CYCLE NL: Meetrappen tegen hart- en vaatziekten

De Hartstichting lanceert Cycle NL. Een nieuw (eendaags) evenement. Uniek vanwege meerdere routes, afstanden en ondergronden. Voor mountainbikers, wielrenners, gravelbikers en andere sportieve fietsers. Voor beginners en gevorderden, voor jong en oud. De eerste editie start op zondag 25 september vanaf de voormalige vliegbasis Soesterberg.

CYCLE NL

Deelnemers kunnen fietsend sponsorgeld ophalen, al is dat geen verplichting. Met het geld doen wetenschappers onderzoek naar oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen. Maar deelnemers dragen ook direct bij aan de (eigen) hartgezondheid. Bewegen verlaagt de bloeddruk en de kans op hart- en vaatziekten.

Data doneren voor onderzoek

Bijzonder is, dat deelnemers tijdens het evenement mee kunnen doen aan wetenschappelijk onderzoek. Deelnemers leveren data over hun gezondheid voor, tijdens en na het fietsevenement. Voordeel is dat wetenschappers direct een grote groep proefpersonen kunnen volgen voor hun onderzoek. En dat het  onderzoek gedaan kan worden in een natuurlijke situatie, in plaats van een klinische setting.

Mountainbike routes

Vanaf de vliegbasis Soesterberg starten 4 prachtige routes voor mountainbikers. Kies zelf of je voor de 27, 43, 60 en 82  kilometer gaat.  

kaart-cycle-nl-mountainbike-route-1

Routes voor gravelbikers

Vanaf de vliegbasis Soesterberg starten 2 prachtige routes voor gravelbikers. Kies zelf of je voor de  65 of 95 kilometer gaat!

kaart-cycle-nl-gravel-route-1

Nederland fietsland

De Nederlandse editie van Cycle volgt op het succes van Cycle Paris en Cycle Berlin.

Anna Koster, eventmanager bij de Hartstichting: “We weten dat veel mensen graag in beweging komen voor het hart. Maar meerdaagse etappes en langere afstanden (1000 km naar Parijs en Berlijn) zijn niet voor iedereen haalbaar. Daarom wilden we het aanbod uitbreiden. Nederland heeft een perfecte infrastructuur met zo’n 32.000 kilometer aan fietspaden. En met 23 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners, is Nederland een fietsland bij uitstek. Het lag voor de hand om ook hier een fietsevenement op te zetten.”

Verschillende niveaus

Er zijn meerdere routes in een bosrijke omgeving. Vanwege de verschillende afstanden en ondergronden, is het evenement toegankelijk voor sportieve fietsers van verschillende niveaus. De voormalige vliegbasis Soesterberg, is vanwege broedvogels jaarlijks alleen een korte periode open voor grote evenementen. En daarom bijzonder als startpunt voor deze gebeurtenis.

Meer weten over het evenement? www.cyclenl.nl - MTB Route - Gravel Route -

LEES DIT HIERNA

FFWD's Outlaw MTB-wiel maakt een comeback

Met een succesvolle geschiedenis inclusief wereldkampioen marathontitels werd de OUTLAW voor het…

LEES VERDER

Impressie Lankeleisi XC4000

Op de redactie komt een flinke doos binnen met daarin een gewichtige fiets. Het makkelijkste is dan…

LEES VERDER

Nieuwe Bluegrass Vanguard full face helm

De Vanguard is gemaakt voor rijders die meer eisen. Die sneller, harder en langer rijden dan ooit…

LEES VERDER