Eerste Sensa E-MTB: De Merano Power Pro

Sportiviteit en liefde voor het fietsen zit diep bij Sensa. Dus kwam intern de opmerking “Een E-bike? Dat is toch niet sportief?” Dat werd daarmee hun uitdaging. Een elektrische mountainbike maken die past bij de sportieve Sensa-waarden. Zie hier de Merano Power Pro.

E-MTB Sensa Merano Power Pro
Sensa E-MTB Merano Power Pro

Afmontage

Een elektrische mountainbike krijgt nogal wat te verduren. Dus kiest Sensa alleen voor een hoger segment onderdelen. Geen concessies hier. Krachtige Shimano STEPS E-7000 motor met E8010 500Wh accu, aangevuld met SLX/XT 1x11 drivetrain. De voorvork met 120mm veerweg komt uit de stal van RockShox, de Judy Silver. Geoptimaliseerd voor E-MTB’s. 

Wil je ondanks de overvloed aan grip van de dikke Hans Dampf 2.35 banden gas terug nemen? Veilig stoppen doe je met MT400 remmen met 180mm rotors voor en achter.

Lichtgewicht

Een stevige fiets bouwen is geen kunst. Maar een sportieve fiets moet natuurlijk geen ton wegen. Anders kom je de bochten niet door. Daar komt Sensa’s jarenlange ervaring met het bouwen van lichtgewicht mountainbikes en racefietsen om de hoek kijken. Door gebruik te maken van lichtgewicht 6066-aluminium weegt de totale fiets maar 19,7KG in 18”. En dat inclusief de accu!

Nu leverbaar

Adviesprijs €2.749,-. Kun je niet meer wachten en wil je nu een 2020 Merano Power Pro? Dat kan, want deze 29er is per direct leverbaar in de maten 16,5 – 18 – 21”. Meer informatie is te verkrijgen op www.sensabikes.com of via de Sensa dealer. 

LEES DIT HIERNA

100% Wedstrijdgeoriënteerd: De nieuwe Pirelli Scorpion XC RC

Terugkerend naar de fietsbranche in 2017, als toonaangevend merk in duurzaamheid, presenteerde…

LEES VERDER

Bontragers nieuwe Rally en Starvos WaveCel-helmen

WaveCel technologie WaveCel werd vorig jaar geïntroduceerd door Trek en Bontrager en is een…

LEES VERDER

PBG 2Wheel lanceert nieuwe website voor Continental fietsbanden

www.continental-fietsbanden.nl presenteert online het complete fietsbandenprogramma van Continental…

LEES VERDER