Trails rijden met de Ergon GA3 Grips

Het is weer tijd om op pad te gaan met het ondergeschoven kindje van de onderdelen. Namelijk de handvatten. Toch iets waar je de hele biketocht aan vastzit. Wij gingen naar Oostenrijk met de Ergon GA3 grips met mini-wing.
 

Mini-wing? Dat klopt, en dat is ook het eerste wat opvalt aan de GA3 grips. Het kleine vleugeltje wat uitsteekt aan de achterkant.
De GA3 is gebaseerd op de GA2 waar we vorig jaar mee op pad gingen en bezit dan ook zo goed als dezelfde eigenschappen. Ontworpen voor AM-bikes, technisch rijden in de Alpen, Ardennen of trails in Nederland. Maar ook voor bikers met kleinere handen die graag een spoilertje willen maar de GS1 of GX1 toch nog te groot vinden.

De opbouw van de grips bestaat uit twee lagen. De bovenste laag is gemaakt van Ergons UV rubber wat zorgt voor grip en comfort tijdens het rijden. Uiteraard op een ergonomische manier uitgesneden om de drukpunten op de handpalmen verlichten. De onderste laag is een koker welke uit verschillende diktes bestaat om tevens meer comfort te bieden en aan de achterkant zit het kleine vleugeltje welke je pols ondersteund. De lengte van de grip bedraagt 135 mm en de keukenweegschaal blijft hangen op 61 gram per stuk.

Het monteren van de handvatten is zo gepiept. Er zit maar één klembout aan het vat en je trekt deze gewoon over je stuur tot tegen de aanslag. Het gelaserde icoontje geeft aan hoe ze geplaatst moeten worden. Daarna is het een kwestie van een testrondje door de straat voor de finetuning en je bent klaar om de trails op te schieten.
Bikers welke met een carbon stuur rijden hoeven zich geen zorgen te maken. De grips zijn namelijk ook bestemd voor carbon sturen.

De grips zijn een paar dagen voor vertrek naar Oostenrijk gemonteerd dus we vliegen er direct in. Zo nu en dan zelfs letterlijk. We zetten de bikes in de lift en gaan omhoog. Tijd om de zaak eens los te rijden en rustig te beginnen met de Blue line in Hinterglemm. Bike en biker voelen goed aan de de grip is prima, tijdens de eerste run heb ik geen enkel moment ervaren dat ik uberhaubt grip verloor op de handvatten. Je hoeft ook niet te knijpen om de zaak onder controle te houden. Gewoon lichtjes vasthouden is voldoende.
Een paar runs later waaronder de Gopro en Hangman in Leogang geeft een goede bevestiging.

Maar uiteraard zijn deze grips niet alleen voor bergaf. Ze blinken echt uit zodra je lange tochten in het zadel maakt. Een paar dagen later is het klimmen geblazen naar de Spieleckkogel. Anderhalf uur klimmen om bij het kruis te komen is een goede test voor je handen. Uiteraard als je daarna via dikke trails helemaal naar beneden kunt knallen. Het is ook wat mistig en vochtig weer maar aan grip geen gebrek en dode handen heb ik de hele vakantie niet gehad. Ook niet bij dagen van 5 - 6 uur in het zadel.

Het mini vleugeltje doet wat er van gevraagd wordt en is een mooie en simpele upgrade voor je All Mountain Bike.

De handvatten komen trouwens in vijf kleurtjes zodat je ze leuk bij je fiets of helm kunt afstemmen.

De adviesprijs bedraagt  € 34,99
De GA3 grips zijn verkrijgbaar in de kleur:
Blauw, rood, zwart, oranje en bessenrood.

Voor meer informatie klik je op:
http://www.ergon-bike.com/en/article-ga3.html

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER