FFWD's Outlaw MTB-wiel maakt een comeback

Deze nieuwe wielen zijn gemaakt voor XC en marathonrijden, maar kunnen ook ruwere tracks aan.

FFWD's Outlaw MTB-wiel

Met een succesvolle geschiedenis inclusief wereldkampioen marathontitels werd de OUTLAW voor het eerst geïntroduceerd in 2017. De nieuwe 2023 OUTLAW is er een die je niet mag missen. Gebaseerd op de ervaring van vroeger, maar met de standaarden van nu. Uiteraard gebouwd om lang mee te gaan volgens de steeds hogere kwaliteitsnormen en met aandacht voor de wielbouw in al zijn processen.

Voor de experts 

Deze OUTLAW wielen zijn bedoeld voor de Cross Country en Marathon rijders die weten dat elk detail telt. De brede velg biedt ook voldoende speelruimte voor rijders die meer vertrouwd zijn op een ruiger parcours. De kwaliteit van de velgen met versterkte nippelgaten en een bredere hiel zorgen ervoor dat ze ook geschikt zijn voor All Mountain gebruik.

FFWD's Outlaw MTB-wiel

Details zijn belangrijk 

Voor deze wielen is een nieuwe set FFWD naven voor boost ontwikkeld. Details die in al onze modellen terugkomen maken ook hier het verschil; een ratchet binnenwerk en hoge kwaliteit lagers zorgen voor een snelle aangrijping en soepel rijgedrag.

De keuze voor Sapim CX-Ray en CX-Sprint spaken maakt deel uit van onze "built to last" filosofie. Het werken met messing nippels resulteert in duurzaamheid maar ook in onderhoudsgemak. Een set wordt kant en klaar geleverd met tubeless tape en ventielen.

FFWD's Outlaw MTB-wiel

FFWD

FFWD

Vraag en antwoord

Wat is het beoogde gebruik van de nieuwe FFWD Outlaw wielen? 
"De nieuwe Outlaw wielen zijn gebouwd en ontwikkeld voor XC/AM gebruik. De moderne 30mm interne breedte velg kan banden aan tot 2,7" wat deze wielset ook zeer geschikt maakt voor strandraces. 

Het gewicht van de Outlaw is concurrerend, maar zijn er lichtere opties op de markt? Ja, dat weten we. Maar de lichtste keuze is niet altijd de beste keuze. Zelfs als je weet dat de gewichtsspecificatie een van de eerste dingen is waar consumenten naar zullen kijken. De OUTLAW velg is versterkt in het nippelgebied en bij de haakloze hiel. Dit maakt het wiel sterker, duurzamer en beter bestand tegen directe schokken. 
Misschien overbodig om toe te voegen, maar natuurlijk zijn deze (off-road) wielen gebouwd met messing nippels.  Dit om ze bruikbaar te maken en te houden."

Een nieuwe FFWD naaf, vertel me meer!? 
"De nieuwe FFWD BOOST naven zijn rechtstreeks afgeleid van de FFWD TWO/ONE naven. Gebouwd rond een 36T ratelsysteem en afgemonteerd met lagers van hoge kwaliteit. De naven zijn, zoals de naam al doet vermoeden, alleen verkrijgbaar in boost spacing (110/148). Vanwege een specifieke vraag naar de Lefty compatibiliteit hebben we besloten deze optie ook aan te bieden."

Ik zie alleen een FFWD BOOST optie beschikbaar, komt er ook een DT240EXP optie?
"Nee, voorlopig bieden we alleen de OUTLAW aan met een FFWD naafoptie. Vanwege de huidige doorlooptijden in de industrie zijn we niet in staat om een 240EXP optie aan te bieden voor MY23. We streven ernaar deze optie toe te voegen voor modeljaar 24."

Deze wielen zijn vanaf nu verkrijgbaar. Adviesverkoopprijs is 1499 Euro per set 

https://www.ffwdwheels.com/nl/products/outlaw

Labels

LEES DIT HIERNA

Ebiken met de Lankelesi RV800 Plus

Zet ons op een fiets en we zijn al redelijk snel tevreden. Zet ons op een fiets met dikke banden en…

LEES VERDER

Geen zin in herfstweer? Dan nog even naar de Roc d'Azur 2023

Over drie weken, van 4 tot 8 oktober, komen MTB- en buitensportfans massaal naar Fréjus (Var) voor…

LEES VERDER

Kickr Move en de Kickr Shift, de nieuwste fietstrainers van Wahoo!

Kickr Move: Binnen de fietstrainers van Wahoo staat de Kickr Move zeker boven aan de line-up wat…

LEES VERDER