Specialized gelooft in grote wielen, als deze op de juiste manier gebouwd zijn voor de rijder en de bijbehorende rijervaring. Bikers moeten volgens de Amerikaanse fabrikant altijd de grootst mogelijke wielmaat kiezen die bij hun past: "29ers zijn snel, stabiel en leuk om te rijden, maar niet alle 29ers zijn goed gebouwd. Wij hebben onze Specialized 29ers ontwikkeld aan de hand van onze belangrijkste focuspunten (lichtgewicht, rijeigenschappen en plezier) om de negatieve punten van de grote wielen te minimaliseren."

"We weten echter dat niet iedere biker op een 29er wil fietsen. We willen daarom blijven voldoen aan de behoeftes van de rijders met een kleinere wielmaat. We introduceren dan ook onze eerste 650b fiets, uiteraard met wielmaat-specifieke ontwikkeling, de Stumpjumper FSR EVO 650b."

WAAROM NU 650b?
650b biedt voordelen ten opzichte van 26" op het gebied van tractie, stabiliteit en controle. Specialized wil natuurlijk voldoen aan de behoeftes van de rijders, en die vragen duidelijk om een fiets als deze: "We blijven ons uiteraard focussen op de ontwikkeling van 29ers, want we geloven volledig in 29ers. Toch zijn er twee scenario's waarbij een kleiner wiel, dat potentieel lichter is en sneller accelereert, voor sommige rijders een voordeel kan opleveren:

  • 1. Speels: Als de rijders op zoek zijn naar meer wendbaarheid op zeer technische parcoursen. De kleinere wielen van de 650b fiets kunnen ook iets alerter aanvoelen. Vergeet daarbij echter niet dat met onze recente 29er geometrie de achterbruggen nog altijd korter zijn dat de 650b fietsen van de meeste andere merken.
  • 2. Maat: We kunnen 650b fietsen maken met een lagere 'standover' hoogte."

ZAL SPECIALIZED 3 WIELMATEN GAAN GEBRUIKEN? Lees meer op:
http://www.sport.be/cycling/nl/materiaal/article.html?Article_ID=679261