Updates voor de CamelBak M.U.L.E. rugzak en nieuwe hydratatie reservoirs

Camelbak presenteert de nieuwe modellen voor 2022 - naast de update voor de klassieke rugzak M.U.L.E. 12, is er de gloednieuwe en weerbestendige M.U.L.E. 12 Evo, de Podium Flow 4 heuptas en filtersystemen voor de drinkzak. Het hydratatie- en tassenbedrijf heeft ook een nieuw waterfiltersysteem onthuld om te hydrateren uit natuurlijke drinkwaterbronnen.

Camelbak
Camelbak M.U.L.E. 12 Evo

Camelbak M.U.L.E. 12

De MTB-rugzakklassieker wordt opgefrist - met ingang van modeljaar 2022 wordt de Camelbak M.U.L.E. 12 in een nieuwe versie gepresenteerd. Naast een nieuw ontwerp hebben de specialisten voor hydratatie rugzakken zich geconcentreerd op kleine details die gericht zijn op meer comfort en een aangepaste pasvorm. Daartoe behoren een buitenzak die opbergmogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld een regenjack, een afneembare stabiliteitsriem en de magnetische "Tube Trap" voor eenvoudige bevestiging van de drinkslang.

Mule 12

De buitenkant is gemaakt van 330d Cordura nylon en het merk beweert dat dit het gewicht laag houdt zonder afbreuk te doen aan weerbestendigheid of duurzaamheid.

Ook inbegrepen is de "Air Director" rugplaat, die is ontworpen om een goede ventilatie op de trails te bieden en zo de rug droog te houden. Naast de drinkzak van 3 liter biedt de rugzak 9 liter volume, dat onder meer in de geïntegreerde opbergruimte voor gereedschap beschikbaar zou moeten zijn.

Camelbak M.U.L.E. 12 Evo

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich de avontuurlijk georiënteerde Mule Evo 12, met een stormvaste constructie. Daartoe wordt het buitenste materiaal gelast om te voorkomen dat er vocht doorkomt.

Camelbak MULE 12 Evo

Om snel bij de belangrijkste gebruiksvoorwerpen te kunnen, biedt hij een draagsysteem waarmee fietsers snel bij hun smartphone of sleutels kunnen. Net als de M.U.L.E. 12 is hij voorzien van het "Air Director"-rugpaneel, een rekbare buitenzak voor een extra laag kleding, een helmbevestigingsmogelijkheid en een geïntegreerde gereedschapsopbergvak.

Camelbak Crux 2-liter drinkzak gefilterd door Lifestraw

Vanaf het voorjaar is de nieuwe Crux 2-liter drinkzak met een tweetraps zuiveringssysteem verkrijgbaar. Deze wordt verondersteld 99,99% van alle bacteriën, parasieten en microplastics uit het water te filteren via een holle vezelfilter, voordat het actieve koolfilter in de tweede fase smaakveranderingen en geurtjes moet verwijderen. Het systeem zal beschikbaar zijn vanaf het voorjaar van 2022. De "Filter by Lifestraw"-filterset zal ook beschikbaar zijn voor inbouw achteraf.

Camelbak filter

Camelbak Fusion Hydration Reservoirs

Met de nieuwe Fusion Reservoirs presenteert Camelbak nieuwe hydratatie zakken- deze zouden niet alleen 30% lichter zijn dan de vorige Crux hydratatie zakken, ze zouden ook gemakkelijk te vullen zijn dankzij de waterdichte TruZip rits. Ook de achterzijde van de zak is verbeterd - de vorm aan de achterzijde zorgt voor een dun profiel waardoor er geen tussenstukken meer nodig zijn, de zak gemakkelijker schoon te maken is en de zak beter op zijn plaats blijft wanneer hij leeg is. De nieuwe drinkzak is ook uitgerust met Hydroguard-technologie, die is ontworpen om de groei van bacteriën in de zak tot een minimum te beperken. Bovendien zal de Filtered by Lifestraw filterset ook compatibel zijn met de nieuwe hydratatie zak.

Camelbak drinkzak

Naast de hydratatiezakken met een inhoud van 2 of 3 liter, zal Camelbak ook de "Fusion Group Hydration Reservoirs" aanbieden. Deze bieden een volume van 6 of zelfs 20 liter en zijn geschikt als bijvulstation of in de bikepacking-sector. Naast de Quicklink-compatibele slang bieden ze een high-flow uitgang die geschikt is voor kamperen. Alle hydratatie zakken en reservoirs zijn 100% BPA, BPS en BPF vrij.

Camelbak Podium Flow 4

De nieuwe Podium Flow 4 waist pack is een minimalistische oplossing die de opslagruimte niet tot een minimum beperk. Naast het "Air Director" ruggedeelte biedt hij 4 liter opbergruimte en ruimte voor een centraal geplaatste drinkfles, die met 620 ml handig is opgenomen in de Podium Dirt Series. Er zijn ook zakken met ritssluiting, een geïntegreerd opbergvak voor gereedschap en een extern pompcompartiment.

Camelbak flow
 

Labels

LEES DIT HIERNA

Rij impressie Himiway Cobra

Nu reden we een tijdje geleden al rond met de Himiway Zebra. Deze had 4" brede fatbike banden en is…

LEES VERDER

De Thule Epos: Meest veelzijde fietsendrager voor alle soorten bikes

De Thule Epos fietsendrager is geschikt voor alle soorten fietsen en is snel en gemakkelijk te…

LEES VERDER

Fully Charged met de nieuwe Grand Canyon:ON en Canyon Strive:ON

Grand Canyon:ON: De ontdekkingsgeest zit al sinds mensenheugenis in ons verankerd. Het zijn de 'wat…

LEES VERDER