noppen aan de buitenkant. Het resultaat is snelheid en grip onder de meest uiteenlopende omstandigheden, plus extra controle op lastiger terrein. De GX Tubeless band weegt 445 gram en is verkrijgbaar in 700x40c.

Het CADEX AR WheelSystem heeft een adviesverkoopprijs van € 1199,95 voor het voorwiel en € 1599,95 voor het achterwiel. De CADEX AR en GX banden hebben een adviesverkoopprijs van € 79,95 per stuk. De producten zijn binnenkort verkrijgbaar bij de geautoriseerde CADEX dealer.

De belangrijkste features van het CADEX AR 35 Disc WheelSystem:

CADEX R2-C60 Hub met R-Drive en DLC 60-tooth Ratchet Driver

 • De gloednieuwe, lichtgewicht CADEX R2-C60-naaf met zeer soepele keramische lagers van CADEX zorgt voor maximale efficiëntie en snelheid.
 • De R-Drive-versnellingsnaaf heeft een duurzame 60-tands ratchet, een afgevlakte spiraalveer en een nieuw ontworpen stofkap voor onmiddellijke aangrijping en langdurige prestaties.

Hookless Velgtechnologie

 • Biedt maximale schokbestendigheid door een consistentere carbonvezelstructuur bij de velgwand. Creëert ook een rondere bandvorm voor betere grip en zijwandondersteuning in de bochten.

25 millimeter Velgbinnenbreedte

 • Ondersteunt 28-45 millimeter weg- en gravelbanden met een groot volume, waardoor de bandenspanning lager kan worden gehouden en het rijgedrag onder wisselende omstandigheden wordt verbeterd. De velgbreedte zorgt ook voor een korter, breder contactvlak van de band voor minder vermogensverlies en een betere compliance. Integrated-axle Front Hub
 • Versterkt de as en elimineert speling door in plaats van een losse end cap met lager een geïntegreerde as te gebruiken die over de gehele lengte van de naaf loopt.

Technische specificaties van de CADEX AR 35 Disc WheelSystem:

 • Velghoogte: 35 millimeter
 • Buitenbreedte velg: 31 millimeter
 • Binnenbreedte velg: 25 millimeter
 • Voornaaf: CADEX R2-C60 Hub, Centerlock
 • Achternaaf: CADEX R2-C60 Hub, 60T Ratchet Driver, Centerlock
 • Asafstand: 12x100mm Thru (voor), 12x142 Thru (achter)
 • Spaken: Aero Carbon Spokes (voor & achter)
 • Lacing: 21H (voor), 24H (achter)
 • Aanbevolen bandbreedte: 700 x 28C – 700 x 45C
 • Gewicht: 1.270 gram (set)

De belangrijkste features van de CADEX AR Tubeless band:

Snel en veelzijdig loopvlakontwerp

 • De exclusieve AR-S Dual Compound combineert compacte, diamantvormige noppen in het midden en hoge trapeziumvormige noppen aan de buitenrand voor maximale snelheid op effen terrein en betrouwbare handling onder meer uitdagende omstandigheden. Dual Shield Lekbescherming
 • Dual Shield combineert de beproefde Race Shield+-bescherming in het midden en de nieuwe X-Shield op de zijkant van de band. Dual Shield biedt maximale bescherming tegen scherpe steentjes.

Uiterst soepel karkas

 • Het toonaangevende 170 TPI-karkas gaat vermoeidheid tegen tijdens langeafstandsraces en ritten over verschillende ondergronden.

Technische specificaties:

 • Maat: 700x40C
 • Maximale druk: 60 PSI / 4.1 BAR
 • Minimale druk: 25 PSI / 1.7 BAR
 • Karkas: 170 TPI
 • Compound: AR-S Dual Compound
 • Gewicht: 425 gram

De belangrijkste features van de CADEX GX Tubeless band:

Gripvast maar snel loopvlakontwerp

 • De exclusieve GX-S Dual Compound is ontworpen met korte noppen in het midden voor snelheid en grove noppen aan de buitenkant voor controle in de bochten.

Dual Shield Lekbescherming

 • Dual Shield combineert de beproefde Race Shield+-bescherming in het midden en de nieuwe X-Shield op de zijkant van de band. Dual Shield biedt maximale bescherming tegen scherpe steentjes.

Super supple casing

 • Het toonaangevende 170 TPI-karkas gaat vermoeidheid tegen tijdens langeafstandsraces en ritten over verschillende ondergronden.

Technical Specifications:

 • Maat: 700x40C
 • Maximale druk: 60 PSI / 4.1 BAR
 • Minimale druk: 25 PSI / 1.7 BAR
 • Karkas: 170 TPI
 • Compound: GX-S Dual Compound
 • Gewicht: 445 gram

Kom meer te weten over de nieuwe CADEX AR / Gravelrange op https://www.cadex-cycling.com/nl/ar-gravel-range

LEES DIT HIERNA

Gripgrab's herfst- & winter Special

En dan is bovenstaande maar een kleine greep uit de collectie van Gripgrab. Er is voor nagenoeg…

LEES VERDER

Ockeloen wint Fizik beachrace Noordwijk

Jasper Ockeloen toonde direct na de start gretig zijn ambitie’s door hard solo weg te rijden. Een…

LEES VERDER

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

De nieuwste editie beschikt over bijna onmiddellijke draadloze bediening, een IP67 waterdichte…

LEES VERDER