Canyon's nieuwste telg. De Stoic, een Long Travel Hardtail met pit.

Met de nieuwe agressieve Stoic doet Canyon vanaf nu ook mee met de Long Travel Hardtails om over de trails te raggen. 140 mm Pike en een balhoofdhoek van 65 graden. Back to Basic, geen hefboomverhoudingen maar een eenvoudige hardtail. Je zou er bijna stoïcijns van worden.

canyon

Een leuke tijd hebben tijdens een MTB-rit is niet altijd afhankelijk van hoe geweldig je uitrusting is. Onze geheel nieuwe Stoic is het bewijs dat je je favoriete paden kunt afraggen met een enorme grijns op je gezicht. En dat zonder dat de woorden ‘kinematisch’ of ‘schokinstelling’ in je opkomen.

We begonnen met de wens om een ​​veelzijdige, capabele hardtail te maken die alles aankan, zonder dat het de bankreking plunderd. Een fiets die logisch is, of je nu een jonge rijder bent met een beperkt budget, een nieuwkomer die in het "ruigere" gedeelte van het mountainbiken wil duiken, of een doorgewinterde shredder die op zoek is naar een leuke hardtail om aan je stal toe te voegen.canyon

We eindigden met een geheel nieuwe, bomb proof hardtail van aluminium legering, met progressieve geometrie en oerdegelijke componenten. Hij is verkrijgbaar met 29-inch wielen voor langere rijders en een 650B-setup voor kortere rijders. 
De Stoic houdt dingen leuk - of je nu grenzen verlegt op steile technische paden, speelt op de lokale pumptrack of gewoon door je buurt rijdt . 

Zittend tussen onze categorie 4 fietsen, is hij getest en goedgekeurd om dezelfde straf te weerstaan ​​als onze volledige enduro-fietsen. Combineer dit met de laaghangende bovenbuis en het onderhoudsarme ontwerp, en je krijgt een stoere en betrouwbare bike die het perfecte trainingsmaatje is om je rijvaardigheden aan te scherpen. canyon

De Stoic line-up bestaat uit drie modellen. 
Alle 29er-opties (maten M-XL) zijn uitgerust met vorken met een veerweg van 140 mm en alle fietsen met 27,5 wielen (2XS-S) krijgen een vork met een veerweg van 150 mm. canyon

Met € 799,- is de Stoic 2 de meest betaalbare optie, maar hij bezuinigt niet op kwaliteit. Met hetzelfde stevige frame van 6061-legering als de rest van de serie, de altijd betrouwbare Shimano Deore-aandrijving en de stevige SR Suntour XCR 34 Air-vork. 

De mid-range optie, de Stoic 3, kost € 1.199  en heeft alles wat een trailbike nodig heeft, inclusief een I ridium dropper zadelpen, brede SRAM SX Eagle aandrijving en een Rockshox Recon RL vork. 

Bovenaan de boom zit de Stoic 4 à € 1699. Uitgerust met onderdelen die de veeleisende hardtailrijder zal waarderen. Inclusief de Rockshox Pike-vork en de chique Canyon G5-cockpit, stoot onze Stoic van de bovenste plank ver boven zijn gewicht uit op het parcours.canyon

Alle 3 modellen zijn vanaf 8 december verkrijgbaar in Canyon .com. En raad eens, ze zijn op moment van schrijven op voorraad. Een leuk iets voor je partner om onder de kerstboom te zetten ;)

Voor meer informatie klik je op:
https://www.canyon.com/nl-nl/mountain-bikes/trail-bikes/stoic/

LEES DIT HIERNA

Eet smakelijk, eet een Chimpanzee en rij verder

Sindsdien hebben de oprichters van Chimpanzee Nutrition hun sympathiek-idealistische concept…

LEES VERDER

MTB Merken 2021

Trends Door de coronamaatregelen kiezen we massaal voor buitensporten. De gehele fietsmarkt steeg…

LEES VERDER

Trek lanceert nieuwe Session downhill-bike

De afgelopen tien jaar heeft de Session 's werelds beste rijders aan overwinningen geholpen in…

LEES VERDER