Endura introduceert zijn eerste reeks MTB-schoenen

De Schotse firma verrijkt het assortiment met de eerste collectie MTB schoenen in de geschiedenis van Endura. De nieuwe Endura Hummvee en MT500 schoenen zijn een feit.

De MT500 Burner Flat Shoe

Met een indrukwekkende staat van dienst van bijna 30 jaar heeft Endura zich gevestigd als een van de toonaangevende merken in fietsuitrusting voor alle soorten disciplines, waarbij ze hun voorliefde voor mountainbiken niet onder stoelen of banken steken. Met een uitgebreide kledingcatalogus en een oneindig aantal accessoires, waarin we van helmen tot beschermingen voor extreme disciplines kunnen vinden, ontbrak er echter nog een stukje van deze puzzel: de schoenen.

Endura bereikt een nieuwe mijlpaal in zijn geschiedenis met de presentatie van een complete en ambitieuze reeks schoenen die tevens het speerpunt zal zijn van alles wat nog moet komen. Hiervoor hebben zij geprofiteerd van alle ervaring die zij hebben opgedaan bij de vervaardiging van andere produkten, door een partnerschap aan te gaan met fabrikant Pentland en hun honderdjarige ervaring op het gebied van schoeisel. Bovendien hebben ze tijdens de ontwikkeling kunnen rekenen op de supervisie van Phil Burt's uitmuntendheid in de studie van ergonomie en natuurlijk op de inbreng van de atleten van het merk, zoals de broers Atherton en Kriss Kyle.

De drie F's

Endura wilde een eerste collectie schoenen niet als test of met een onuitgesproken uitstraling uitbrengen. Zij hebben er alles aan gedaan om vanaf het begin een afgerond product aan te bieden en hebben zich daarbij geconcentreerd op drie belangrijke pijlers: pasvorm, functie en mode. In het Engels beginnen deze drie termen met F (fit, function, fashion), vandaar dat men ze de drie F's heeft genoemd.

Wat de pasvorm betreft, heeft Endura een eigen leest ontwikkeld en samen met Phil Burt een unieke ergonomische EGM binnenzool ontworpen. Bovendien zijn de schoenen verkrijgbaar in een groot aantal maten, van 38 tot 47, met belangrijke halve maten daartussen.

Op het gebied van functionaliteit heeft Endura zorgvuldig de specifieke kenmerken van de beoogde fietsers in kaart gebracht en vervolgens nauw samengewerkt met de ontwerpers, atleten en leveranciers om de details te controleren en te verfijnen.

De eerste collectie MTB-schoenen bestaat uit drie verschillende modellen:

1. De MT500 Burner Clipless schoen is een vooruitstrevende, hoogwaardige clipless trailschoen;

MT500 Burner Clipless schoen

2. De MT500 Burner Flat schoen biedt technische trail- en enduro-prestaties;

MT500 Burner Flat schoen

3. De Hummvee Flat Pedal schoen is een fietsschoen in skatestijl die ook perfect is als je van de fiets stapt. 

De Hummvee Flat Pedal schoen

Wat de styling betreft, hebben de ontwerpers een evenwicht gevonden tussen hedendaagse technologie en klassieke stijl. Alle drie de schoenmodellen zijn verkrijgbaar in een kleurenpalet dat aansluit bij de kleuren uit Endura's lente/zomercollectie 2022, zodat ze van top tot teen op elkaar afgestemd kunnen worden. Bovendien wordt elke schoen geleverd met "wild and mild" vetersluiting opties: een paar bijpassende veters en een "wild" kleur.

STICKYFOOT

Tijdens het hele project werd het belang van de rubbersamenstelling van de zool benadrukt als een sleutelelement. Speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de moderne MTB-rijder, gebruikt Endura's StickyFoot™ rubber een unieke mix van materialen om zolen te maken die een balans bieden tussen grip op het pedaal en duurzaamheid.

StickyFOOT™ Grip compound wordt gebruikt in alle gebieden waar de pedalen contact maken met Endura schoeisel en biedt maximale grip, vormt zich naar de pedaalpennen en vergrendelt de voet op zijn plaats op de pedalen. StickyFOOT™ Dura combineert een hoog tractieniveau met langdurige duurzaamheid en biedt extra sterkte op plaatsen van de zool die waarschijnlijk meer slijtage zullen ondervinden.

EGM INSOLE

Endura's unieke EGM inlegzool, ontwikkeld met ergonomie expert Phil Burt, maximaliseert comfort en krachtoverbrenging in beide MT500 schoenmodellen met behulp van de volgende componenten:

  • Middenvoetsbeentje - Dit zachte, voorgevormde opstaande beentje helpt de grote teen op afstand te houden, waardoor de voorvoet beter functioneert en comfortabeler zit - van vitaal belang bij het fietsen - en ongewenste tenenkrommingen worden voorkomen.
  • Stimulerende zool - Deze kleine verhoogde tactiele puntjes zijn strategisch geplaatst om de proprioceptie van de voet te verbeteren, waardoor het vermogen om te verzachten en te verstijven door gecoördineerde spiersamentrekkingen sterk wordt verbeterd.
  • Versteviging van de voetboog - De zorgvuldig geprofileerde en gevormde ondersteuning helpt de voetboog beter om te gaan met alle spanningen veroorzaakt door het trappen, wat zorgt voor een betere krachtoverbrenging en meer comfort.

Wil je de nieuwe Endura MTB schoenen in actie zien? Hier worden ze op de proef gesteld door Kriss Kyle en de Athertons:
 

Meer info:

www.endurasport.com

Labels

LEES DIT HIERNA

Tim Smeenge wint NK Mountainbike Marathon in Gasselte

Ploeggenote Karen Brouwer verloor helaas de sprint om de titel en eindigde als tweede achter Tessa…

LEES VERDER

Merida's nieuwe enduro's: ONE-SIXTY en ONE-FORTY

“Na het langste en meest rigoureuze ontwikkelings- en testprogramma dat een MERIDA model ooit…

LEES VERDER

WTB Vulpine Gravel raceband uitgebreid met nieuwe 700c x 40mm

De Vulpine 40 is de band bij uitstek voor racers die een snelle, lichtgewicht band nodig hebben die…

LEES VERDER