Schotland! De nieuwe speeltuin van Zwift

Zwift, het wereldwijde online fitnessplatform voor fietsers, is verheugd om zijn nieuwste wereld, Schotland, aan te kondigen. Deze nieuwe wereld is Zwift's eerste die speciaal is ontworpen voor de UCI Cycling Esports World Championships. Bij de lancering zal Schotland vijf routes bevatten.

zwift

De nieuwe wereld van Zwift, ontworpen voor training en races, is geïnspireerd door Glasgow en de Schotse landschappen. Van de vijf routes zullen er drie worden gebruikt in de snelle, spannende nieuwe multi-format races die de 2023 Cycling Esports World Champions op 18 februari zullen bepalen.zwift

De Schotse wereld van Zwift is geïnspireerd op de stad Glasgow - de locatie van de 2023 UCI Cycling World Championships - en op het prachtige, markante Schotse landschap. De nieuwe routes voeren fietsers langs kastelen, vennen, lochs, beinns (gaelisch voor bergen), sgurrs (rotspieken) en stadsgezichten geïnspireerd op Glasgow. Zwifters moeten ook uitkijken naar Schotse paaseieren tijdens de rit.

Schotland bevat vijf routes waarmee Zwifters in totaal 58,8 kilometer kunnen verkennen, rijden en racen:zwift

Rolling Highlands:
14,1 kilometer met 105 meter klimmen. Deze achtbaanrit rond het loch zal Zwifters voortdurend omhoog of omlaag laten gaan. In wedstrijden biedt het pittige parcours veel plaatsen om aan te vallen. Tijdens het rijden en trainen zijn de glooiende heuvels de perfecte plek om snelle krachtsuitbarstingen te trainen terwijl je jezelf omhoog duwt op de herhaalde korte klimmetjes.

Stad en de Sgurr:
8,6 kilometer met 161 meter klimmen. Sgurr betekent "rotsachtige piek" in Schots Gaelic, en deze route pakt de nieuwste heuvel van Zwift vanuit twee richtingen aan. Rotondes onderaan beide kanten van de klim betekenen dat Zwifters de klim gemakkelijk kunnen ronden, waardoor het de perfecte plek is voor heuvelherhalingen, of zeer uitdagende races!zwift

Glasgow Crit Circuit
3 kilometer met 33 meter klimmen. Zwift's nieuwste crit parcours ligt in het hart van het centrum van Glasgow en laat de kenmerkende architectuur van de stad zien. Het korte parcours heeft korte, pittige klimmetjes, krappe, bochtige wegen en twee bogen. Het parcours biedt opties voor elke wedstrijdlengte op de gemakkelijk te ronden route die zeker intense races oplevert.

Loch Loop:
8 kilometer met 71 meter klimmen. Deze lus is een paradijs voor tijdrijders - het lange, ronde parcours is grotendeels vlak en omvat een deel van de Rolling Highlands, maar slaat de grotere beklimmingen over, waardoor Zwifters alleen een paar lichte heuvels krijgen om hun inspanningen te breken. Het parcours is 5 mijl lang, waardoor het perfect is voor 5-, 10-, 15- of 20-mijls tijdritten of teamtijdritten. Of, blijf rijden voor zwaardere inspanningen! Voor traditioneel racen, verkennen en trainen biedt de Loch Loop ook een vlakker alternatief voor de Rolling Highlands.zwift

De Muckle Yin:
25,1 kilometer met 279 meter klimmen. Dit is de grote, één route die bijna alle wegen van Schotland in één lus omvat. De route begint in het hart van het centrum van Glasgow en brengt rijders al snel naar de steile kliffen aan de westkust van Schotland, voordat ze noordwaarts naar het loch rollen, en vervolgens naar de suiker en zijn dramatische uitzichten. Met deze uitdagende route kunt u in één rit of wedstrijd alle bijzondere en boeiende kenmerken van Schotland bekijken.

Schotland zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor evenementen en wedstrijden. Zwifters' eerste kans om Schotland te rijden zal zijn tijdens etappe 8 van de Tour de Zwift, 3-12 februari. Ride Scotland en Race Scotland evenementen zijn gepland van 6 februari tot 7 maart voor degenen die Tour de Zwift missen of meer tijd willen om de nieuwe kaart te rijden. De ZRacing-serie van februari wordt ook gehouden op de Schotland-kaart. Het voltooien van een ZRacing of Ride Scotland evenement op de nieuwe kaart zal een Zwift Tartan wielerkit vrijspelen. Schotland is vanaf begin maart beschikbaar voor vrij rijden, clubevenementen en meetups.zwift

De UCI Cycling Esports World Championships worden op 18 februari gehouden op de Schotland-kaart. Details, inclusief een beschrijving van het multirace formaat, zijn hier beschikbaar:
https://www.zwift.com/eu/uci-cycling-esports-world-championships

LEES DIT HIERNA

Rij impressie Himiway Cobra

Nu reden we een tijdje geleden al rond met de Himiway Zebra. Deze had 4" brede fatbike banden en is…

LEES VERDER

De Thule Epos: Meest veelzijde fietsendrager voor alle soorten bikes

De Thule Epos fietsendrager is geschikt voor alle soorten fietsen en is snel en gemakkelijk te…

LEES VERDER

Fully Charged met de nieuwe Grand Canyon:ON en Canyon Strive:ON

Grand Canyon:ON: De ontdekkingsgeest zit al sinds mensenheugenis in ons verankerd. Het zijn de 'wat…

LEES VERDER