NK MTB Beachrace Den Haag 2022

Op zondag 6 februari zal het strand van Scheveningen het decor van het NK MTB Beachrace vormen. Deze wielerdiscipline, die in de winter populair is bij zowel wegwielrenners als mountainbikers, is de laatste jaren steeds populairder geworden.

Coen Vermeltfoort, Ivar Slik en Lars Boomstrandracen

Veel sporters uit diverse takken van sport zijn in de winter op het strand in actie tijdens deze spectaculaire wielerdiscipline.  Sinds 2013 is deze tak van sport door de KNWU uitgeroepen tot officiële discipline binnen de wielersport.

De wedstrijd zal starten naast het Noordelijk havenhoofd op het strand. De renners rijden naar Katwijk en zullen daar keren in de duinen om vervolgens weer terug naar Scheveningen te rijden. Deze ronde wordt twee maal gereden. De winnaars zullen worden gehuldigd in de Rood wit blauwe trui.

Bij zowel de heren als bij de dames wordt er om de nationale titel gestreden. Ivar Slik en Natalie van Gogh zijn de huidige Nationaal Kampioenen. Naast de officiële wedstrijd voor de elite krijgen ook renners zonder licentie de kans om aan deze wedstrijd deel te nemen. Na de start van de wedstrijdrijders zal er een start zijn waar iedereen aan mee kan doen.

Inschrijven kan nog via de website www.mtbbeachrace.nl.

Labels

LEES DIT HIERNA

Gripgrab's herfst- & winter Special

En dan is bovenstaande maar een kleine greep uit de collectie van Gripgrab. Er is voor nagenoeg…

LEES VERDER

Ockeloen wint Fizik beachrace Noordwijk

Jasper Ockeloen toonde direct na de start gretig zijn ambitie’s door hard solo weg te rijden. Een…

LEES VERDER

Magura Vyron MDS-V3 draadloze dropper post

De nieuwste editie beschikt over bijna onmiddellijke draadloze bediening, een IP67 waterdichte…

LEES VERDER