Onder leiding van Marcel Kramer werd de avond gestart met een vraaggesprek met de renners van het development team Rob Gambon en Maikel Kleiboer ( die die ochtend nog in Berlijn zat, maar voor de teampresentatie een (prive?) vlucht geregeld had . Beide heren lieten merken heel blij te zijn met de kans die ze krijgen in het Apeldoornse MTB Team. Ervaring opdoen en toewerken naar een mooie toekomst waren de sleutelwoorden tijdens het gesprek. En daar krijgen ze van Gert alle gelegenheid toe getuige zijn woorden in de Stentor van vrijdag 21 maart.

Daarna waren Kjell v/d Boogert, Jeroen van Eck, Robbert de Nijs en Frank Beemer aan de beurt om op het podium te komen. Kjell zal dit seizoen, als eerste jaars belofte, even moeten aftasten waar hij staat in dit veld. Voor Jeroen zal het seizoen voornamelijk bestaan uit het rijden van XCE wedstrijden en het afhandelen van zijn studie. De uren die Jeroen kan besteden aan het MTB gaat hij dan ook voluit inzetten om bij de XCE wedstrijden goed voor de dag te komen.

Robbert de Nijs gaf aan, na een sterk strandrace seizoen, dat hij goed in vorm is voor het komende XCO seizoen en verwacht een paar mooie uitslagen te gaan rijden in de belofte categorie. Zijn overstap naar MPL Specialized ziet ook hij als een mooie kans om zich verder te ontwikkelen de komende jaren. Frank Beemer zal bij de Elite weer gaan streven naar mooie uitslagen in de topcompetitie en verschillende europese wedstrijden.

Natuurlijk was ook het publiek niet vergeten en was er een mooie quiz met de renners als teamleiders. Deze quiz, met mtb gerelateerde vragen werd overduidelijk gewonnen door het team van Jeroen van Eck ( al dan niet met wat hulp hier en daar… ) .

Tussen de bedrijven door was er ook tijd ingeruimd om de sponsoren MPL, Volvo Nieuwenhuijse, AGU, SRAM en Specialized op het podium te roepen en ze te bedanken voor de steun van de afgelopen jaren en de jaren die nog komen gaan.

Na afloop was er nog gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen met de renners en de begeleidingsstaf. Vanaf zondag gaat het seizoen beginnen in Berlicum. We verwelkomen jullie graag tijdens een van de wedstrijden !