Trek introduceert de nieuwe Crockett

De Crockett is een volbloed wedstrijdfiets. Soepel, snel en licht, maar ook bereikbaar voor een breed publiek. De verborgen spatbordaansluitingen en ruimte voor banden tot 38 mm betekenen dat deze fiets veelzijdig inzetbaar is.  Een veldrit wedstrijd rijden en de dag erna ontspannen gravel rijden is wat de Crockett jouw biedt.

Beide nieuwe Crockett-modellen zijn uitgerust met wedstrijdklare SRAM 1x11 aandrijfsystemen en onderdelen.
Die fraaie looks van deze nieuwe Crockett is deels te danken aan Invisible Weld technologie van Trek, een productiemethode die gewicht bespaart en die het 300 Series Alpha Aluminium frame van de Crockett een carbon-achtig uiterlijk verleent. Een gelakt Crockett frame in maat 56 weegt zo’n 1325 gram.

Verkrijgbaar in twee modellen

De nieuwe Crockett modellen hebben dezelfde beproefde Cross Race geometrie als eerdere Crockett modellen en zoals de Boone, het carbon topmodel van Trek. De Cross Race geometrie werd ontwikkeld in samenwerking met Katie Compton en wordt ook gebruikt door het Telenet Fidea cyclocrossteam.

Er komen twee nieuwe modellen, de Crockett 4 en de Crockett 5. De 4 heeft een wedstrijdwaardige SRAM Apex 1x11 aandrijving en mechanische schijfremmen. De 5 heeft een upgrade ondergaan ten opzichte van het huidige model en is nu voorzien van een SRAM Rival 1x11 aandrijving en hydraulische schijfremmen.  Beide fietsen hebben Affinity TLR wielset met een velg binnenbreedte van 21 mm, zodat banden beter ondersteund worden en meer tractie opleveren. 

De nieuwe Crockett heeft voor en achter steekassen, flatmount schijfremmen, een T47 schroefdraad-bracket, een 3S kettingvanger, een E2 taps toelopend balhoofd en Control Freak interne kabelgeleiding. 

Adviesprijzen:
Crockett 4 Disc: € 1.499.-
Crockett 5 Disc: € 1.999,-
Crockett Disc frameset: € 899,-

Voor meer informatie klik je op:
https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/crockett/

LEES DIT HIERNA

120 km gravelen met Silca’s Super Secret Chain Lube

Kort door de bocht gezegd is Silca’s Super Secret Chain Lube een smeermiddel op basis van was. Dit…

LEES VERDER

Trek opent vijfde winkel in Eindhoven

Vier winkels in Nederland en één in Kortrijk, België De gloednieuwe winkel in Eindhoven is na…

LEES VERDER

Polar Grit X review: Smartwatch voor serieuze avonturiers

De Grit X is de meest geavanceerde smartwatch die Polar tot nu toe heeft uitgebracht. Gericht op…

LEES VERDER