Mountainbike Awards 2021 voor Terpstra en Van der Poel

Anne Terpstra en Mathieu van der Poel zijn uitgeroepen tot Mountainbikers van het Jaar 2021. Puck Pieterse en Chris van Dijk werden bij dezelfde verkiezing verkozen tot Talenten van het Jaar. Het viertal kreeg de bijbehorende prestigieuze MTB Award Dinsdag 28 december uitgereikt.

Mathieu van der Poel winnaar MTB Awards 2021
Mathieu van der Poel en Bart Brentjens

MTB Award Elite-vrouwen

Anne Terpstra (30) scoorde twee zilveren medailles op resp. het EK in Novi Sad en het WK in Val di Sole. In Tokyo kwam ze tot een zeer fraaie vijfde plaats op de Olympische Spelen. De bikester van team Ghost laat inmiddels jaar op jaar zien, dat ze behoort tot de wereldtop en ook in 2021 noteerde ze weer veel top tien resultaten in wereldbeker manches. Zowel de vakjury als de poll waren unaniem om haar uit te roepen tot mountainbiker van het jaar in de categorie Elite Vrouwen.


MTB Award Elite-mannen

Close finish bij de mannen! De Award voor Mountainbiker van het Jaar gaat voor 2021 naar Mathieu van der Poel  (26). De renner van Alpecin Fenix won tweemaal een shortrace (Albstadt en Nove Mesto) en pakte respectievelijk een zevende en tweede plek in dezelfde  wereldbeker manches. Daarmee verzamelde hij de meeste stemmen in de poll en verdient hij daarmee de MTB Award voor 2021!


MTB Award Talent-vrouwen

Puck Pieterse (19)  uit Amersfoort triomfeert momenteel op veel fronten. Op de mountainbike pakte ze de Nationale titel en eindigde ze in de 3-Nationcup steevast in de top drie. Op het WK in Val di Sole liet ze met een fantastische tweede plek zien tot waar ze toe in staat is. Alle reden om de titel Mountainbiker van het Jaar 2021 in de categorie Talent-vrouwen uit te reiken aan deze renster van het Alpecin-Fenix team.


MTB Award Talent-mannen

In de categorie Talent-mannen krijgt Chris van Dijk (19) de Award voor de Mountainbiker van het Jaar. De renner uit het Talentned team werd Nederlands kampioen in Sittard en pakte een fraaie zevende plek op een sterk bezet EK in Novi Sad. Daarnaast was hij steevast te vinden in de top van zijn leeftijdscategorie in zowel nationale als internationale wedstrijden. De renner uit Ede onderscheidde zich daarmee voor de MTB Award Talent-mannen.


Genomineerden

In de categorie elite-mannen waren Hans Becking, Jeroen van Eck, David Nordemann, Mathieu van der Poel en Milan Vader genomineerd. Bij de elite-vrouwen waren dat Sophie von Berswordt, Lotte Koopmans, Anne Tauber, Anne Terpstra en Ceylin del Carmen Alvarado. Kans op de titel in de categorie Talent-mannen maakten Pim Ronhaar, Chris van Dijk, Rens Teunissen van Manen, David Haverdings en Tom Schellekens. Luna Cnossen, Fem van Empel, Rosa van Doorn, Fenna Hougee en Puck Pieterse waren de kanshebbers in de categorie Talent-vrouwen.

Online poll

Net als voorgaande jaren konden de Nederlandse mountainbikeliefhebbers via een online poll stemmen op hun mountainbiker van het jaar in de vier categorieën. Uiteindelijk brachten via de poll meer dan duizend mountainbike-liefhebbers hun stem uit. De uitslag van de poll bepaalde samen met de stem van de jury de uiteindelijke winnaars.

Online uitreiking

Nomaliter worden de MTB Awards altijd uitgereikt in een samenzijn van alle genomineerden. Met de huidige maatregelen was dat niet mogelijk, waarop het comite besloot de Awards bij de winnaars te bezorgen en daar digitaal verslag van te doen. 

Youtube - Facebook

De Mountainbike Awards

De Mountainbike Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan Nederlands beste mountainbikers. Dit initiatief is destijds in het leven geroepen door de ‘Club van 5’, een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland. De organisatie van de Mountainbike  Awards is een aantal jaren geleden geadopteerd én overgenomen door de in 2013 opgerichte ‘Stichting Mountainbike Platform’. Deze stichting is voortgekomen uit de ‘Club van 5’ en heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van de Nederlands mountainbikesport. In deze Stichting zitten de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit Bart Brentjens, voormalig KNWU-bondscoach Leo van Zeeland, ex-internationaal mountainbiker Jan Weevers en Alex Schuttert organisator van 3-Nations MTB cup.  
 

Labels

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Mokwheel Basalt

Zodra de doos op de redactie binnenkomt valt weer op hoe gewichtig deze zijn en dat je niet even…

LEES VERDER

SRAM presenteert hun krachtigste remset ooit, ontmoet: "De Maven"

Maven geeft je de kracht om vooruit te komen. De grenzeloze kracht van vertrouwen. De kracht van…

LEES VERDER

Cube lanceert de AMS Hybrid One 44 C:68 met Bosch SX-motor

Trapondersteuning en mountainbiken gaan tegenwoordig hand in hand. Nu heeft Cube met de nieuwe AMS…

LEES VERDER