Goossens Tweewielers van 540 vierkante meter naar ruim 2000 vierkante meter ruimte!

Geplaatst op 21 jan 2002.
Afbeelding verwijderd.BORCULO - Fietsen en doe-het-zelfartikelen in Borculo onder één dak. Vanaf volgende maand is het zover in Borculo. Dan betrekken Goossens Tweewielers en Multimate Tijdink hun nieuwe pand. De beide ondernemers verwachten veel van hun samenwerking.

Ze krijgen een zee van ruimte. Aan de Korenbree op het industrieterrein Overberkel verrijst een gloednieuw bedrijfsgebouw. Pal aan de Nettelhorsterweg krijgen Henk Beumer van Goossens en Jeroen Tijdink van de doe-het-zelfzaak Multimate elk ruim 2000 vierkante meter tot hun beschikking. Ter vergelijk: Beumer moet zijn assortiment nu op 450 vierkante meter 'bergen', Tijdink op 600 vierkante meter. Beiden zijn ervan overtuigd dat ze alle open ruimte straks moeiteloos kunnen vullen.

www.goossensraceshops.nl

Ze kiezen om uiteenlopende redenen voor een plaatsje buiten hartje Borculo. Goossens kampt al lange tijd met ruimtegebrek. Tijdink moet zijn stek op de hoek Steenstraat /Pagendijk verlaten voor de bouw van seniorenwoningen. "Eigenlijk kom ik al jaren ruimte tekort ", zegt Beumer. "Tot de laatste meter is alles volgebouwd. Ik ben nog even bezig geweest met het voormalige

Nuonterrein aan de Spoorstraat. Maar dat werd te duur en het schoot niet op."

Toen de rijwielspecialist van Tijdinks verhuisplannen naar het industrieterrein hoorde, besloot Beumer daarop in te haken. Volgens de ondernemer is het voor zijn zaak niet noodzakelijk om in het centrum van Borculo te blijven. "Ik krijg klanten uit heel Nederland. Mensen die mijn zaak bezoeken komen gericht. De ene helft van mijn assortiment is voor de sportieve fietser, de andere helft bestaat uit racefietsen, atb's, mountainbike's en startfietsen."

Een supermarkt voor rijwielen, zo omschrijft Beumer zijn nieuwe winkel. De ondernemer wil in zijn zaak vooral het assortimenten 'gewone' ofwel startfietsen uitbreiden. "Het totale fietsaanbod is verder de laatste jaren wel zo groot geworden, dat ik er zonder moeite mijn ruimte mee kan vullen. Ik ben van plan wat meer aandacht te besteden aan de vakantiefiets. Ik denk dat daaraan wel behoefte is. En er komt een aparte hoek voor de startfiets."

Volgens de ondernemer mag hij zich straks de grootste speciaalzaak van Nederland noemen. "Er zijn misschien wel fietsenzaken die qua oppervlakte groter zijn, maar dan hebben we het alleen over de verkoop van tweewielers. Mijn assortiment is veel breder. Ik richt me op de gemiddelde toerfietser."

Beumer ziet het daarom helemaal zitten aan de buitenkant van Borculo. "Mijn bereikbaarheid wordt stukken beter. Klanten komen toch heel gericht hier

naar toe. Een fiets kopen doe je niet maar zo in een opwelling bij het winkelen." Wie er in zijn oude zaak komt aan de Lange Wal, dat houdt Beumer nog even voor zich. Er heeft zich al wel een gegadigde gemeld, maar de onderhandelingen zijn nog niet afgerond. Maar er is interesse, verzekert de tweewielerspecialist.

Goossens en Tijdink krijgen straks een gezamenlijke entree. Wie binnenkomt vindt aan de rechterhand de rijwielzaak inclusief een eigen fietstestbaan. Aan de linkerhand komen de doe-het-zelfartikelen van Multimate. Als de nieuwbouw klaar is, trekt eigenaar Jeroen Tijdink zich terug uit de zaak. Peter de With mag zich dan het nieuwe gezicht van Multimate noemen. "Multimate is momenteel de sterkst groeiende bouwmarktketen. We onderscheiden ons door het maat- en zaagwerk, presentatie van badkamers en we installeren zelf", roemt De With zijn nieuwe zaak. Tijdink weet als geen ander welke knelpunten zijn huidige locatie aan de Steenstraat heeft. "Ik had nogal logistieke problemen. Die zijn straks over."

LEES DIT HIERNA

Eet smakelijk, eet een Chimpanzee en rij verder

Sindsdien hebben de oprichters van Chimpanzee Nutrition hun sympathiek-idealistische concept…

LEES VERDER

MTB Merken 2021

Trends Door de coronamaatregelen kiezen we massaal voor buitensporten. De gehele fietsmarkt steeg…

LEES VERDER

Trek lanceert nieuwe Session downhill-bike

De afgelopen tien jaar heeft de Session 's werelds beste rijders aan overwinningen geholpen in…

LEES VERDER