MTB Marathon Malevil Cup Tsjechië editie 2023

Voormalig Nederlandse kampioen Hans Becking. "De Malevil cup is een mooie mix van alles. Korte, steile beklimmingen, langere glooiende beklimmingen. Als je tijd hebt, geniet dan van de mooie uitzichten en de rotsen. Het parcours is zwaar, maar als je je tempo goed houdt, zal je een goed resultaat behalen."

"Technisch gezien is het niet de moeilijkste race, maar je moet slim rijden om soepel over de wortels te gaan. De sfeer is uniek. En mensen weten hoe ze moeten genieten van een goed koud biertje na zwaar rijden"

De Malevil Cup is een van de traditionele en meest prestigieuze MTB-marathons in Tsjechië. De fietsmarathon in Noord-Bohemen heeft de afgelopen jaren het Europese marathonkampioenschap, het nationale kampioenschap en de prestigieuze UCI MTB-marathonserie georganiseerd.

De Malevil Cup staat ingeschreven op de kalender van de wereldwielerfederatie UCI, zelfs in de C1-categorie dit jaar! Dit betekent dat u de strijd aan kunt gaan met interessante namen, die aan de start van het hoofdparcours van 100 km verschijnen.

De race, die de beste marathonlopers en amateurs van alle niveaus aantrekt, vindt plaats in de Lužicke (Lausitzer) Bergen op 17 juni. De mogelijkheid om de eigen sterke punten en ervaring te vergelijken met de concurrentie biedt veel persoonlijke uitdagingen.

Malevil Cup Tsjechië

Het schilderachtige landschap en de moeilijkheidsgraad van de tracks bieden een breed scala aan emoties voor de deelnemer, en elke MTB-fan kan zijn favoriete parcours kiezen.

Twee aantrekkelijke routes van 70 en 100 kilometer door de bergen van Lausitz en Zittau leiden ook over de grens naar Duitsland naar het bekende kuuroord Oybin. Voor beginners zijn er gemakkelijke routes van 30 en 50 kilometer geprepareerd.

Malevil Cup Tsjechi

De Malevil-routes bieden het beste van de Lausitz en Zittau Bergen. Ze bevatten een mix van onverharde paden, bospaden, steile beklimmingen, afdalingen over rotsen en wortels, en leuke natuurlijke singletrails.

De Malevil Cup begint traditiegetrouw op het plein in Jablonné v Podještědí. De eerste aantrekkelijke passage komt al in de eerste kilometers door de Česká Brána en de natuurlijke singletrail naar Hrádek nad Nisou. De schoonheid van de baan begint te verschijnen na het oversteken van de landsgrens naar het Duitse deel. Hier hebben de deelnemers een traditionele doortocht door het kuuroord Oybin en de uitdaging om de moeilijkste klim van de route naar de top van Hvozd (Hochwald) te overwinnen. Hier wordt vaak de wedstrijd beslist. De passage rond de dominante Luž (Lauche)-piek is ook een uitdaging.

Malevil Cup Tsjechie

De winnaars kunnen zich verheugen op glazen medailles van de glasfabriek Ajeto, waar ook trofeeën voor Tour de France worden gemaakt.
Er zijn momenteel deelnemers uit acht Europese landen ingeschreven.

Er staan in totaal 32 categorieën op Malevil, waaronder de populaire koppelscategorie, waar u gemeenschappelijke ervaringen kunt delen en team spirit kunt bevorderen. Weet u al wat u gaat doen in het weekend van 17 en 18 juni 2023? De Malevil Cup mag u zeker niet missen.

Malevil Cup Tsjechië

Meer informatie over Malevil Cup:
www.malevilcup.cz
 

Labels

LEES DIT HIERNA

FFWD's Outlaw MTB-wiel maakt een comeback

Met een succesvolle geschiedenis inclusief wereldkampioen marathontitels werd de OUTLAW voor het…

LEES VERDER

Impressie Lankeleisi XC4000

Op de redactie komt een flinke doos binnen met daarin een gewichtige fiets. Het makkelijkste is dan…

LEES VERDER

Nieuwe Bluegrass Vanguard full face helm

De Vanguard is gemaakt voor rijders die meer eisen. Die sneller, harder en langer rijden dan ooit…

LEES VERDER