Op mountainbike achter Hormes aan

Geplaatst op 08 sep 2005.
Reza Hormes, de Wijchense sportvrouw van het jaar 2004, is nog maar net hersteld van een armbreuk, opgelopen tijdens het mountainbiken, maar nu al weer druk aan het trainen. Daarbij neemt ze ook de Wijchense jeugd onder haar hoede.

Gistermiddag verzorgde ze de eerste mountainbikeclinic in de reeks van zes die deze en komende week in Wijchen op het programma staan. De deelnemers werden benaderd via de Wijchense basisscholen. De clinics worden georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie als onderdeel van het zesjarige project Breedtesport Impuls van de gemeente Wijchen. Het doel van dit project dat eindigt in het jaar 2007: De Wijchense jeugd met zo veel mogelijk sporten laten kennismaken en versterken van het sportverenigingsleven.
Wijchen heeft alleen een fietscrossvereniging en geen moutainbikeclub. Daarom werd de Nijmeegse Moutainbikevereniging Licht Verzet bij de clinics betrokken. Tijdens de trainingen wordt Reza Hormes bijgestaan door een trainer van deze vereniging. Aan de clinic kunnen maximaal twintig jongeren deelnemen. De fietsen worden gratis geleverd door de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie, die daarmee het fietsen onder de jeugd wil promoten. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de clinics. De mogelijkheden zijn 8, 9, 12, 13 en 15 september. Inschrijven kan bij Maurits van de Weijer van de Gelderse Sport Federatie, telefoon: 06 20542473.

LEES DIT HIERNA

Outdoor-transport met de Fiido T2 Cargo Ebike

Fiido, die alweer 8 jaar bestaat en voornamelijk Ebikes maakt, is een bedrijf dat graag innoveert.…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER