Shimano GRX Gravel groepsset winnaar Bike MOTION-award

Met een percentage van 64% van de stemmen was de winst overtuigend voor de Shimano GRX-gravelgroep in de categorie fietsonderdelen. De Bike MOTION-award is een jaarlijkse traditie waarbij fietsliefhebbers hun favoriete innovatie kiezen.

Shimano GRX Gravel groepsset
De Shimano GRX Gravel groepsset

Lennard Vis (marketing manager Shimano Benelux) over het winnen van de Bike MOTION-award.

“We zijn zeer verguld met deze erkenning. Een groepset ontwikkelen voor een nieuwe wielerdiscipline was een risico. Tijdens de beurs waren de bezoekers zeer enthousiast over GRX, daar kregen we dan ook de meeste vragen over. Daarnaast was er ook veel interesse voor onze overige gravel producten zoals de PRO Discover accessoire lijn en de specifieke gravel schoenen. Kortom, gravel leeft enorm. De aandacht voor gravel in het algemeen en GRX in het bijzonder toont dat we de goede richting hebben gekozen. Het winnen van de prijs is daarvan een extra bevestiging.”

Over Shimano GRX

GRX, de eerste componenten speciaal voor gravel en adventure. De componenten zijn gebaseerd op Shimano’s toonaangevende aandrijflijntechnologieën van zowel de wegfiets als de mountainbike, om de kenmerkende schakelprecisie en stabiliteit te leveren waar Shimano bekend om staat. GRX is een soepele en stille aandrijflijn die speciaal is afgesteld op de unieke eigenschappen van gravelterreinen, rijposities en de eigenschappen van gravelfietsen. De remmen zijn speciaal ontworpen voor de – vaak onverwachte – uitdagingen van gravel.

SHIMANO

GRX omvat RX800, RX600 of RX400-serie’s componenten met 1x11, 2x11 en 2x10 aandrijflijnen en mechanische en Di2 elektronische schakelopties, zodat fietsers hun rijstijlen op wisselende ondergronden aan kunnen passen en verder kunnen gaan dan hun gebruikelijke grenzen om een breed scala aan terreinen te verkennen.

De Shimano Shadow RD+: achterderailleur is geïnspireerd op Shimano’s MTB-serie voor een agressieve rijstijl. Daarom heeft deze een fraai low-profile design. Hij zorgt voor minder ketting geklapper, houdt de ketting beter vast en er is minder kans om obstakels te raken. De voorderailleur en het crankstel zijn opnieuw ontworpen waardoor de kettinglijn meer ruimte heeft en de fiets geschikt is voor bredere wielen en banden.

Om het gemakkelijker te maken, adviseert Shimano GRX het gebruik van Shimano MTB (Deore XT, SLX of Deore) of Road (Ultegra, 105, Tiagra) cassettes en kettingen die reeds bestaan in de Shimano productlijn. Naast de toonaangevende Shimano GRX 800-serie, zijn er ook voordeligere 11 versnellingencomponenten, een 600-serie crank en een set shifters, die probleemloos kunnen worden gecombineerd met 800-serie componenten en 10 versnellingen cranks, derailleurs en schakel/remsets.

Labels

LEES DIT HIERNA

"One bike, any trail."De nieuwe Canyon Spectral 29

Dus, wat is er nieuw? Bijna alles. En ‘bijna' is hier een sleutelwoord. De Spectral 29 CF heeft…

LEES VERDER

MTB-routes in Ede, Otterlo en Lunteren vernieuwd

De Edese MTB-routes gaan door afwisselende landschappen en bieden volop variatie. In de…

LEES VERDER

Vastgeklikt met de SKS Monkey Bottle

Maar wat valt er nu eigenlijk te vertellen over een bidonhouder? Als eerste is de Monkey Bottle…

LEES VERDER